icon

Extrémní slinění v těhotenství. Máte zkušenost?

begood
15. čer 2020

Ahoj,
ráda bych poprosila o radu nebo útěchu... jsem ve 4. měsíci a od začátku těhotenství jsem měla celodenní nevolnosti - skončila jsem v nemocnici (neudržela jsem ani tekutiny). Teď už mi začíná být lépe a tak jsem myslela, že to nejhorší mám za sebou. Během nevolností se přidalo zvýšené slinění, které se vystupňovalo do extrému - pokud spím nebo jím, tak neslintám, ale po posledním soustu či po probuzení se mi pusa zalije slinami a sliny mi doslova odkapávají z úst celý den. Je to šílené a jsem už zoufalá. Nic nepomáhá (bonbony, žvýkačky, zubní pasta).
Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Přejde to někdy?
Děkuji za všechny rady/zkušenosti!

jjasmina
15. čer 2020

@begood jj přejde to, taky jsem měla hodně slin. Já jsem si zrovna moc těhotenství opravdu neužívala celodenní zvracení a nesnesitelné migreny do 5. měsíce , do 7. měsíce většinou jen ráno, od cca 5 měsíce slinění, cca od 7. měsíce každou hodinu na zachod + se připojilo uplně mega pálení žáhy, že bez Rennie a silných mentolek bych asi nepřežila.O tom, že jsem měla křečáky a tak nateklé nohy, že jsem nemohla chodit a kulhala, pak ten pocit těžkých mrtvých nohou, kdy trochu ulevila teplá sprcha ...Všechno , ale skončilo až porodem 😅

begood
autor
15. čer 2020

@jjasmina uff, fakt nechápu, kdo vymyslel "nejkrásnější období ženy" 😅
Tak hlavně, že porodem to skončilo - alespoň, to je pro mě útěcha! Děkuji!

jjasmina
15. čer 2020

@begood Noo třeba kámoška si to docela užívala, té jakoby nic nebylo a já do poloviny druhého trimestru měla co dělat sama se sebou, jsem myslela, že je to moje poslední hodinka , dokonce těhotenství ze mě asi do 6. měsíce udělalalo vegetarianku😀

begood
autor
15. čer 2020

@jjasmina tak to jsme na tom stejně... maso nemůžu ani vidět, a ta závist, když vidím své těhotné kamarádky jak se cpou vším možným a je jim úplně fajn! 😪😁

luca86
15. čer 2020

jako bys psala o mně. Hospitalizace, protože jsem v sobě nic neudržela a jen jsem spala a zvracela. Slintala jsem jak bernardýn, všude jsem chodila s kelímkem, kam jsem plivala. (bylo to nechutné,ale co se dalo dělat). Doma v každé místnosti kelímek, v autě kelímek. V obchodě jsem si hned brala sáček na pečivo a plivala i tam. I na křtinách jsem plivala....prostě všude 😀 Po porodu mi zůstaly silné migrény s nevolností a opět slintání. (naštěstí to trvá jen pár hodin a to mě utvrdí v tom, že další těhotenství bych nezvládla). Opravdu s tebou cítím, kdo to nezažil....neví.

klokanka31
15. čer 2020

@begood Já těhotenství poznala vždy podle toho že jsem začala v noci slintat (během usínání i spaní) 😊 a to mě trápilo víceméně celé těhotenství. A od 8.měsíce až do porodu mě šíleně pálila žáha, zlaté slintání... 😀

klokanka31
15. čer 2020

@jjasmina To běhání na záchod znám, mě to trápilo vždy jen v noci, ale v pravidelných dvouhodinových intervalech(+-5 minut) . Jsem si podle toho mohla řídit čas 😆

begood
autor
15. čer 2020

@luca86 teda, snad to nebude znít zle, ale jsem tak ráda, že v tom nejsem sama. Ostatní na mě koukají jak na blázna, že to nikdy neslyšeli, aby těhotná pořád plivala.
A když píšeš, že ti to zůstalo, tak jen těch pár hodin a pak to úplně skončilo? Já mám šílený strach, že mi to zůstane.
A popravdě, naprosto ti rozumím, já už v životě nechci být těhotná, raději si další děti adoptuji, než tohle peklo prožívat znova.

klokanka31
15. čer 2020

@begood Nevím jak ostatní holky, ale pro mě těhotenství bylo snad nejhorší období. Ale teď po porodu to je přesně naopak, teď mám nejkrásnější období 🤗

begood
autor
15. čer 2020

@klokanka31 já usínám v noci s ručníkem u pusy 😁 ale mě to naštěstí v noci přejde. Ale jak se vzbudím už slintám. Totálně mě to vyřadilo ze společenského života. Tak se jen modlím, aby to přešlo, nic víc si nepřeju.

klokanka31
15. čer 2020

@begood Neboj, po porodu se to určitě dá do pořádku. To je tvoje první těhotenství?

begood
autor
15. čer 2020

@klokanka31 to je skvělá zpráva, vydržim všechno, hlavně aby to přešlo. Ano moje první 🙂

amazonkajanik
15. čer 2020

@begood těhotenství bylo převážně přes "zimu"(ona moc na jihu čech nebyla),ale i tak,jsem musela mít přes noc otevřené okno,plus pálení žáhy,věčně ucpaný nos a paradoxně,nesnesla jsem jídlo na paprice(tchýně dává snad do všeho)za to jsem chlapovi sežrala nejpalivejsi menu,co kfc nabízí a to mě prosím,vadí i trocha pepře v jídle 🙄😂 a slinění ? To mám snad celý život 😂😂😂 běda,jak usnu v sedě,krom chrápání je i protržená hráz (jak mě se lidi ve vlaku smáli)

klokanka31
15. čer 2020

@begood I když jsou tyhle těhotenský nepříjemnosti na h****, tak ti řeknu že to za to stojí. Když pak vidíš na porodním sále to mimi...

begood
autor
15. čer 2020

@amazonkajanik :D koukám, že sis taky užila

amazonkajanik
15. čer 2020

@begood Jj,porod byl naštěstí rychlý,hojení bylo horší,jsem si neopatrnym pohybem v posteli trhla tři stehy 😣navíc jsem nemohla sedět u kojení a mužský mi přivezl antidekubitni podsedak až v den propuštění

luca86
15. čer 2020

@begood v tehotenstvi jsem to mela celodenne. Behem tohoto tehu mi zacly i migreny, a ty mi zustaly. Mam ji cca 1xmesic a je mi stejne špatně (zvracim) a slintam. Fakt jako v tehu. Ale migrena s těmito příznaky trva jen nekolik hodin...naštěstí 🙏

marti89
16. čer 2020

Soucítím, měla jsem to samé a srovnala se až kolem 20. týdne. Cucala jsem hašlerky, pila citronovou vodu a zubní pastu s mátou ne pálivou.

begood
autor
16. čer 2020

@amazonkajanik au! 😮

begood
autor
16. čer 2020

@luca86 to mě mrzí, ikdyž naštěstí jednou za měsíc, ali i tak, to musí být velmi náročné!

begood
autor
16. čer 2020

@marti89 to zní nadějně 🙏 , tu pastu s mátou vyzkouším, děkuji!

marti89
16. čer 2020

Na hodinu v nejhorším zabralo i vypláchnutí pusy uvařeným mátovým čajem, co nejvíc teplým, nepila jsem ho (příliš máty taky dráždí žaludek).

A pasta mi seděla jen tato: Coslys černá bělicí zubní pasta, máta a citron (dá se koupit třeba na biooo.cz).

begood
autor
17. čer 2020

@marti89 Děkuji! 🙂