icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

kanka80
21. bře 2017

@milovnikkoni Moje dvojčata měli dudlíky hned v inkubátoru 😉 Teď doma je mám taky pořád po ruce, ale zatím je moc nechtějí, když zjistí, že z nich nic neteče 😀 Ale první dcera měla taky dudlík, ale chtěla ho jen na spaní a na utišení 😉 Kamarádka měla "nedudlíkovou" dcerku a byla na prášky spíš z toho, že ji na dudlík nenaučila, protože ji pak neuměla nijak utišit /v obchodě, na procházce/ 😕
Na kojení to vliv nemá, to se nemusíš bát 😘
A miminko s dudlíkem je přeci tak miloučké 👶

mamka37
21. bře 2017

ahoj holky ja sice ještě miminka na světě nemám ale právě dneska jsem jim koupila první dudličky 😊 a hned kazde dva . jedny standartní 0- 6 m. a jedny 0 - 2 . je tam myslím přímo uvedeno ze jsou doporučené pro nedonosene děti. i jsou takové drobnější. já je určitě do porodnice beru. já na to že naučím holčičky na dudlik nevidím nic špatného. i je tam napsané ze podporují to aby se mimi naučili pěkně sát. pokud vás to zajímá můžu přidat fotku. a jinak vám to ze uz máte dětí venku v dobrém závidím 😉 venku je krásně. hned bych vzala holky na procházku 🤗 jinak vam vsem moc fandím at vaše dvojčåtka prospívají a rostou jak z vody . jsem zvědavá jak dlouho zůstanu v celku , čipek mám prý na dvojčåtka ukázkový 😉 pěkný den 🌸🌻🌼

kaca0505
21. bře 2017

U nás se taky dudá🙂.Držím palečky,všechno bude v pořádku a brzo budes chodit s kočárkem.Co jste porizovaly holky za kočárek?

mamka37
21. bře 2017

@kaca0505 my máme tfk

zuzaplav
21. bře 2017

my casualplay a syn vůbec nedudlal a nijak mi to v ničem nevadilo pro dvojčátka koupím jen tak dva na zkoušku a když tak dokoupíme.

smallinka
21. bře 2017

My dudaly od porodnice, měla jsem málo mléka tak i umělé mléko dostaly. Bohužel máme 2,5 roku a jsme pěkní závisláci na dudlíku.... ☹ ale popravdě s dvojčaty si to neumím bez dudlíku představit, vlastně asi ani s jedním.....to by muselo být miminko pořád přisáté k mamince snad.

nukyna
21. bře 2017

@kaca0505 My taky TFK, ale už mě přestává bavit tlačit do kopce a tak začínám kluky trénovat a v létě se ho chci zbavit😎. Takže kdyby někdo měl zájem komplet výbavu (sporťák, korby, autosedačky, fusaky, pláštěnky atd) tak bude k dispozici😁.

mamka37
21. bře 2017

@nukyna a jsi a výběrem kočárku spokojená? my měli tuto značku golfak když byl syn malý a velká spokojenost. podle recenzí í právě tento dvojceci by mel byt jeden z nejlepších na trhu. a hlavně lehký a projede 80 dverma . což byly mé dva požadavky.

kolik mají kluci roku , jestli se můžu zeptat ? a když chodite na prochajdy používáte kšíry ? nebo zvladas běhat do všech stran ? a máš to pod kontrolou? 😉🖒

nukyna
21. bře 2017

@mamka37 Kočárek je supr, lehký, skladný ( všechno v rámci toho, že je dvojitý) moje kritérium bylo ruční brzda, zvládání terénu a abych ho sama zvládla naložit a vyložit do a z auta.
Klukům je 20 měsíců. K vánocům dostali baťůžky, ke kterým se dají připnout vodítka, ale moc je zatím nepoužívám, zatím ochotně chodí za ruku a když jsou vypuštění tak většinou zdrhají stejným směrem. Parťáci ve všech lupárnách😇. A jestli je mám pod kontrolou? Zatím této iluzi věřím 😀.

