Gynekoložka mě vyhodila v 6. měsíci těhotenství
Chodila jsem k mudr. Pikové pár let, nikdy nebyl nějaký větší problém, vždy byla milá. Pak jsem ale v prvním těhotenství začala trošku krvácet a zavolala jsem do ordinace, jestli mám přijít, nebo jestli je to normální, bylo mi řečeno ať dorazím, že se na mě podívá. Dvě hodiny jsem seděla v čekárně, z toho asi půl hodiny v ordinaci žádná pacientka nebyla a stejně mě doktorka nevzala, tak jsem nakonec jela do nemocnice. Naštěstí to nic nebylo, ale to samozřejmě nemohla doktorka vědět a ještě si nechala podepsat papír, že jsem vyšetření odmítla. Měla jsem odejít hned po porodu, ale pak byla už zase milá a já to přešla a zůstala. Nyní o dva roky později ve druhém těhotenství, kdy podle ultrazvuku je těhotenství mladší a i já sama vím, že jsem otěhotněla později než to vychází podle MS a i se podle ultrazvukového stáří řídí všechny vyšetření, jsem byla odeslána na test na těhotenskou cukrovku mezi 24 - 28 tt, na který jsem i šla v daném termínu a to včera. Po dnešním příchodu do poradny k mudr. na mě začala ihned křičet, jako na malou holku, že jak si dovoluju jít na test den před vyšetřením u ní, že teď nemá ještě výsledky, (jako kdybych si na ně nemohla zavolat) že jsem na mateřské a tak mám snad dost času si tam zajít dřív (jistě my ženský na mateřský máme přece čas na všechno a hlídání v sedm ráno máme taky pořád 😂) Když jsem se ohradila, že by to ale bylo brzy, protože jsem ještě nebyla v daném tt, tak mi oznámila, že se přece mám řídit termínem dle MS (i když před tím jsme všechna vyšetření dělali podle UTZ). Když jsem se tedy znovu nedala, řekla mi že takhle s ní teda mluvit nebudu, odpověděla jsem že ona se mnou tedy taky ne. Na to mi milá paní doktorka v 6. měsíci řekla že si teda mám přijít další týden pro dokumentaci a v podstatě mě vyhodila... její odpověď na otázku kde si myslí, že mě vezmou v 6. měsíci těhotenství byla: to je mi jedno!!!!
Nyní jsem podle utz ve 24+5tt a podle MS 26+2tt všude čtu, že se těhotenství řídí podle 1. Screeningu, obzvlášť když je rozdíl víc než týden, nebo jsem to fakt zkonila já a měla jsem se řídit MS? A i kdyby, tak na ten test mam přece čas až do toho 28tt takže pozdě jsem tam fakt nesla a doktorce šlo asi jen o to že nemá výsledky. Připadá Vám její chování normální?
A náhodou, nevíte někdo o gynekologii, nejlépe na Praze 4 kde by mě teď přijali?
Díky všem co dočetli ten román az do konce a třeba mi i poradí co teď. Muselo to ze me ven 🙂
Ahoj, pocitat stari tehotenstvi podle MS je podle me neuveritelna kravina! Jako ano, orientacne, ale kazdy vi, ze to neodpovida realite a neda se tim ridit. Proto taky existuje ultrazvuk a taky neuskodi se zeptat na delku a pravidelnost cyklu. Co se tyka testu OGTT, je jedno, jestli na nej jdes den pred poradnou, 1) vysledky byvaji do 2.dne, 2) i kdyby ne, tak to snad neni nutne, aby tu informaci mela lekarka v den poradny. Existuje mail, telefon, posta, pusa atd. Me treba vysledky testu volala sestra z gyndy a kdybych nesla do poradny par dni pote, jen bych se asi stavila pro zadanku na diabetologii. 3) kdyby sis dosla do laborky, vysledky by ti dali. Co se tyce noveho lekare, napis na zdravotni pojistovnu, at ti daji seznam gynekologu, kteri pribiraji pacienty. Taky si nech od puvodni doktorky podepsat, ze te vyrazuje z evidence a proc. Napis taky na ČLK nebo sdruzeni gynekologu.
Zkus dr. Vráblík je na Karláku Top Gynekologie a stále bere pacientky. Je hodně pečlivej, ale zase víš, že nic nezanedbá.
Také nedoporučuju doktora Herdu a doktora Milana Bednáře z Prahy 4 z polikliniky Zelený pruh.
