Doktor. Můžu v průběhu těhu přejít k jinému?

zuzibuzi
17. čer 2020

Holky muzu v prubehu tehotenstvi prejit k jinemu doktorovi kdyz jsem nespokojena.. Volala jsem jednomu a sestra rikala ze to nejde ze tam budu muset dochodit..

mamikry
17. čer 2020

@zuzibuzi Řešila jsem totéž a bylo mi řečeno, že přejít můžeš, ale mezi doktory je nepsané pravidlo, že těhotné nepřebírají. Mě vzal jiný doktor jen ze známosti.

jjasmina
17. čer 2020

Jak píše
@mamikry , nepsané pravidlo tam prej je, ale já i tak v těhotenství našla dr , který mě vzal, tak možné to je.

1772
17. čer 2020

Podobném se změnou registrace těhotné je to, že pojišťovna hradí lékaři tzv.balicky každý trimestr a ten si může vykázat jen jeden lékař. Takže při změně má druhý lékař problém s úhradou péče.

zuzibuzi
autor
17. čer 2020

Takze mam asi smulu ze??? A to me stve

jjasmina
17. čer 2020

@zuzibuzi První bych se poohlédla po dr, on ti to řekne nejlíp, mě vzal třeba ve 2. trimestru

zuzibuzi
autor
17. čer 2020

Ja prave ted jednomu volala a sestra rikala ze to v tehotenstvi nejde ze budu muset ke svemu dochodit ale kdyz jsem nespokojena tak co

jjasmina
17. čer 2020

@zuzibuzi zkus jiného no

tulikiss
17. čer 2020

@zuzibuzi to ze to nejde je lez. jde to, ale moc se jim nechce. mas proste pravo na volbu lekare a kdyz jsi nespokojena, je tvoje pravo najit si jineho. je to ta stejna situace jako kdyz ti doktor treba rekne, ze on nebere mimobrnenske, taky na to nema pravo, protoze pokud prijima, tak musi prijmout bez ohledu na bydliste, ale doktori to radi zkousi. chce to obvolavat a najit nekoho kdo je "normalni".

mmichaella
17. čer 2020

Zavolala bych si na zdravotní pojišťovnu, aby ti poradili...

klokanka31
17. čer 2020

@zuzibuzi Já se nebudu rozepisovat, co a jak, ale v porodnici mi taky řekli že pokud jsem byla v těhotenství nespokojená s doktorem, tak jsem měla přejít k jinému. Takže to jde určitě.

hanulkaha
17. čer 2020

Jde to a mas na to pravo stejne jako u jakehokoliv jiného lekare 😉 nenech se odbyt a zkousej dal... Kdyby ses treba prestehovala nekam dal uz jako tehotna, taky by te nechali dojizdet treba 100 km k puvodnimu lekari jen proto, ze jsi těhotná a v prubehu tehu si te proste neprevezme? Nene, bud urputna a trvej si na svem 😉🍀

zuzibuzi
autor
17. čer 2020

At zkousim jak chci zadny doktor neprijma.. Tak to je uplne super

kiluau
17. čer 2020

Je to 14 dní, co jsem přišla k jinému a jsem 22tt 🙂

zuzibuzi
autor
17. čer 2020

A jak to delate.. At se snazim jak chci tak nic

radulka57
17. čer 2020

já musela na začátku těhu podepsat listinu, že pokud budu chtít v průběhu těhu přejít za jiným doktorem, budu muset zaplatit "pokutu" , ten doktor jinak kvůli tobě ztrácí.

rezusesmichy
17. čer 2020

Tak tohle je bohužel v kompetenci každého doktora a žádná pojišťovna mu to nemůže přikazat

j.a.n.i
17. čer 2020

@tulikiss Tak zrovna v tom je praktický lékař v právu, neb má povinnost návštěvní služby a tedy má právo odmítnout pacienty bydlící daleko.

