Do kolika let se považuje maminka za mladou?
Do kolika jsem mladá maminka? 😜
Já bych to viděla do 25 mladá maminka, 25-35 normál, nad 35 starší maminka. 🙂
Dceru jsem měla po skoro 5 letech snažení v 33 letech,syn se narodil o 2 roky později.moje spolužačky v té době měly i 10 leté děti.svoje jsem si užila,procestovali jsme toho s partnerem hodně a ač jsme braní jako starší rodiče (partner je starší než já),tak nám to nevadi.
@ninive211 mám kamarádku která rodila v 41 letech první a zároveň poslední dítě -nekdo jí teď odsoudí,já ne, protože na dceru čekali dlouhých 15 let,ale to spoustu lidí neví,proč rodila až takhle dlouho,takže to není jen o kariéře,ale o tomto se předne nemluví.odsoudit někoho je snadné,ale když nevíte proč tak je lepší neříkat nic
Podle mě je tohle závisle na věku dítěte 🤣 nejstaršímu synovi je 10 - me je 30 a jsem pro jeho vrstevníky mladá mamka a vždy budu ☺️ Za to u nejmladšího kterému jsou 3, tam už mladá mamka nejsem a nikdy nebudu ☺️☺️
@vodnarka2013 tady se myslí věk maminky při porodu 😁😉 ono i v padesáti budeme mladé maminky třicátníků 🙂
@veronikav31 To nic nemění na tom, že prvorodička po 40 prostě JE stará, myšleno z biologického hlediska pro těhotenství a porod. A i psychicky. Chápu, že někdy to prostě z objektivních důvodů dřív nevyjde (neplodnost), osobně bych ve věku po padesátce nechtěla být matkou začínajícího puberťáka.
Màm příklady starých matek v rodině. Jedna moje sestřenice taky nemohla mít děti, nakonec adoptovali holčičku, té bude za měsíc 7, sestřenice je 47. Druhá moje sestřenice (z druhě strany) je zase lesba a najednou taky po 40 zatoužila po děcku (přitom vždy to ona byla ve vztahu s partnerkou spíš ten "chlap"), na seznamce našli nějakého vhodného "tatínka" a je matkou (biologickou) 18m holčičky. Je jí 45. V tomto případě to teda nechápu tuplem a chudák dítě. Hlavně její partnerks je starší, myslím o pět let a nadšená z toho úplně nebyla zpočàtku. Jsem v tomto dost konzervativec a zastánce tradiční rodiny.
@ninive211 tradiční rodina je přesně co? Pokud má žena sílu stát se matkou ve 40,45,proč ne.me tohle nevadí,je to každého věc. Máme 7 letou dceru,tátovi letos bude 48.
@asutak zralý na to člověk není ani ve 40, dokud to dítě nemá 😂 jen v těch 40 je žena na první dítě nezralá ale už v lecčems zkostnatělá 😂😂😂
Ale to když beru jen věk. Protože kdo si to na vlastní kůži nezkusí, ten to nezná a dítě obrátí celý život naruby.
Ale jsou lidi co jsou v 16 lepší rodiče než (někdo jiný nebo i oni sami) ve 40. Beru samozřejmě první dítě 🙂
Ahoj, já měla obě děti do 24 let 🙂, ale hranice se posunuje a mladý jsou pro mě do 30 let, ale ne nadarmo se říká, pořídit si děti do 25 let. 😀
@ee.liska tak otázka byla položena tak jednoduše 😅 já ji uchopila podle svého.
@ninive211 tradiční rodiny se v mém okolí teď rozpadají jedna za druhou a to do 5 let po svatbě s dětmi ve věku 1-4 roky. Chlapi ve věku cca 30 let. Asi jsou rozmazlení a nezvládají dospět a převzít odpovědnost, buď si našli mladší bez závazků nebo prostě jen tak odešel, ani neřekl důvod. Děti pro ně na vedlejší koleji a hlavně platit co nejmíň. Chtějí se bavit, utíkají od problémů. Tak potom jestli je matka samoživitelka, lesba nebo něco jiného vyjde uź možná nastejno. Tatínka supluje dědeček. Hlavní je, ať dítě vyrůstá v láskyplném prostředí…
@neznama23 v dnešní době, kdy spousta holek studuje do 24, 25 let, pak chce nějakou dobu pracovat, ať má něco našetřeno a dostane mateřskou, tak už to moc nevychází, mít děti do 25. A taky by musela mít staršího chlapa, protože chlapi se v 25 taky do závazků zrovna nehrnou.
@krisstina93 to je tedy zvlastni… Ja ted ve 28 budu rodit ctyrku a vsichni rikaji, jak jsme mlada maminka 🤷🏻♀️😀 I doktori. Takze to bude hoooodne subjektivni.
