Brnění rukou, nohou, obličeje v těhotenství

mickey06
19. únor 2012

Ahoj, stalo se vám to někdy? Dneska ráno jsme se před šestou probudila, mám už pár dní zácpu a děsný bolesti, a začalo mi být zle, nakonec jsem měla pěkný průjem. Potom mě najednou začala brnět levá zuka, pár minut a nezlepšilo se to, lehla jsem si a začala mě brnět puse a půlka obličeje a pak i druhá ruka, za několik minut to odeznělo a ještě jsem na pár hodin usnula, ale bylo to hrozný. Chtěla jsem napsat smsku příteli do práce, ale neuměla jsem se ani vyjádřit....teĎ už je mi dobře. Břicho trochu pobovílá ještě ale jinak dobrý. Četla jsem, že v těhu se často objevuje syndrom karpálního tunelu, ale proč ten obličej, já mylsela že to jej jenom v rukou . A ch jo.

ottovka
19. únor 2012

@mickey06 Dobrý den, prosím, okamžitě kontaktujte nejbližší neurologii - oddělení nemocnice. Případně zavolejte na 155 a popište příznaky, které popisujete zde - brnění rukou, nohou, obličeje, obtížné hledání slov. Nemusí to nic znamenat, ale jistota je jistota.

kaeth01
19. únor 2012

taky se priklanim k nazoru ze lepe vyhledat v tomto pripade lekare.. prece jen 38tt - at to dopadne jakkoli tak mimisku uz bude venku taky dobre.. drzim pesti!

mickey06
autor
19. únor 2012

Velmi nízký tlak.....už ať to příjde a malej je venku...:D...ty neduhy a srtach jsou hrozný.

ottovka
19. únor 2012

@mickey06 Předpokládám, že Vás viděl lékař. To je moc dobře. Lepší přijít desetkrát zbytečně, než přijít jedenkrát pozdě.

kaeth01
19. únor 2012

@mickey06 ty jo taky se potykam s nizkym tlakem a dr obcas nespokojene krouti hlavou.. ale tyhle priznaky jsem jeste nidky nemela.. ja sebou vetsinou rovnou seknu 🙂 takze pokud jsou to priznaky nizkeho tlaku v tehu - pak jsem rada ze jsem na tuhle diskusi narazila.. kdyby nahodou v nekterem pozdejsim tydnu sem resila to same..

ottovka
19. únor 2012

@kaeth01 Osobně bych při takových obtížích, jaké uvádí mickey06 vždy kontaktovala lékaře, ideálně neurologa. Nejvíc mě zarazila neschopnost vyjádřit se - neschopnost najít vhodné slovo. Příznaky ischemické (nedokrvení) cévní mozkové příhody - to bylo první, co mě napadlo. Cévní mozková příhoda postihuje především staré lidi s vysokým krevním tlakem, avšak CMP může postihnout i mladého člověka s nízkým tlakem!

ronyx
19. únor 2012

@mickey06 To co popisuješ vypadá na Tetanii.Trpí tím má sestra a dostala ji také až v pozdějším věku.Zkoukni tohle http://tetanie.blogspot.com/p/projevy.html

kaeth01
19. únor 2012

@ottovka zajimave.. ja nizkym tlakem trpim od puberty.. ale u me je to opravdu hlavne o tom "omdlevani" nikdy me nikdo neupozornil na nic jineho, nebo nejak extra zavazneho.. ale je dobre vedet!!!

ottovka
19. únor 2012

@kaeth01 Doufám, že jsem Vás nevyděsila. Člověk s neléčeným vysokým krevním tlakem má rozhodně vyšší pravděpodobnost, že prodělá CMP, než člověk s nízkým tlakem. Jen jsem chtěla říct, že je dobré nepodceňovat některé příznaky. Omdlévání je vcelku vychytaný způsob, jak zajistit mozku potřebné množství krve. Voda také teče po rovině lépe než do kopce. 😉

@ronyx O tetanii prakticky nic nevím, ale přijde mi, že narušení řeči u tetanie (dle odkazu - tetanie,projevy - který uvádíte) a toho, které popisuje mickey06, je jiné - založené na jiném principu. Ať je tetanie u Vaší sestry pod kontrolou a netrápí ji!

Každopádně jsem ráda, že se u mickey06 jedná "jen" o velmi nízký krevní tlak.

ronyx
20. únor 2012

@ottovka
příznaky jsou u každého jiné,ale prostě popisu to sedí,sestra mívala ze začátku to samé.Nízkým krevním tlakem trpím od malička také a toto se mi v životě nestalo.

romca13
20. únor 2012

Mám také potvrzenou tetanii,,, teď mi teda končetiny brní o něco víc než před těhu, ale není to nic extra silného,,,ale problémy s řečí a vyjádření jsem teda nikdy neměla,,,, ale pokud byla zakladatelka u lékaře a potvrdili jí, že se jedná jen o nízký tlak, tak snad je vše v pořádku,,, chápu, že ji to asi dost vyděsilo

stajnyyy
3. dub 2013

ahoj, měla jsem přesně to samé, k tomu ještě právě probíhající zánět křečových žil, takže se doktoři bály, aby to nebyla Embolie. Okamžitě jsem byla vyslána na neurologii. Po Všech možných vyšetřeních mi byla sdělena diagnóza - migréna. Pan doktor podle všeho shledal, že je to začínající migréna v těhotenství a tohle jsou jen chemické procesy v mozku, které k tomu patří a zapříčinily brnění těchto částí těla... No i když pořád mám strach, jsem alespoň o něco klidnější.

katerina896
18. pro 2017
Uživatel katerina896 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od katerina896.

Můj bratr utrpěl před půlrokem mozkovou příhodu. Přestal chodit a částečně i mluvit. Léčba mu jde velmi pomaly.Máte s tím někdo zkušenosti, co by pomohlo? Známá mi doporučila produkt nuraid, ví o něm někdo něco?

helen_h
18. pro 2017

@stajnyyy
@mickey06 Takové stavy zažívala moje kamarádka - lékařka (a ne v těhotenství). Přispíval k tomu stres, nevyspání. Prý je to jistý druh migrény - migréna aura. Vůbec nebolí hlava, ale projevy jsou takovéto podivné jako na mrtvičku - brnění končetin až právě ta nemožnost vyjádřit se. Říkala, že se jí ten stav stával i v práci, že pak mluvila jak robot - pomalu kladla slovo vedle slova, musela si v hlavě říct, co chce (co nejstručněji) a tělo jako by jí neposlouchalo, jen když se šíleně soustředila, ale dalo jí to strašně práce, jinak blábolila. Do dvou hodin vše odeznělo a bylo dobře. Pak už žádný neuro nález nepotvrzen. Kolega z neurologie jí na to dal nějaký prášek, každopádně říkal, že to jde od nějakých mrtvičkových potíží těžko odlišit, hlavně být s někým v kontaktu a kdyby do 2 hodin ten stav nepřestal, okamžitě vyhledat lékaře.
Každopádně hlavně když se to ukáže poprvé, určitě se nechat neurologicky vyšetřit, nejlépe rovnou v tom akutním stavu. Prostě jsou to závažné příznaky a určitě tedy vyhledat lékaře.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru