EPI-NO
Ahoj holky,chtěla bych tady poradit všem holkám,které se chtějí vyhnout nástřihu hráze.6-8 týdnů před porodem jsem procvičovala hráz a pánevní dno metodou EPI-NO.Pujčila jsem si to v agentuře porodních asistentek POMAD v Olomouci.Je to takový balonek,který si zavedete do pochvy a postupně pumpičkou nafukujete,nejdřív míň,pak se objem v pochvě zvyšuje,samy poznáte,jak to ještě zvládnete.Výsledkem před porodem je,že zvládnete vytlačit balonek o objemu jako dětská hlavička.Zvyšuje to elasticitu hráze a já zůstala bez nástřihu či natržení,Malej vážil 3,50,což zas není tak málo,jsem přesvědčená,že to zabralo.Pila jsem taky maliník a celkově se na to připravovala,protože si myslím,že když je to bez nástřihu,je vše pak daleko pohodovější a snažší,nejen co se šestinedělí týče,proto to tady zveřejňuji.Proto,vy,co jste ještě těhu,zeptejte se na to svých PA,nebo na netu je to ve vyhledavači pod EPI-NO.Všem moc štěstí při porodu!!!
Ahoj holky, tak dnes mi dorazilo epino a přidávám se k vám 🙂 Na cvičení se těším, tak snad mi to vydrží i potom, co to vyzkouším 😀
Nemáte nejaký tip, ako si uľahčiť nafukovanie balónika? So mnou musí vždy cvičiť MM, pretože nevládzem jednou rukou držať balónik a druhou rukou stláčať. Som kvôli tomu stále len na 19cm, pritom by som mohla ísť ďalej, hrádza ma pustí, len keď to nevládzem stláčať. MM je celý deň v práci, takže cvičiť môžeme až niekedy po 22,00hod. (keď deti zaspia) a to som už strašne unavená. 😒
Ahojte epinacky,mam na predaj epino,pouzite zatial 4 x, vzdy s kondomom. Uz mam po termine a desinu som dala hned na tretie cvicenie-asi preto,ze som tretorodicka-takze uz ho nejdem ani trapit🙂 . ak mate zaujem,napiste do ss. Este pre tie z vas,ktore rozmyslaju,ci im epino pomoze proti nastrihu aj ak uz boli pri predch.porode nastrihnute. Ja som pri prvom tiez bola a vytrpela som si s tou skaredou jazvou svoje. Pri druhom porode pred 2,5 rokom som bola uz epinacka a porod bol jedna krasa a bez nastrihu. To sa neda ani opisat ten rozdiel.. No a teraz som neplanovane 🙂 pred tretim porodom a napriek cene epina som si ho zas kupila, lebo to fakt stoji za to. Takze cvicte,oplati sa!
Ahoj, zrovna včera jsem se pustila do čtení diskuzí a jsem rozhodnutá si jej koupit 🙂
ahojte, viete mi niektora napisat navod na miesany napoj na vyvolanie porodu?dakujem
@blonda123 niečo s ricinovým olejom... bolo to aj tu v téme, ale neviem kde...
@ajina17 ja mozna o malicko driv mohu se ozvat?
jinak se chci zeptat jsem 11dni pred terminem porodu EPINO jsem na 8,6 cm, dneska po cviceni ze mne zacla tect voda odhadem cca 1,5-2dc. Bylo to nazloutle, ale moc to byt nemohla. Sem z toho jelen, bricho mne poboliva ale ne nejak stahovite. spise proste jako kdyz bych mela silnejsi a bolestive menzes. myslite ze uz je to tu? ja prvni mela vyvolavany porod tak fakt nevim na co se pripravit. Pavla Dekuji 🙂
ja nevim jakou by sis predstavovala vic jak 1300 chtit nebudu to si bud jista 🙂
Prodavam epino. Pouzivane vzdy s kondomem a desinfikovane.
Mam k nemu baleni kondomu (10ks) a cca 40 desinfekcnich ubrousku.
Kdo by mel zajem, nebo nejaky dotaz... piste piste.... cena dohodou!!!!!
Ahojte, predám úplne nové nepoužívané EPI-NO, originál nerozbalené z obchodu spolu s kvalitným lubrikačným gélom na vodnej báze za 80 Eur. Osobný odber v centre BA kedykoľvek. (Ja som nakoniec rodila cisárskym).
Holky sest dni do termino a EPINO stale jen na 8,8, mam pocit ze vic uz nedam, myslite ze to bude stacit??? jde to hrozne pomalu.
ahojte kocky, viem, ze sa epino ma pouzivat naskor od 36tt, tak teraz nejake otazky:
od ukonceneho 36tt, alebo od zacateho?
no a dalsia, ak nemam ziadne zmeny na krcku, netvrdne mi nejak brusko a ani nic nezvycajne, co by naznacovalo, ze mam tendenciu mat predcasny porod mozem to teoreticky zacat pouzivat uz teraz, ci mi to radsej vobec neodporucate skor?
velka vdaka 🙂

Taky si říkám lepší nacvičit něco nežli nic. Taky piju maliník a jím lněný semínko ,ale to už je ta příjemnější stránka věci, do epinování se mi kolikrát vůbec nechce. Tak to máš ještě spoustu času, to určitě dáš v pohodě. 🙂