Čekáme dvojčata
Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀
@odvarkova děkujeme všem za podporu. Emmička jako starší segra má 1950g, Víteček 1930g. mě by měli tak za hodinu začít zvedat, už se nemůžu dočkat,az za nimi půjdu. Zatím je stále prohlížím na fotkách 😀
@milovnikkoni neboj dockas se. Ja kdyz holky videla poprve, tak jsem myslela, ze se ubulim. Napor stesti, hrdosti, strach, aby vsechno zvladly. Emoce bezely na plne obratky. Gratulujiii k parecku a uzivej klidu. Odpocivej. Z vlastni zkusenosti vim, ze pak uz si neodpocines 😊😊😊😊😊. Jeste jednou gratuluji a preji hlavne zdravicko !!!!
@milovnikkoni Jé to jsou maličcí broučci ❤ Já zatím zůstávám ještě 3v1, vypadá to, že císař bude za týden až za dva, podle průtoků a růstu 👦a👧
@milovnikkoni gratuluji!!!!
@milovnikkoni krásné váhy. Naše holky měli ve 36+4 Adélka 2060g a Alenka 2640g. Docela velký rozdíl a ten si drží pořád.
A co první stoupnutí? Já myslela, že se mi břicho vyvrhne na zem. Strašný pocit a bolest horší než u spontánního porodu. Tak snad si to měla lepší ☺
@milovnikkoni Také gratuluji strašně moc 🙂
Ty kortikoidy jsou super věc 🙂 Kluci po nich také dýchali sami, ani podporu nepotřebovali 🙂
@odvarkova
@kanka80
Já tedy spontánní porod neměla, ale po tom císaři to stálo za to, ještě jsem měla motáka jak blázen - prý vysoký tlak říkal monitor, když mi tlak změřili ručně, měla jsem 80/50 😀
A když promačkávali břicho, kvůli děloze, tak jsem měla chuť všechny nakopat do zadku 😀 Ale zvládly jsme to holky 😉
První týden jsem tvrdila, že další už nee, ale teď už klidně jo 😀 A to kluci mají 3 týdny 😀
@odvarkova toto byl můj první porod,takže bolesti nemůžu porovnat. ale samozřejmě nic příjemného. Navíc mi tři dny zastavovali porod, uklidnili dělohu a teď po operaci zase pichaji injekce,aby začala makat a stáhla se,tak doktorka říkala,ze je to náročnější. Ale dnes už by měli vyndat dren,tak to zas bude veselejší.
@kaczenka2 mně se taky hodně motala hlava. Jenže ja pila jen vodu a teprve včera večer mi sestra řekla,proc jsem si neřekla o slazený čaj,ze nemůžu mít žádnou energii ☹ tak od večera už jsem na tom cukru pookrala.
@milovnikkoni Jojo, to chápu, já jsem taky tak byla od pondělí od 5 hodin večer vez pití a jídla, pak kolem půlnoci mi na Jipu dali čistou vodu a na té jsem byla až do středy, kdy jsem ráno dostala krupičku a mohla jsem pít 😀 Takže hladová, na čisté vodě a pak jsem měla fungovat 😀 Ale dobré, zvládlo se to 🙂
@milovnikkoni je to mazec. Ale my mámy musíme zvládnout i nemožné 😉 jsi dobrá, že to bereš tak v pohodě 😊
@milovnikkoni Moc gratuluji. Vítej do klubu už s narozenými dvojčaty🙂
Mě taky zastavovali porod, ale nešlo to, tak jsem vydržela necelých 24 hodin. Moji chlapečci se narodili 34+6 a měli 2400 a 2420 g. Propustili nás už po týdnu, když kluci začali přibírat. A 10 dní po propuštění jsme byli na kontrole a přibrali 500 g a 420 g 😲: tak jsem za to ráda. Ale to krmení je pořád ještě zdlouhavé. Nevím, jak Vám holky trvalo dlouho krmení. Ale my jsme vzhůru v noci vždycky 1,5 hod. a po nakrmení se vzbudí někdy už za 2 hod. max. vydrží 3 hod. 😢
Tak jsem si včera užila kašovitou stravu,ale potají jsem do sebe nacpala dva kousky štrúdli od maminky 😀 Boučkové jsou kouzelní. Vůbec to nechápu. Když na ně koukám, zastaví se čas. Moje první těhotenství a máme takové dva zázraky. Jen teď musíme zvládnout kojení. Chodím za nimi kojit každé tři hodiny na jip a po kojení ještě zkouším odstříhat, ale mám stále jen mililitr mleziva, které se jim přidává do mateřiny. Když se přicucnou, nemají skoro nic. Snad se to brzy rozjede.
