icon

Dát dítě k adopci?

anna356
30. zář 2016

Ahoj lidi, jsem těhotná je mi teprve 16 let a jsem v 20 tydny, moje rodiče mi zakazali jít na potrat, já s dítětem asi nezvládnu se starat a s přítelem jsme mladé a nemáme peníze, prostě nechci vychovat dítě jsem moc mladá, každý den přemyslím o tom co budu dělat s dítětem, můj přítel jeho rodiče nam zakazali že nemůžeme spolu byt.. S přítelem jsme mluvili že asi bysme dítě dali k adpoci nebo ne, co vaše názor? Prosím napište děkuji moc.

Strana
z7
syny13
30. zář 2016

@trolik Se jen divim ze ti udelali interupci v 16ti letech bez vedomi rodicu. 😁

syny13
30. zář 2016

@tahejhula Do 16 let je k provedení interupce nutný souhlas rodičů. Nad tuto věkovou hranici si již dívka může o výkonu rozhodnout sama. Pokud jí však ještě nebylo 18 let, je povinností lékaře po jeho provedení informovat rodiče.

caverina
30. zář 2016

@dyslovka to ze něco neznáte přece neznamená ze to neexistuje. ..stačilo by jen tohle přiznat. ..nikdo nevíme a nezname vsechno

dyslovka
30. zář 2016

@blecha94 : jinak to, ze jsem neprozila pohodove tehotenstvi, tak za to nemuzu,nemuzu za to, ze to nejde, ze mi v jedne nemocnici rekli, ze nemuzu mit deti a v druhe, ze muzu, ale mam operovany vajecnik a sotba jde najit na ultrazvuku a bohuzel nam to s manzelem delsi dobu nejde. Myslim, ze tolik je nas tu vice, ale rozhodne to z nas nedela mene empatickeho cloveka. Ja porad verim, ze se nam to jednou podari a otehotnim!!!!verim tomu!!!!

dyslovka
30. zář 2016

@caverina : kdybys cetla poradne, tak bys to videla v prispevcich s @werumka 😉

caverina
30. zář 2016

@dyslovka tak jo moje chyba..lepší?☺

dyslovka
30. zář 2016

@caverina : viz prispevek, str.5, pro jistotu kopiruji text, protoze tohle uz neni mozne.... text: dyslovka @werumka : priznam se, ty pravidla jsem asi necetla 😀 ale kolikrat si s nekym potykam a pak stejne vykam, zvyk ke starsim 🙂

To, co pises, to vubec neznam a asi i proto, ze by me nikdy ani ve snu nenapadlo, ze to nejake zeny mohou takhle brat :-O ja jako dite nemam, ale vzdycky jsem si myslela, ze to takhle ani nejde. Studovala jsem psychologii, ale tohle opravdu slysim prvne a je mi jen z te predstavy zle ☹

caverina
30. zář 2016

@dyslovka vždyť to říkám. ...moje chyba..stačí?

deedeedee
1. říj 2016

@anna356 zkus to vic probrat doma ....vidis jak je internet v tomhle ohledu na prd....

Jinak hhehehee je to tu pekna smecka 🙂)

trolik
1. říj 2016

@syny13 vím,je to divné ale souhlas rodičů jsem nepotřebovala.Tenkrát jsem byla ráda a dnes hořce lituji ale už je pozdě.Hold škola života

tahejhula
1. říj 2016

@syny13 Od sestnacti souhlas neni potreba, tedy dnem sestnactych narozenin.

syny13
1. říj 2016

@tahejhula Do 16 let je k provedení interupce nutný souhlas rodičů. Nad tuto věkovou hranici si již dívka může o výkonu rozhodnout sama. Pokud jí však ještě nebylo 18 let, je povinností lékaře po jeho provedení informovat rodiče.

syny13
1. říj 2016

@trolik Jinak to muselo byt tezke rozhodnuti. Ja to neodsuzuji ani nejak nehodnotim. Sama jsem nezazila tak nevim jaky to je pocit.

