icon

Berete na test na těhotenskou cukrovku chlapa?

aalleenn
25. lis 2014

Ahoj, berete si na test na těh. cukrovku chlapa nebo nějakou jinou oporu? A vy co už to máte za sebou měly tam sebou ženský nějaký doprovod? Díky

Strana
z3
jaaanic
25. lis 2014

Vezl mě tam manžel...dokonce i tu sladkou brču ochutnal a řekl to dáš🙂 jo bylo to v pohodě, sem to vypila počkal chvilku zda se mi neudělá špatně a jel domů...dvě hoďky utekly strašně rychle. Skoro hodinový telefonát s máti a pak časopis Maminka...v pohodě a těch dvacet minut na čekání na výsledky už bylo nic🙂

smardik
25. lis 2014

nebrala jsem manžela-škoda dne dovolené ani nikoho jiného, upřímně vůbec mě nenapadlo někoho sebou brát, na co. vzala jsem si knížku, časopis a bylo

ckei
25. lis 2014

@aalleenn nebrala jsem chlapa nikdy na nic, ani na kontroly v těhotenství, natož na test na cukrovku..zcela zbytečné 😉 Jinak jsem se tam tehdy sešla s 11ženskýma a všechny jsme tam byly samy 😉

lucifereeek
25. lis 2014

a co by tam chlap dělal? 🙂 nebrala jsem tam nikoho, a bylo tam víc těhulí a neměl doprovod nikdo 🙂

edeltraut
25. lis 2014

Ne, všechna vyšetření jsem absolvovala sama 🙂, ale je to dlouhé, takže pěknou knížku s sebou 🙂

milin
25. lis 2014

Dobrý den,
když jsem byla poprvé těhotná tak ne a pak jsem litovala , protože jsem tam omdlela a křísili mě tam sestřičky a pak jsem celou dobu proležela na lehátku, ale naštěstí jsem se nepozvracela.
A když jsem byla těhotná podruhé tak jsem si ho vzala sebou a to jsem pro změnu zvládla v pohodě.
Takže tak 😉

vkkc
25. lis 2014

Ja tam byla sama, byla by to zbytecna ztrata casu pro oba, setrili jsme jeho dovcu na dobu po porodu... Chodila jsem do Motola a vetsina mamin tam chdila sama, jen nekdy na ultrazvuky se objevil i chlap 🙂

aneriska
25. lis 2014

Já tam hlavně vůbec nepůjdu, jednou jsem tam byla a stačilo.. Pokud bych měla podezření a nějaké příznaky na těh. cukrovku, tak jo, ale jinak je to podle mě úplně zbytečné a na poblití 🙂 (pardon)

laska.nezna.hranic
25. lis 2014

oporu na odběr krve? 😀 tak jako pokud si tam chceš mít s kým povídat nebo pak máte společně namířeno ještě někam jinam, tak proč ne... ale jinak k čemu doprovod? 😕 já vždy šla vybavena minimálně knihou, mp3, naposled i tabletem, ale uteklo mi to tam, že jsem to ani nestihla vyndat z tašky. dvě hodiny nejsou v životě vůbec nic.
jinak ty, co se mezi náběry couraly po městě, tam ani nemusely chodit. po celou dobu by se mělo být v klidu, tzn. sedět, komu je nevolno, tak si může lehnout, ale zvednout by se mělo maximálně na wecko... jinak je to zkreslené... nicméně každého věc 🙂

mischel26
25. lis 2014

doprovod? a proč? Nechápu 😵 😵

soleilll
25. lis 2014

@aalleenn Potřebuješ při odběru krve oporu..?! Pokud jo, tak si s sebou někoho vezmi, ale slyším to poprvé. O nic nejde, jen to trvá - takže knížku, pletení nebo sluchátka.

scruffy
25. lis 2014

Přijde mi to zbytečné, přítel chodí do práce, tak na to nemá čas, vzala jsem si na zkrácení dlouhé chvíle knížku, bylo mi lehce nevolno, ale byla tam sestřička, která nás chodila do čekárny kontrolovat a kdykoliv jsme na ní mohly zaklepat a přišla.

ludazo
25. lis 2014

Aaaahojkooo 🙂 To brčko je super rada, vychytávka... příští týden mne to čeká, hned ho hážu do kabelky 😉 Díky ....

