icon

Co říkáte na jméno Jonatán pro dítě?

12. čer 2024

Hezký večer. Co si myslíte o jménu Jonatán?🙂 Vybrali jsme ho pro syna, v této podobě (chceme, aby se tam vyslovovalo to dlouhé á, varianta Jonatan/Jonathan by pak sváděla k jiné výslovnosti a to už mi nezní moc česky). Nikomu blízkému jméno neříkáme, zmínila jsem ho před pár cizími a těch keců kvůli Machovi a Šebestové...Mě je to jedno, jsme ze jména nadšení, jen mě zajímá, jestli to opravdu všem přijde jako nepoužitelné jméno kvůli jednomu kreslenému psovi a mám tak čekat takovou reakci i od blízkých, až se malý narodí.

Strana
z2
alianan
13. čer 2024

Já bych Macha a Šebestovou neřešila, dnešní děti už staré pohádky neznají, tato asociace je ani nenapadne.
A ve škole a školce bude Jonatan to "normálnější" jméno. Pokud se ti líbí, Jonatána bych dala a na okolí bych se vykašlala.

nikolite
13. čer 2024

Jeho generace nebude už absolutně tušit kdo jde Mach a Šebestová .... Po pravdě si myslím ,že když se na ně zeptáte tak 10 letých dětí že už taky nebudou vědět .

ninive211
13. čer 2024

Ano, mám to jméno spojené se psem od Macha aŠebestové. Za sebe bych ho nedala. Ale pokud se vám líbí...a neboíjíte se, že na něj budou volat, Nazdar Jonatáne, kde máš Macha?...

ninive211
13. čer 2024

@alianan
@nikolite Nemyslím si, Mach a Šebestová je známí pořád. I když možná už to není pravda tak oblíbené jak za nás. Ale je fakt, že vedle všech těch Eliášů, Tadeášů, Kristiánů, Viktorek a Valentýnek se jeden Jonatán v dnešní době docela ztratí 🙂

exbordelar
13. čer 2024

@blecha94 mne strasne lidska jmena na zviratech hrozne libi 🤩 Bohous je dobrej 👍🏼😁
Jo a znam jeste kone Kubu 😄

ninive211
13. čer 2024

@exbordelar Zažila jsem koně Anitu, Dianu, Daisy, Irmu...a jiné. zejména anglická jména -Tracey, Daisy, Tara...všechna nádherná jména pro koně, zároveň ve své domovině užívaná normálně pro dívky/ženy..

ester_ka
13. čer 2024

@exbordelar a já znám psa Standu 😀

rosalindamelinda
13. čer 2024

Mě se zase líbí jméno Kajetán 🙂 A předpokládám, že bych si vyslechla ty samé řeči jakože Josef Kajetán Tyl, ale co, to byl aspoň člověk. Někomu se třeba může líbit jméno Ámos, šak co Komenský, taková významná osobnost. Záleží na každém, co se mu líbí 😉

podestatka
13. čer 2024

Mě se líbí moc,dejte podle svého a na hloupé kecy se neotacejte 😄 Máme Jonáše, někdy mu říkáme Jonatane,někdy Jonouchu 😄

zlataberta
13. čer 2024

@veruuu_kubesovic Anabel je nádherné jméno👍

kelerub
13. čer 2024

@rikatoka ale dovolí. Když se narodil syn a oznamovali jsme to telefonicky rodině, všichni mamželovi sourozenci a dokonce i jeho rodiče zareagovali místo gratulujeme tak to nemyslíte vážně, takové hnusné jméno?!🥺 Takze na to bych opravdu nespoléhala.

ada22
13. čer 2024

První co mi naskocilo byl Mach a Šebestová 🙂. Ale známý maji podobné jméno, které lze takto s něčím ikonicky spojit.Ze začátku to bylo zvláštní, ale teď už pod tím jménem vidím jen to konkrétní jdítě.

veroniqess
13. čer 2024

Super jméno!

Měla jsem německou dogu Fanouše 😀

alianan
13. čer 2024

Já měla dva potkany Bohouše a Bohouše a psy Oskara a Nelu.

exbordelar
13. čer 2024

@alianan to je jak Karel a Karel z Ucastniku zajezdu 😂

rikatoka
14. čer 2024

@kelerub jiná ráda není 😁 nerikat před porodem no a kdyztak se obrnit trpělivostí holt 😁

monaluza
14. čer 2024

Proč ne...

suzanna123
14. čer 2024

@kristyn86 já měla kamaráda s velmi originálním jménem. A ten mi popisoval, jak šel někde parkem a slyší, jak ho nějaký chlap volá jménem, ať jde k němu - tak kouká, co je a vidí, jak se k pánovi žene vlčák 😀

ferda90
14. čer 2024

Jonatan byl pes pani Kadrnožkove z Macha a Sebestove🤗ale jmeno je to vcelku hezke. My mame treba doma psa Bena a na hristi jsme potkali chlapecka, ktery se jmenoval stejne 🙂 Dejte si jmeno jake chcete a nereste co ostatni 😉

ivka_a
15. čer 2024

Já mám praktickou zkušenost se jménem Jonatán.. u nás na sídlišti je 5lety klouček s tímto jménem a nikdo se nad snad nepozastavoval.. rodiče mu většinou říkají Jony, až když opravdu zlobí, je to Jonatán ;)

majca16
15. čer 2024

Přečetla jsem 1. tři věty a evokuje to ve mě psa 😂 ale já nemám co říkat, syn má také "psí" jméno 😁

alexandralorraine
19. čer 2024

Dejte jméno, jaké se líbí vám. Vy jste rodiče. Ostatní si zvyknou a nemají vám do toho co mluvit. Já se včera kvůli jménu Izabela pohádala s tchyní. Její zastaralé názory mě totálně rozhodily, až jsem z toho při mé těhu cukrovce měla po zbytek dne hyperglykémie. Lituji toho, že jsem jí o jménu řekla.

Strana
z2