@surikata131 no já jsem měla zrovna štěstí, my s chlapem jsme oba ještě mladý. Našetřeno bylo on dělá ,, kariéru " a já jsem doma, ještě na mateřské. Pak půjdu zase do práce. Jo když někdo má toho ducha na studování tak je to supr. Já jsem ho neměla a když jsem chtěla jít dál. Musela jsem bohužel už do práce .Nelituji když mi bude 30 let, děti budou už ve škole. A budeme zase všichni spolu užívat 😊
@neznama23 užívat si i s dětmi můžeš v každém věku.kamaradka otěhotněla a vdala se hned po škole,pak hned druhé dítě.ted je dětem okolo 20let, jí okolo 38 let,má druhého manžela,potkává se s dětmi na diskotéce (co zameškala tak dohání od prvního rozvodu).my na diskotéku nechodíme,jezdíme výlety, dovolená atd.,vše s dětmi a pohoda
@veronikav31 vždyť tak jsme to myslela, že jde užívat i s dětmi a kord když potom už chodí do školy 😊. Na diskotéky nechodíme, před tím jsem chodila. Manžel ne a nebude jeho to nebaví 😂
@neznama23 užívame si s dětmi od malička,od jejich narození dost jezdíme na výlety,až by chodili do školy,tak by přišli o dovolenou letecky i na horách v létě a o spoustu akcí.pro nás děti nejsou překážka
@veronikav31 pro nás taky ne 😊. Jezdíme v létě k moři, cestujeme. 🙂
To je docela zajímavá otázka. Připomíná mi to vtip: Do kdy se ženě říká "mladá paní"? Dokud slyší!!!
Já vnímám jako mladé maminky dcery spolužačky ze ZŠ, které už mají děti. Dceři bude 21 a již minimálně šest spolužaček má děti, dvě dokonce již po dvou, ze šesti spolužaček se tři ani nedoučily, což mi připadá v dnešní době spíš k pláči....
Normální věk vnímá tak mezi 25-35 lety. Pro mě už maminka kolem těch 37 je prostě "stará" a ty nad 40, to už je masakr. Mně je 45 a manželovi 48 a občas jsem ráda, že si večer sedneme. Nedovedu si představit, že by nám tu skákal ještě předškolák🥴. Ale tak je to můj subjektivní pocit....každý svého osudu strůjcem.
@etinka vidíte a mě bude 41,partnerovi 47 a večer si v pohodě sedneme i když máme teď dceru v 1.tride a syn od září bude předškolák😂 žádné okupování televize večer,o půl 8 jsou v dětském pokoji -televizi tam nemají.a to mají naše děti volnejsi výchovu.Ráno syn vstává v 6 do školky,jdeme do ní 40 minut pěšky 😉,není čas ráno lelkovat,autem jedeme jen když jedeme k lékaři.
@veronikav31 fyzický věk a to, jak se člověk cítí, je subjektivní. Někdo už se špatně hýbá v 35 a jiný běhá maraton v 60. Přeji hodně sil při výchově 🙃
Mně to teda zmáhá spíš psychicky než fyzicky. S manželem nám bude 40, nejmladšímu jsou 4. Jako fakt už koukáme dopředu, kdy už budou všechny děti samostatnější a my budeme mít víc volné ruce a nebude to tolik na budku. Mít jen ty starší,tak už je to pohoda. Benjamínek na " starší kolena" byl ale nápad obou a jsme rádi že ho máme. Manžel si ho užívá úplně jinak a mnohem víc, celý ten rodinný život,než když měl ve 22 první dítě ( já v té době byla ve druháku na vysoké a tehdy jsem ho obdivovala)
@etinka Děkuji, já to ve svým věku beru, co přijde to přijde, bojujeme jak se dá-synovi zjistili že nemá jednu ledvinu ve 3 letech(není to souvislost s naším věkem,to už víme),následné vyšetření bylo dost nepříjemné pro něj fyzicky i psychicky,tak pro mě psychicky,ale nezhroutila jsem se,byla jsem u něj,bereme to jak to je(mozek mu pracuje víc než dobře).A dcera je takový malý Sheldon Cooper😅 Jednou mi někdo řekl,že my si nevybíráme kdy se nám narodí děti,ale,že si děti vybírají nás,rodiče.
@veronikav31 pod to se podepíšu. Děti si vybírají nás. My máme starší dceru už 21letou, je to moje zlato a moje veliká pomoc. Syn má 18 a je autista, špatně mluvící, mentálně retardovaný. Narodil se nám, když mi bylo 27 a muži 30. Další děti jsme nechtěli, aniž bychom tušili,že postupem času zjistíme, že vše není ok. On nabírá teď síly a my dva jsme už velmi často unavení. A to nám není ještě 50. Zpátky se nevracím, nevyměnila bych ho, prostě se měl narodit nám, tak je tady.A je náš, milován a opečováván❤️. Ale kdyby se nám narodil o 10 let později, těžko bych zvládala jeho neuvěřitelnou akční povahu.....🥴. Prostě to tak je. Tím jsem chtěla napsat,že dnes si spousta rodičů pořizuje děti až po 40, je to hodně moderní, ale nepřemýšlí o tom,že se i jim může stát,že dítko nebude zdravé....🤷

U první dcery jsem se cítila jako mladá maminka, měla jsem ji neplánovaně v 19ti. Nyní plánovaně čekám druhátko, rodit budu ve 28 a už se necítím jako mladá maminka ale prostě normální maminka v dnešní době.
(tak nějak vnitřně pro mě strop pro těhotenství bylo 30let)