mamka37
21. bře 2017

@nukyna tak to mas doma dva poklady. jestli budou naše holky stejné jak syn tak se nevyhneme tomu vodítku. ten ještě ve dvou letech neuměl/ nechtěl chodit pěkně za ruku. to vždycky bylo revu , vztekani se a váleni se po zemi... ty možné úprky jsou jediné čeho se u dvojcatek bojím. jinak jsem připravena vše zvládnout ☺ a ještě mě napadá jízla na odrazedle apod. to bude mazec 😁 máš můj obdiv jak to pěkně s dětma zvladate 🤗👍

nukyna
21. bře 2017

@mamka37 Nevím jestli poklady, ale raraši jsou to taky pořádní, na všechno odpovídají nene a teď mají období, že všechno musí dělat sami (u oblíkání to občas zdržuje 😉), ale naštěstí se s nimi zatím dá v klidu domluvit a nevstrkají se. Třeba tvoje holky taky budou parťačky a kde bude jedna najdeš i druhou a ty útěky nebudou tak zlý 😎.

luckamb
23. bře 2017

Holky prodávám kojící polštář pro dvojčata MY BREST FRIEND,kdyby měl někdo zájem mam ho tu na bazaru.

mosquito
23. bře 2017

@mamka37 nám dali dudák v nemocnici přesně z toho důvodu jak píšeš - aby se naučili sát. Kluci se narodili ve 33tt a byli nejdřív krmeni sondou. Dudlají si pořád - je jim 10 měsíců. Jsem optimista, že brzy dudlík přes den odbouráme a zůstane jen na noc 🙂

mosquito
23. bře 2017

@milovnikkoni ja tedy kojím už 10měsíců a stejně dlouhou dobu kluci používají dudlíky. Přitom vůbec nechtějí lahev (zkoušeli jsme kaši) a po pár týdnech si konečně zvykli na učící hrneček. Takže u nás dudlík nic neohrozil, jen nám uklidnil miminka 🙂

mosquito
23. bře 2017

@klarape taky jsme u Šimiho řešili suchou kůži. Nebylo to hned na začátku, ale pak najednou měl až takové šupinky skoro po celém těle. Řešila jsem co na to. Od začátku koupeme v Linole (používali ji na neonatologii a mně krásně voní, střídám s Hipp). Občas ho teď namažu atoderm krémem od Biodermy, ale lékař mi doporučil promastit modrou indulonou. Stačilo týden a bylo po suché kůži. Fakt to zabralo a od té doby má pokožku hebkou. 🙂

mamka37
23. bře 2017

@mosquito malý byl na dudinovi přímo závislák . měl jich asi 6 👶 👶 👶 👶 👶 👶 a furt si je měnil a když mu jeden chyběl hned to poznal 😠 a měla jsem docela strach jak se jich postupně zbavíme a šlo to v jednom roce úplně bez problémů ze dne na den ☺👍

petacejk
25. bře 2017

Právě dnes se měly podle těhu průkazky narodit Emmička a Nelinka. Ale zvládly to o něco dříve už 7.3., s váhami 2,86 a 2,38 kg 🙂 Od minulého čtvrtka jsme konečně doma a pomalinku se učíme, jak tu spolu žít. Bohužel, po celodenní snaze o přirozený porod jsme skončily na císaři, takže začátky byly hodně těžké. Naštěstí nám hodně pomáhá babička i tatínek. A bříško už konečně přestává taky bolet a já začínám pořádně fungovat. Zatím pravidelně nekojím, jen holky občas přikládám a odsávám. Krmíme z lahvičky, cca 1 : 1 mateřské a nutrilon. Tak nám držte palce, ať se rozkojím, byla by to úleva 😘

