icon

Aniball balónek. Zkušenosti?

nikiii777
30. srp 2020

Ahojte, chtela jsem se zeptat na vase zkusenosti s anibsl balonkem. Dekuji

Strana
z2
danvitka
31. srp 2020

Doporučuji, mě to nakonec dopadlo císařem, ale ten nácvik je k nezaplacení

martiniquest
31. srp 2020

@katkatomaskova Souhlasim. Hlavni je klid a duvera ve sve telo. Pro me treba je nejzasadnejsi mit vlastni PA, protoze je to clovek, kteremu verim a jsem schopna se s ni uvolnit

puhelin
31. srp 2020

Ja jsem si ho koupila, ale mela jsem z toho dost dovny pocit. Takze mi to tu ted lezi, jednou zavedeny, nenafouknuty. Oba porody bez nastrihu a bez roztrzene hraze. Tak to asi nebylo tak nezbytne 🙂

nikiii777
autor
31. srp 2020

@puhelin a nechcete ho pak kdyztak prodat? Ja bych si ho pak mozna koupila

nikiii777
autor
31. srp 2020

@katkatomaskova kdysi taky hlavne rodily uz kolem dvaceti, coz je hooodne velkej rozdil

katkatomaskova
31. srp 2020

@nikiii777 Tak určitě, dřív se nedožívali 80 let 🙂 Všechno bylo jinak. Teď je otázka, nakolik člověk podlehne všem těm masírkám a konzumu, které se okolo těhotenství a porodů točí, případně nakolik potřebuje pomoc a radu, chápu, že si to někdo přeje 🙂

katkatomaskova
31. srp 2020

@martiniquest Já teda můžu říct, že jsem narazila pouze na jednu PA při porodu, která mi nesedla (ale ve finále se jich kolem mě točilo víc včetně doktorů, protože ke konci pak začalo jít do tuhého), a jedna dětská sestra, ale to je prostě o lidech 🙂
Za sebe si nějak nedokážu představit, shánět si vlastní PA, v případě prvního porodu jsem jela do porodnice s důvěrou ve veškerý personál, s porodními přáními a nechala se prostě vést, jimi, a svým tělem 🙂 Neměla jsem předem připravené, jak chci, aby vypadal průběh porodu, a vím, že nad tím některé dokážou hodně přemýšlet. U mě se stalo to, že i když jsem měla porodní přáni, skoro vše, co jsem v něm měla, že nechci, mi nakonec pomohlo porodit, takže člověk míní, situace mění 🙂
Uvidíme, jak to bude s druhým, ale to až někdy v budoucnu 🙂

nattt
31. srp 2020

kdo jste si masírovaly tu hráz - od kterého týdne se doporučuje začít? díky 🙂

martiniquest
31. srp 2020

@nattt Doporuceni, kdy zacit, se lisi o mnoho tydnu. Z vlastni zkusenosti - ja zacala poprve po ukoncenem 30tt a trvalo mesic denniho masirovani, nez hraz zmekla. Pak uz jsme stav jen obden udrzovali. Pred druhym porodem jsme zacali pozdeji, tusim 34tt a rozmasirovani bylo trochu rychlejsi, ale tri tydny urcite. Takze za sebe doporucuju cca ten 34tt - na rozdil od Aniballu je masaz hraze bezpecna a nehrozi predcasny porod, samozrejme je potreba poradne dodrzovat hygienu. Na masaz samotnou doporucuju kokosovy olej, ktery ma antimykoticke ucinky, takze je i dobrou prevenci mykozy pred porodem. A staci par minut denne. Ze zacatku velmi velmi citlive, fakt to neni prijemny. Ta tkan je dost pevna a cilem je ji uvolnit, aby byla pruzna.

nattt
31. srp 2020

@martiniquest super, díky za přiblížení! 🙂 zajímavé, že to funguje takhle relativně rychle a že to jde teda fakt cítit 🙂

martiniquest
31. srp 2020

@nattt Jde to obrovsky citit - citila jsem to ja i manzel. Inspiraci, jak to delat, jsme nasli, tusim, na YT.

ivis_b
31. srp 2020

Uz jsem to psala na MK mockrat, tak napisu i tady. Ja nedoporucuju, zacala jsem po 36tt,1 nacvicila jsem 29cm, potrhana a sita jsem byla. A zejmena me stve poporodni inkontinence, pred kterou me doktori varovali a kterou i moje fyzio pres panevni dno pripisuje aniballu (ne ze by to musela byt nutne jedina pricina, to ne, ale bohuzel uz zkusenosti jsou takove, ze k inkontinenci prispiva).

michelle_01
31. srp 2020

Ja delala vsechno mozne, abych se nastrihu vyhla. Pravidelna masaz hraze, obden cviceni s Aniballem. Nacviceno 26cm, 2 kosmeticke stehy. Uz na poporodnim pokoji jsem ani nevedela, ze jsem rodila. Nevim, jestli za to muzu dekovat Aniballu nebo masazi. Maly byl na konci tehotenstvi natlaceny hodne vespod a bylo to ke konci nic moc. Mela jsem pocit, ze ten balonek vystouchava hlavou ven 😁

Strana
z2