Doporučené očkovaní těhotných
Ahojky chtěla bych se zeptat co a jak o tomto file:///C:/Users/OMS/AppData/Local/Temp/NIKO_Doporu%25c4%258den%25c3%25ad_Pertuse_t%25c4%259bhotn%25c3%25a9_2015%28final%29.pdf
je to hrozne vubec s tim nesouhlasim je to opet vyhlaska nebo jak? nebo ani to ne.. rozhodne se nechci v tehu nechat ockovat a ani díte v porodnici nechci nechat ničím naočkova. Díky za odpovědi ..
taky se mi to neotevřelo, tak jsem hledala, tady se to dá otevřít http://www.mzcr.cz/Verejne/dokumenty/doporuceni...
@ladyhacek vyšlo to minulý týden.
@markyzka84 zatím je to jen doporučený, já bych do toho teda nešla.
Holky, neotevřelo se to proto, že odkaz je na její PC, takže mi to 100% neotevřeme 😀.
@betelgeuzz a děkuji.
@markyzka84 tak to já bych se klidně naočkovat nechala vědět o tom. Manžel pracuje jako bachař a když jsem byla v 7 měsíci měli tam černý kašel - měli jsem fakt strach aby něco nedostala - aby to nepřitáhl domů :(. Naštěstí to bylo vše ok.
v porodnici děti neočkují - to až pak ty se rozhodneš jestli necháš očkovat a jak - já jsem zastáncem očkování, ale to záleží na každém. Očkování proti černému kašli zahrnuje ten prevenar.
ale jak psala betelgeuzz - je to zatím doporučení.
@ladyhacek černý kašel obsahuje hexa, ne prevenar. Prevenar je dobrovolné očkování, narozdíl od hexy.
Očkování v těhotenství je riziko, vždyť se už v bříšku vyvíjí imunita miminka. Černý kašel se opravdu rozmáhá, ale jestli mohu doporučit, nechte se očkovat před plánovaným početím - aspoň půl roku. Partner i během těhotenství. Vždyť i tetanovka se dává rok před plánovaným početím, později se už nesmí, má to svoje důvody.
Koukám, že je v tom i tetanovka a zarděnky. Holky, do toho bych fakt nešla. Vzhledem k tomu, co mi doporučila moje praktická dr., která je zároveň moje známá, takže ta by mi určitě nemlžila.
@jiy moc se omouvam :_))) že jsem dala spatny link
@ladyhacek ta novela vyšla minuly tyden
@no_title no práve ..vubec nechapu co za chory mozek tohle vymyslel :(
@no_title to o te tetanovce prave vim dokonce nektere studie doporucuji dva roky pred pocetim nic mene jsem teda v prvnim trimestru ale co to je za nesmysl ockovat těhotný a pokud ne tak hned v porodnici :( nevim jetsli se tomu mohu vyhnout
@ladyhacek mám uz holčičku jsem zastanem rozumneho ockovaní a prava volby čím budu očkovat .... mala ma pediacel ve sch. 2+1 očkovalo se (6,8 a 18 mesíc) mmr nemá a nebude mit do jejich 10 let minimalne nebude.
Fůj, doufám, že mi to nebudou vnucovat v porodnici... v těhotenství mi to bohudík nikdo ani nenabízel. To zase měli co vymyslet.
@verdos taky nechápu co je to za humus 😠
@markyzka84 To víš, prachy vládnou světem...
@kajalka a to bude vyhlaska nebo jen doporuceni ktere mohu odmitnout..?
@markyzka84 vždyť je tam napsáno, že je to doporučení, takže ano, můžeš odmítnout.
@markyzka84 Doporučení. Nakonec, i vyhlášku můžeš porušit v zájmu zachovaní zdraví dětí.
@kajalka vim ale dělaji pak kolem toho doktori dusno a problemy
a ten natlak je velice neprijemny
@markyzka84 To máš pravdu. Ale taky záleží na dr., na kt. narazíš, jsou i ti, co respektují a dokonce i ti, co rozmlouvají 🙂
@cutie_01 no ale ta tetanovka je opravdu doporucni minimalne rok pred planovanym tehu...

@markyzka84 webová stránka mi nejde otevřít. Rodila jsem letos v březnu a neočkovali mě - malý byl očkovaný až ve 3m naší mudr hexa+prevenar