@milovnikkoni super. Mlezivo je hodně důležité, každá kapička je jako lék. A pokud je mlezivo, brzo bude mlíčko 😉 mně se natáhlo mlíčko třetí den v noci. U prvního syna dokonce až pátý den. Hlavně buď v klidu a co nejvíc to jde v kontaktu s prckama. Když jsi s nimi na JIP, tak se pomazli, sestřičky tě určitě nechají. Mně tam nechali klidně hodinu.
Holky já jdu dnes zase na kontrolu, tak jsem zvědavá jak dopadnu, jsem 33+5, tak by mohli mimiska vydržet ještě týden 😘 ale po dnešní noci teda nevím...skoro jsem nespala a jsem ko 😕 Přibírám týdně 2kg a to není asi dobré, asi jsem začala zadržovat vodu, jsem celá jakási oteklá 😖
@kure18 A ty kojíš nebo dáváš v noci lahvičky? Když jsem měla malou, tak jsem ji krmila taky co 3hodiny i v noci, protože byla malinká, když nás propustily z nemocnice, tak měla 2,3kg. Taky nevím jak to budu dělat teď s dvojčaty, protože na odstříkávání asi nebude čas ☹ ale chtěla bych aspoň půl roku dávat mateřské mlíčko, tak snad se zadaří a budou se pěkně přisávat 🙂
@milovnikkoni neboj kojeni se rozjede, me to taky chvilku trvalo a to byli kluci skoro hned u mě ( kromě první noci protože jsem kvůli ztrátě krve nebyla schopna fungovat) no a vidíš ted o vánocích, v roce a pul jsem cucání definitivně utnula. Jen jestli ti můžu poradit tak se nauč kojit tandemově, jinak je to na palici. A neboj se toho ti prckové nejsou až tak křehcí jak vypadají 😉.
@odvarkova Dnes mi prckové dělali radost. Při kojení si vysosli i 6 ml mleziva každý a ještě jsem pak odstříkala přes 10ml, ne při každém kojení,ale i tak to za ten den něco dalo. Hlavně, že tahají a něco se děje. Sestřičky mě tam nechávají jen občas, protože myšičky mají sondy do žaludku a sestřičky musí dokrmit hned po kojení. Ale i tak mě nechají třeba deset minut,aspoň něco. Stihnu jim aspoň zazpívat 🙂 jinak s tím tandemem počítám,i sestřičky říkali, že mi s tím pomůžou,ale to až budu kojit na posteli. Teď na jim na to není zázemí. Holky, je to všechno tak úžasné. Úplná euforie. Mějte se krásně a užívejte dvojčátka. Dobrou
@milovnikkoni to je super. Krásné zprávy. Ať vše jde tak dobře jako dnes 😉
ahoj dneska jsme byli na kontrole tak mam z kluku radost, jsem 32+4 a jeden má 1720g a druhy 1840g tak sem rada že pěkně rostou, akorád zjistili že mám málo železa tak mi předepsali prášky a mám trochu obavy ze zácpy.Jinak na kontroly už budu chodit každý týden tak uvidím jak dlouho zustanu v celku 🙂
@milovnikkoni určitě se to rozjede. Mlicko bude, neboj.
@klarape To je super. Ty moje holčiny jsou tedy o dost větší, chvílemi mi taky přijde, že bříško roste přímo před očima 🙂
Železo může mít i zcela opačný efekt, já už ho beru několik měsíců a věřím, že díky němu nemám zácpu ... jen tedy se nesmí skoro s ničím kombinovat, aby se dobře vstřebávalo, vyřešila jsem to nakonec tak, že ho polknu vždy uprostřed noci, když se vzbudím na jednu z "procházek" 🙂
@petacejk to ja su rada i za tuhle vahu, protože všichni v mém okolí se díví jak se mi do toho bříška vůbec vlezou dvě mimča 😅 ...příští týden dem znovu na kontrolu tak uvidime o kolik povyrostou.
jinak díky za radu určitě to vyzkouším ... já to měla celou dobu v pohodě až tetka na posledních vysledcích se to trochu pohnulo

@milovnikkoni Zlato moc moc gratuluji, že jste to tak krásně všechno zvládli 😘