Gynekoložka mě vyhodila v 6. měsíci těhotenství
Chodila jsem k mudr. Pikové pár let, nikdy nebyl nějaký větší problém, vždy byla milá. Pak jsem ale v prvním těhotenství začala trošku krvácet a zavolala jsem do ordinace, jestli mám přijít, nebo jestli je to normální, bylo mi řečeno ať dorazím, že se na mě podívá. Dvě hodiny jsem seděla v čekárně, z toho asi půl hodiny v ordinaci žádná pacientka nebyla a stejně mě doktorka nevzala, tak jsem nakonec jela do nemocnice. Naštěstí to nic nebylo, ale to samozřejmě nemohla doktorka vědět a ještě si nechala podepsat papír, že jsem vyšetření odmítla. Měla jsem odejít hned po porodu, ale pak byla už zase milá a já to přešla a zůstala. Nyní o dva roky později ve druhém těhotenství, kdy podle ultrazvuku je těhotenství mladší a i já sama vím, že jsem otěhotněla později než to vychází podle MS a i se podle ultrazvukového stáří řídí všechny vyšetření, jsem byla odeslána na test na těhotenskou cukrovku mezi 24 - 28 tt, na který jsem i šla v daném termínu a to včera. Po dnešním příchodu do poradny k mudr. na mě začala ihned křičet, jako na malou holku, že jak si dovoluju jít na test den před vyšetřením u ní, že teď nemá ještě výsledky, (jako kdybych si na ně nemohla zavolat) že jsem na mateřské a tak mám snad dost času si tam zajít dřív (jistě my ženský na mateřský máme přece čas na všechno a hlídání v sedm ráno máme taky pořád 😂) Když jsem se ohradila, že by to ale bylo brzy, protože jsem ještě nebyla v daném tt, tak mi oznámila, že se přece mám řídit termínem dle MS (i když před tím jsme všechna vyšetření dělali podle UTZ). Když jsem se tedy znovu nedala, řekla mi že takhle s ní teda mluvit nebudu, odpověděla jsem že ona se mnou tedy taky ne. Na to mi milá paní doktorka v 6. měsíci řekla že si teda mám přijít další týden pro dokumentaci a v podstatě mě vyhodila... její odpověď na otázku kde si myslí, že mě vezmou v 6. měsíci těhotenství byla: to je mi jedno!!!!
Nyní jsem podle utz ve 24+5tt a podle MS 26+2tt všude čtu, že se těhotenství řídí podle 1. Screeningu, obzvlášť když je rozdíl víc než týden, nebo jsem to fakt zkonila já a měla jsem se řídit MS? A i kdyby, tak na ten test mam přece čas až do toho 28tt takže pozdě jsem tam fakt nesla a doktorce šlo asi jen o to že nemá výsledky. Připadá Vám její chování normální?
A náhodou, nevíte někdo o gynekologii, nejlépe na Praze 4 kde by mě teď přijali?
Díky všem co dočetli ten román az do konce a třeba mi i poradí co teď. Muselo to ze me ven 🙂
@sonik777 To nemá cenu se trápit s blbou doktorkou. Já udělala chybu, že jsem u toho mého byla tak dlouho. Byl to přesně ten typ, co udělá stěr a předepíše antikoncepci a víc ho nezajímá. Já jsem mu v podstatě musela vymýšlet diagnózy podle toho, co jsem načetla na internetu a on vždycky jen krčil rameny, že to by mohlo možná být tím. Ale sám s ničím nepřišel, vždycky jen plácnul rukama do stolu a ptal se "co s váma?" "A vy jako chcete otěhotnět?" (po dvou letech, co jsem se tam pokoušela řešit neplodnost). A ta sestra co tam měl...protivná, nepozdravila, člověk si pořád připadal, že někoho obtěžuje, když tam přišel.
@katgatoo jo tak to je neco podobnyho jako u te moji, ja jsem nastesti nikdy nemela nejaky vazny problemy, tak jsem s ni nemusela nic moc resit, ale uz to jak me odbyla s tim ze cyklus 60 dni je ok, neco naznacuje, asi se ji proste nechtelo to resit, nebo nevim... a na sestricky byla taky vzdycky hnusna, jednou se tam nejaky tehotny po odberu udelalo spatne, tak se o ni sestricka starala a nabrali trochu zpozdeni, coz jsem samozrejme chapala, prece ji nevyhodi do cekarny, kdyz ji neni dobre, a doktorka se pak rozcilovala, ze tohle si sestra teda dovolit nemuze, aby se tak zpozdila a normalne ji prede mnou servala...

No ty blaho, kdyz clovek cte ty zkusenosti, tak nechape, ze je vubec neco takovyho mozny, zla na pacienty, zanedbava peci.. @sonik777 bud rada, ze jsi pryc, kdybys mela problem, ona by ti stejne nejspis nepomohla.