rezusesmichy
17. čer 2020

@tulikiss ano máš právo si vybrat lékaře, ale on má stejné právo tě odmítnout z jakýchkoliv důvodu, bohužel.

j.a.n.i
17. čer 2020

@rezusesmichy To ale není pravda, lékař může odmítat jen v zákonem definovaných situacích.

rezusesmichy
17. čer 2020

A to jsou jaké? Nejčastější je, že má hodně pacientů viz.zubari.Neco o tom vím, takhle jsem dceři sháněl dva roky nového zubaře a ani pojišťovna s tím nepomohla.

tulikiss
17. čer 2020

@j.a.n.i ale ono nejde o praktika ale treba alergolog, nebo endokrinolog

j.a.n.i
17. čer 2020

@tulikiss Tak ty neumím, ale každý kdo má návštěvy, tak odmítnout smí, na druhou stranu přemýšlím, jak se dozví, že bydlím daleko...

tulikiss
17. čer 2020

@rezusesmichy ty duvody jsou presne dane, patri mezi ne treba to ze uz je pretizen a tak by nezvladal dostatecnou peci o vsechny pacienty. dalsi je pokud pacient nespolupracuje tak se ho muze zbavit.

@j.a.n.i jednoduse uz kdyz se objednavas, tak se u nas ptaji a odkud jste a pak reknou... my neberem mimobrnenske nashle a pokladaji telefon.

rezusesmichy
17. čer 2020

@tulikiss a o tom to pravé je, že je přetížen což gynekologove a zubaři prostě bývají, takže jsme zase na začátku.

tulikiss
17. čer 2020

@rezusesmichy no ale tak pokud je pretizen a neprijima tak ok, ale on nemuze prijimat a rict tebe nevezmu protoze...

rezusesmichy
17. čer 2020

@tulikiss ale říkají to a moc možností co s tím udělat moc nemáš. Stěžovat si? Nevím, ale asi by se mi moc nechtelo chodit k lékaři, který by mě měl za problemovou.

tulikiss
17. čer 2020

@rezusesmichy tak je to jasne ze s tim moc neudelas, ja ted 4 dny hledala pro syna alergologa. u vetsiny problem neberou deti, nejsme z Brna. U posledni co rekla, ze neberou mimibrnensky jinak jo sem se nastvala a rekla ji ze ji nahlasim pojistovne, protoze porusuji zakon. sestricka zacala koktat a ja polozila telefon. jako nikam ji hlasit nebudu, ale uz me to vazne stve. stejne jako kdyz te veze sanitka, tak jsou tu dve nemocnice priblizne stejne, ale stejne te vzdy vezou do jedne, protoze "spadame" tam.

rezusesmichy
17. čer 2020

@tulikiss já tomu rozumím, ale fakt je to docela neřešitelné. A třeba změnit gynekologa v průběhu těhotenství může být tak trochu pro toho doktora o hubu. Co si budeme vykládat, ale ne všichni se na stejný problém dívají stejně a stejně ho řeší a pak se mu může klidně stát, že ho pacientka bude "žalovat" za nějaký zdr. problém, který už on neměl šanci v té fázi těhotenství šanci vyřešit.

zizlikova1987
17. čer 2020

@zuzibuzi Přejít máš právo.
Poradím netelefonovat ale napsat email s dotazem zda bere nové pacientky. Informaci o tom že jsi těhotná nesděluj. Pokud ti řekne že tě vezme, tak pak už tě odmítnout nemůže. A pokud ano trvala bych na písemném důvodu odmítnutí, a s tím šla na pojišťovnu. Následně napsat na lékaře stížnost.
Odmítnout tě může jen na základě kapacity, nebo vzdálenosti od bydliště ( kvůli návštěvní službě ) jinak ne.

areh
17. čer 2020

@zuzibuzi mě vzala a jsem nad míru spokojená! Udělala jsem fakt dobře. Ten rozdíl je obrovský. Říkala mi, že jim to pojišťovny proplací oo trimestrech, tak je nejlepší přecházet na přelomu trimestrů 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru