icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

mamka37
25. únor 2017

@kanka80 věřím že to taky zvládnem 😊 pak dám vědět 😉 ...

kure18
26. únor 2017

@beluci007 Ahoj, moc gratuluji. Dětičky máš dost velké. To se muselo už špatně nosit. Přeji hodně zdraví a ať jste brzo doma.

milovnikkoni
26. únor 2017

@kanka80 Gratulace velká. Měli jste krásné váhy. My byli v nemocnici měsíc, ale už jsme taky doma. Taky zkouším kojit tandemově, ale malá si vezme málo. V tanečníkovi se nají mnohem víc. Ale je to úžasný pocit. Někdy je tak kojím jen pro ten krasný pocit 🙂 Mně nestačí mlíko, tak dávám Prebebu. Tu máme z nemocnice na recept. Ale my zhubli na 1725g a 1770g, takž nám přidali i bílkoviny. Užívejte si krásné dny. My máme taky klídek 😀

zuzaplav
26. únor 2017

@beluci007 Moc gratuluji a proč císařský řez pokud se mohu zeptat?

beluci007
27. únor 2017

@zuzaplav cisarsky rez protoze to bylo ze zdravotniho hlediska pro me i miminka lepsi.

petacejk
28. únor 2017

Dnes jsme měli zase kontrolu, holky jsou v pořádku a už prý mají zhruba 2,75 a 2,85 kg 🙂 Průměr hlaviček už 9,5 cm, začínám se bát 🙂 Mně tentokrát ani nekontrolovali. Co ale stálo za to, strávila jsem dohromady v nemocnici cca 5,5 hodiny, docela peklo. Ale hlavně že mimča jsou ok 😍

luckamb
1. bře 2017

@petacejk ty jo super, krásné se drzite holky 😉

kaca0505
2. bře 2017

Někdo z usteckeho kraje holky?

kaca0505
2. bře 2017

Už mám chlapečky na světě-)))BNarodili se 1.2.2017 Tadeášek 1760,42cm-Matyášek 2110,43cm-)34+1 císařem

odvarkova
2. bře 2017

@kaca0505 velikánská gratulace 💙💙

kanka80
3. bře 2017

@kaca0505 Taky moc gratuluji 😘 to byli ale drobečci 😇

sticker
klarape
7. bře 2017

Ahoj holky tak já už to mám za sebou porod mi vyvolali dnes v půl 9 a kluci se narodili ve 12:25 a druhý ve 12:30 oba meri 48 cm a jeden váží 2,70 a druhý 2,80

mamka37
7. bře 2017

@klarape moc gratuluju. at jste všichni zdraví a ať se vám daří 🤗

klarape
7. bře 2017

@mamka37 děkujeme 🙂

kaca0505
7. bře 2017

Také velkááá gratulace.Kluci jako já-)U nás zatím pohodička,jsou moooc hodný.

klarape
9. bře 2017

@kaca0505 kluci sou úžasní ještě budem muset trošku zapracovat na kojení ale jinak sou zlati

mamka37
9. bře 2017

@klarape to ti moc přeju. taky se strašně všichni těšíme az se mám narodí holčičky 👭💜❣

klarape
16. bře 2017

ahoj maminky tak máme za sebou první týden a já už se tak nějak chvilama na konci svých sil kluci maji hrozně suchou kuži a i když je mažu mam pocit že to vubec nezabírá ..už v porodnici jsme přikrmovali nakonec i flaskou aby nas vubec pustili domu a tetka sem navic dostala jeste zánět do obou prs takze to s kojenim moc nevipada ale davame bebu tak jak nam rekli v porodnici a mam pocit ze to neni ono navic mi po ni jeden chlapecek začal dost ublinkavat ...tak se chci zeptat máme nějaká zkušenost s něčim co by mohlo pomoci ?

nukyna
16. bře 2017

@klarape U suchý ponožky ti můžu doporučit do koupele dávat olej do koupele od Linoli a taky je lepší mazat mlékem nebo krémem než olejem. A taky zaleží čím prcky mydlíš. Já od začátku používám Biodermu a jen jednou jsem koupila něco jiného a rychle jsem se k ni vrátila. Dokrmovala jsem Nutrilonem, ale kluci jsou a byli jedlíci a nikdy neměli s jídlem problém. Hlavně klid a pevný nervi, týden je ještě krátká doba, ono si to všechno časem sedne. Jo a na zánět studený nebo tvarohový obklady😊. Přeju hodně sil.

kaca0505
16. bře 2017

Dokrmuje se většinou pre bebou,podle vahy miminek.Kluci mi taky ublinkávali,ale pak jsem si vychytala množství a v pohodě.Jak jim dám víc,blinkají taky.Já jsem kupovala váhu,protože jsem si ze začátku nebyla jistá kolik mi vypili z prsa a kolik mám dokrmit.Byli malinký(1,760 2100)tak jsem si chtěla být jistá.Teď je klukům šest týdnů a už jen kojím-)Tak přeju hodně sil,určittě se to srovná.

kanka80
17. bře 2017

@klarape Já teda používám od začátku Nutrilon nenatal 1 do 5.kg 😉 Malá mi taky dost blinká, tak jsem koupila Nutrilon AR a od včerejška jí ho dávám půl na půl. A musím říct, že se to blinkání zlepšilo 👍

@kaca0505 Tak to smekám, že máš tolik mlíčka! 👏

klarape
17. bře 2017

děkuji za rady koupili jsme nutrilon a zkoušíme zatím to vypadá nadějně tak uvidíme jinak já už mám z kojením útrum ... akorad ta příprava mi příjde zdlouhává tak přemýslím jestli nepořídít ještě ten ohřívač nevíte jestli to má cenu ?

kanka80
18. bře 2017

@klarape Já ohřívám vodu v mikrovlnce nebo ve varné konvici a pak tam dám mlíčko. V ohřívačce to trvá strašně dlouho a děti by se ubrečely... V ní ohřívám pouze mateřské, když jsem měla odstříkané 😉
A jak to, že máš s kojením útrum?😕

klarape
18. bře 2017

@kanka80 uz v porodnici jsem přikrmovala protoze nám to nestačilo a pak sem zjistila že ani nic neodstříkám, pak už mi z nich zacala týct jen takova voda a nakonec sem dostala ten zanět do obou prs a uz ani kapka a to sem taky chtěla kojit a doufala sem že to bude v pohodě

milovnikkoni
19. bře 2017

@klarape Ahojky. Bez ohřívače bych byla úplně vyřízená. jde o to, jak si to zorganizuješ. Připravíš mlíko, hodíš do ohřívače a než zapípá, přebalíš. Obrovská úspora energie. Mám vždy převařenou vodu v láhvi vedle, takže příprava pár vteřin. A když chci dát oběma najednou, ohřeješ dohromady a pak jen přeliješ půlku do druhé flašky. Fakt super. A ještě jedna vychytávka... lžička s měřičem teploty. Jen šoupneš do mléka a víš, zda máš přihřát. Já totiž jednou dávám moje mléko z lednice, podruhé víc sunaru, podle toho, kolik odsaju, takže pokaždé dávám jinak studené tekutiny a ohřev tudíž trvá jinak dlouho. ale dá se to vychytat i bez toho.

milovnikkoni
19. bře 2017

@klarape je vtipné, že co měli tví prckové při narození, moji mají teď v sedmi týdnech 🙂 Náš Víteček měl po Bebě hroznou zácpu, i když jí dostávají jen třetinu dávky, zbytek je mé mléko. Emmička vůbec žádný problém a přibrala mi na ní 300g za týden. Takže je to hodně individuální.

klarape
19. bře 2017

@milovnikkoni to máš pravdu každý miminko je jiný mi tetka zkoušíme ten nutrilon tak uvidíme a přemýšlím právě který den ohřívač pořídit protoze se pokaždé budí jinak a v jiný čas tak je to takové že to kolikrát pak na rychlo chladit nebo to udělám moc dopředu a pak je to studený

milovnikkoni
21. bře 2017

Ahoj holky... Jak jste na tom s dud

milovnikkoni
21. bře 2017

Ahoj holky, jak jste na tom s dudlíky? Já kvůli kojení stále odolávám, ale někdy už si říkám, že by bylo potřeba je trochu uklidnit. Ještě před dvěma týdny i ten nejmenší byl moc velký a děti dávil. Teď už by to šlo, ale bojím se, že přestanou brát prso.

nukyna
21. bře 2017

@milovnikkoni Kluci měli dudlíky. Taky se mi prvně moc nechtělo jim je dát, ale nakonec (po dvou týdnech) jsem vyměkla. Na kojení to žádný vliv nemělo a sami je v zhruba v půl roce přestali chtít, když dostali poprvé rýmu 😀.