trolik
1. říj 2016

@syny13 Tak na info.pro rodiče zapomněli.Mají toho tolik a jsou to také jen lidi 🙄

syny13
1. říj 2016

@trolik Ted ti to tvuj drobecek vynahradi 😊😄

syny13
1. říj 2016

@tahejhula uz jsen ti to jednou posilala. Ten text je stazeny z netu, neni to muj vymysl. 😉 A oni tam pisi do 16ti let veku musu byt souhlas a kazdopadne ti zadna divka pred rodici neutaji do 18ti let ze byla na potratu. Proste to tem rodicum reknou. 😁

tahejhula
1. říj 2016

@syny13 No ano, ale do sestnacti je do patnacti let a 364 dni. Zavrsenim sestnacti let nepotrebuje souhlas a sestnact let zavrsi v den sestnactych narozenin, ne sedmnactych. 🙂

elleonorecka
1. říj 2016

Tezko radit. Kdyz uz v tobe roste novy zivot, urcitym zpusobem se zmenis, probudi se v tobe materske pudy.. jestlize se mimca vzdas, urcite udelas radost paru, ktere tak touzi po mimcu... ale dobre si promysli co ty... jasne, si mladucka... ale nikdy na to male uz nezapomenes..a casem by te to mohlo stvat, ze ses ho vzdala..pokud by ti rodice s malym pomohli, nechej si ho 🙂.. bude to tezke, ale bude to stat za to...casem budes hrda na to, ze si mlada mamina a s prckem si budete uzasne rozumet..mnohem vic, nez maminy, ktere maji prvni ditko ve 40.. drz se a dobre si to promysli 🙂 ;)

trolik
1. říj 2016

@syny13nic jednouduchého to přiznávám.Ale tím,že jsem to tehdy odmítla říct rodičům jsem si zabouchla dveře ostatních možností jako je adopce a nebo si mimi nechat.Už to nikdy.Co si nadrobím to si taky sním.S našima jaksi komunikace dost vázla natož takové vážné téma...Kdyby kdyby byly v pr...li ryby nemuseli by bejt rybníky však to znáš.Prostě se to stalo a je třeba se aspoň poučit.Já se budu snažit být se svými dětmi co nejvíc kamarádka nebudu jim říkat co je špatné a co naopak,nebudu nadávat za špatné známky a vyhrožovat že nebude nic k Vánocům apod.Otázky tipu co bylo ve škole jsem nesnášela já se zkusím víc ptát co jsi dělal,jak se cítíš?Co kamarádi,co tě pobavilo co naštvalo,proč jsi smutný...
Ale tahle debata není o mě takže končím.

musichetta
2. říj 2016

Ahoj 🙂 Pokud si netroufáte na to, abyste se o dítě starali, nebo to prostě nejde (což v Tvém věku naprosto chápu), tak bych se určitě přimlouvala za adopci. Je to rozhodně mnohem lepší než potrat, dítě tak dostane šanci žít a snad se dostane k nějaké rodině, kde ho rádi přijmou.
Taky můžeš, jestli chceš, kontaktovat nějakou poradnu pro těhotné, např. http://linkapomoci.cz/, mohli by Ti tam poskytnout informace, které by se Ti mohly hodit 🙂

modrozelenykonik
2. říj 2016

Ahoj, Tvoje rozhodovani je strasne tezke a jen malokdo u nas radicich se dostal do podobne situace. Drzim palce, at se rozhodnes jakkoliv, abys nasla pochopeni u obou rodicu a u partnera, i kdyz to tak zatim mozna nevypada.
P.s. kazdy vek ma neco, pritel se mamince narodil take v cerstvych sedmnacti, takze zatimco jeho mamce je 50, kamaradove 73 (rodila ve 40) a bohuzel ji uz ani nemuzou nechat samotnou hlidat vnouce. Hrozny rozdil, a prestoze to ti rodice kvuli veku nemeli jednoduche, ted jsou radi 🙂.

citun
2. říj 2016

Souhlas s @deedeedee jak vidíš, tady to nevyřešíš. Jsou tu maminky, které v dobrém poradí, ale bohužel i dost těch co tě uštěkají, prostě smečka 😠

laisobel
2. říj 2016

@antoinet naprosto souhlasim! Tady se najdou takove zeny co rady poradi ale i spousta hyen...
Ja drzim palce at se rozhodnete tak, abyste byli spokojeni a stastni a dokazali s tim rozhodnutim žít.
Do porodu mate daleko, uvidíte k jakemu rozhodnuti i stavu pak dospejete.
Za mne ale pokud si budete jisti ze se i dite nepostarate a neni moznost jako ze by se starali vasi rodice dokud nebudete plnoleti... Tak nez jit na potrat nebo nedejboze v nějakém pomateni smyslu diteti neco udelat je adopce lepsi reseni,da diteti možnost vyrustat v laskyplnem prostredi. Je mnoho zen které se marne snazi a rady se ho ujmou.
Doufam ze vse dobre dopadne pro vas i ditko.

Strana
z7