kanka80
25. bře 2017

@petacejk Ahojky, moc gratuluji ke slečnám 😘 Já se chtěla taky rozkojit a nejde to...užívám homeopatika, piju kojící čaje a Gravimilk a nějak to nepomáhá...snad až bude venku teplo a sluníčko, tak bude i víc mlíčka 😎 já bych potřebovala doma saunu nebo solárko na nahřívání prsou 😀
Jestli budou tvoje holky dohánět to co dohání moje děti, tak toho Nutrilonu budeš potřebovat moc 😲 Můj malý přibral za 6.týdnů 2kg a malá 1,5kg 😝 takže dávám moje mlíko snad jen z jedné třetiny 😕

kanka80
25. bře 2017

A teď je naše největší noční i denní můra prdíci a bolení bříška 😢😖

luckaviki
25. bře 2017

Můžu se zeptat jestli máte někdo zkušenost s těhotenstvím dvojčat ,které jsou z dvou oplození ,tedy různého stáří?

petacejk
25. bře 2017

@kanka80 s tím také bojujeme, zrovna jsme obě holky s manželem asi hodinu utěšovali a jelikož už nám došly síly, poslouchám, jak pláčou ☹ mám pocit, že je mají hlavně po mém mléku a to se vážně snažím nejíst nic závadného a dáváme i kapičky, ach jo ... no nic, jdu zase na ně

kanka80
25. bře 2017

@petacejk A nemají tvoje holčičky problém se zvracením? Moje malá hodně ublinkává 😕 musela jsem jí začat míchat i do mého mlíka AR Nutrilon 🙄

kanka80
25. bře 2017

@petacejk U nás byl taky den D, probrečený, prosr... a problitý 🙄 Tak jsem měla teď s přítelem colu s červeným vínem na nervy...a brambůrky 😖

milovnikkoni
25. bře 2017

@petacejk gratuluji, my máme také Emmičku 😀 dnes je to osm týdnů od porodu a mrnousci přibírají 300g týdně. Ja ze sebe vysosam tak 900ml mléka za den,ale spotřeba je ještě o dost vyšší,takze taky dokrmuju.je to boj,ale co pro ně nevydržíme 🙂 😀 jinak prdiky a bříško je nekonečný příběh snad všech. Zkusili jsme všechno a trochu se to zlepšilo,ale úplně se tomu vyhnout nejde.

kanka80
26. bře 2017

@milovnikkoni Jsi borka! 900ml mléka 😲 tak to já mám za den jen 400-500ml 😖

mamka37
26. bře 2017

ahoj maminky. osvědčilo se vám mít doma vlastní váhu k přetahování miminek ? já myslim ze u dvojcatek by měla najít využití, ikdyz třeba nekojíte plně apd. aby byl přehled kolik dítě vypilo. mám v plánu ji kupovat ale ještě ji nemám objednanou.

mamka37
26. bře 2017

převažovani 🙂 ...

pavlapavlapavlapavla
26. bře 2017

@mamka37 ahoj ja mam vahu. Doktor kdyz se poprve byl na holky podivat rikal, ze by bylo dobre ji mit. Ikdyz jsme kazdych 14 dni chodili do poradny. Holkam bude v kvetnu rok a porad ji mam a vazim volky. Ikdyz ted uz lezou vstavaji tak pomalu vsechno co sni vybehaji a ja kdyz je vazim mam nervy, ze nepribiraji. Jsou narozene o dva mesice driv a jeste to nejsou buhvi jaci jedlici - spis naopak. Tak proto je tak dlouho hlidam a vazim 😊. Kupovala jsem starsi. Myslim, ze nova je zbytecna.

kanka80
26. bře 2017

@mamka37 Mám váhu a vážím je před každým koupáním a zapisuju 😉 po krmení vážit nemusím bo mají po každém kojení ještě flašku 😎 a přibírají hezky 😉
Taky jsem kupovala bazarovou jak píše @pavlapavlapavlapavla
a není to ta přesná jak mají v porodnici, ale jen na dvě desetinná místa 😉

klarape
26. bře 2017

@petacejk jeeee mě se kluci narodili taky 7.3 🙂 .... jinak moc gratuluji k holčičkám a přeji hodně zdraví a tobě aby si byla co nejdříve v pořádku 🙂