andelka
25. lis 2014

V druhém těhotenství jsem si k testu na cukrovku manžela brala. V tom prvním mi totiž bylo hodně šoufl, málem jsem omdlela a nebylo to vůbec nic příjemného. Takže podruhé jsem byla ráda že tam se mnou někdo je. Navíc v čekárně jsem byla tentokrát úplně sama, takže bylo fajn že byl se mnou. Lépe jsem to snášela i lépe to uteklo.

pisjutynka
25. lis 2014

Koukám, že jsem tam jediná měla chlapa 😀 , ale jsem za to ráda.. v tu dobu, co jsme tam čekali, nebyla v čekárně ani noha a mě se tam udělalo strašně zle a začala jsem omdlívat.

nicol22
25. lis 2014

Byla jsem sama...v čekárně hlava na hlavě a jestě jsem dostala vynadáno od nějakýho tipuju čtyřicátníka, že jsem ho nepustila sednout....hold jsem tam byla nejmladší 🙂

zuza01
25. lis 2014

U první dcery jsem byla sama, mezi odběry jsem šla nakupovat 🙂 U druhé jsem s sebou měla tu první a to mě nařídili zůstat v nemocnici do druhého odběru.

alisek
25. lis 2014

Tak pokud netrpíš nevolnostmi, neomdlíváš tak je to asi zbytečné ale je to nakonec vaše věc. Já osobně nemusím mít svého muže u všeho, byla jsem tam sama, jako na většině vyšetření.

uzivatelkalucie
25. lis 2014

Já jsem na ty dvě hodiny zdrhla k mamce domů na pokec. Bylo mi dobře, takže než sedět v čekárně... 😉

brouzdalka
25. lis 2014

@uzivatelkalucie Tak jako výplň času dobré, ale možná tě měli poučit, že ty 2 hodiny máš strávit v klidu a ne někde trajdat, protože tak urychlíš metabolismus tý glukózy 😀

uzivatelkalucie
25. lis 2014

@brouzdalka Ano, poučena jsem byla. Bylo mi řečeno, že jdu na vlastní riziko, že bych tam měla sedět ty dvě hodinky. Ať si tedy sednu na 15 minut do čekárny a když to bude ok, tak že můžu jít. Ale musela jsem slíbit, že mi přijde někdo naproti.

brouzdalka
25. lis 2014

@uzivatelkalucie To spíš mysleli kvůli tomu, abys sebou nesekla, to nijak neřeší to, že tím vlastně můžeš ovlivnit výsledek testu 😉 Ale ono to je celkem jedno...

tulena
Autor odpověď smazal
polaks
25. lis 2014

Asi mi niečo ušlo...ja som bola tehotná 3x,test na cukrovku som absolvovala tiež 3x.Ale vždy to bolo tak,že som doma vypila glukózu a za dve hodiny som šla k Dr. na krv,zobrali mi ju a hneď zas domov. Prečo ste čakali dve hodiny?

marketa233
25. lis 2014

@polaks Protože ti ušlo, jak ten test standardně probíhá.

polaks
25. lis 2014

@marketa233
Tak u môjho Dr. je štandard asi niečo iné,asi si nemyslí,že je nutné sedieť v čakárni dve hodiny.

ladyhacek
25. lis 2014

Vždy když jdu na kontrolu tak máme štěstí a manžel má volno (krom jednoho případu) Jezdit nemusí stejně sedí 1-2 v čekárně, ale vždy jede 🙂 Je to milé vědět že se stará a nemusí 😉. Remcá, že brzo vztává, ale další měsíc jede zase. Ale kdyby nejel tak by mi to nevadilo.

V kolikátém týdnu se jde na test cukrovky? Já začínám 23 a nevím. Tady píšete o nějakém hnusném drinku ☹ ???

aneta16
25. lis 2014

Ani by mě nenapadlo ho tam vzít. Chodí do práce... takže nebrala a nepotřebovala jsem ho tam.

polaks
25. lis 2014

@ladyhacek robí sa to v rozmedzí 24-28 týždni a ten drink je čistá glukóza,je to hrozne sladké,ale dá sa to!

werumka
25. lis 2014

@polaks Tento test má svoje pravidla, která když se nedodrží, test vyjde zkreslený. Osobně bych nechtěla zaplácnout půl dne zbytečným testem. Proto je lepší si zjistit, kde se test dělá podle správných norem a tam jít. Jinak to opravdu význam nemá. Fyzická aktivita po vypití glukózy ovlivňuje výsledek. Kdybych měla jít na takový test, tak raději nechodím na žádný.

Strana
z3