@sonik777 tak s touto pani doktorkou mam taky nemile zkusenosti, dokud jsem platila za vse mozne i nemozne a nic nepotrebovala byla miloucka, pretrpela jsem tam i obe tehotenstvi (ano dovolila jsem si jit u druheho jinam na screening a to byl prvni problem) a po detech jsem mela nejake trable a zacalo s ni peklo, nebyla ochotna pomoci, jak nebylo po jejim a clovek vyjadril nazor ci nejakou potrebu, bylo zle...odesla jsem prakticky ze dne na den a nasla doktora kousek od domu, je peclivy a uplne jina liga,ackoli u nej platim samozrejme rocni poplatek taky (asi jako dnes vsude),ale za jine chovani a sluzby....rozhodne netruchli a najdi si nekoho jineho,ackoli vim,ze zrovna v tehotenstvi to neni neprijemnesji, ale nebudes litovat...
@sonik777 Me by tedy uz u takovehle doktorky nikdo nevidel,myslim si ze mit cyklus 60 dni uplne normalni není a ona to podle mého mela resit.
@sonik777
https://www.znamylekar.cz/iva-pikova/gynekolog-... a ja tem co to pisi i verim v tomto pripade..
@jezevec to je presny, jak od ni clovek nic nepotrebuje, tak je usmev sama, ale nedej boze, ze se od ni chce aby neco resila, to je pak hned problem se vsim...
@dolezalovalucie chtela jsem to s ni resit, kdyz jsme se zacali snazit o prvni dite, protoze uz jen to ze je cyklus tak dlouhy, pro me znamenalo min ovulaci a tim i mensi sanci ze se zadari, odbyla me s tim ze je to ok a ze zkratit mi to muze jen antikoncepce, coz jsem v tu dobu samozrejme nechtela, tak jsem to uz neresila a po roce se nastesti zadarilo. Nevim jak by se tvarila kdybych po ni chtela aby me nekam poslala, kdyby mi neslo otehotnet dyl
@sonik777 No teda to je pristup,uz k ni nechodte
A nema z vas nekdo prosim zkusenost s Mudr. Miroslavem Starym, ma ordinaci na lhotce a chodi k nemu moje tchyne, tak by me mozna mohl vzit, kdyz by me nekdo doporucil, ale zase abych pak znovu nelitovala. Bydlim v michli a neni to ode me ani daleko. Ne ze bych nebyla ochotna dojizdet, kdyz bude doktor dobry, tak klidne jo, ale cim bliz tim lip 🙂
jezisi to jw pinda.... =/ a muze te vubec jako takhle doktor vyhodit? a odmitnout te vysetrit? to snad nemuze ne????.....a jestli jo.tak to zdravotnictvi je fakt na palici ..
@dolezalovalucie snad nebudu muset, kdyby me nahodou nikde nevzali, tak bych asi jeste jit musela, ale budu se modlit aby ne
Ja se zeptam asi blbe jsem zatim bezdetna, ale ty preci nejsi lekar aby si vedela co nasleduje nebo jak k ni chodi vysledky , ty ses proste objednala testy probehly , a co pak to je preci vec lekare? Nemas tak nahodou vedet vsechno od a - do z ... trosku mimo misu pani doktorka!
@konopnalekarna presne tak, ono kdyby mi rekla, ze tam mam jit tak, aby vysledky byly do te dalsi kontroly, tak se snazim si to nejak zaridit a sla bych tam treba o par dni driv, ale bylo mi fakt jen receno, ze tam mam jit mezi 24a28 tt to bylo vse co mi sestricka rekla, navic jak uz tu bylo receno, nevidim problem v tom, ze si na vysledky proste zavolam o par dni pozdeji a kdyby neco tak se domluvime co dal, ale podle pani doktorky jsem prece na materske a muzu si litat po testech kdykoliv si usmyslim, je prece uplne jedno, ze na tyhle testy se musi jit na sedmou rano a trva cca 3 hodiny, takze sehnat hlidani pro dceru je trosku problem, kdyz i babicky jeste pracuji. A sla jsem tam ve 24+4 tt takze jsem se fakt snazila co nejdriv.
@sonik777
Ahojky, v rychlosti jsem si přečetla tvůj článek, holka masakr, držíš se,jsi diplomat🙂
Ale proč píšu takhle narychlo: léta letoucí chodím k Podzemnému, je někde poblíž Bráníku. Dřívě dělal primáře v Krči na porodním, teď už ordinuje sám. Není drahý, super recenze. Kdybys pořád neměla nikoho, mohu ti doporučit jeho, je to expert a gor na těhotný, byl v tom celý život🙂
Moc ti držím palečky a tamtu pipku vyžeň co nejdříve z hlavy❤
@ sonik 777 Doporučuju MUDr. Radku Vetešníkovou - Koubovou , kpt. Stránského, ale nevím, jestli ještě bere nové pacientky. Kdo bere určitě, je MUDr. Tomáš Brtnický , má ordinaci v Ženských domovech na Smíchově. To si myslím, že je metrem výborně dostupné.
@ sonik 777 Beru zpět, MUDr. Vetešníková -Koubová je na P-9, ale jako lékařku doporučuju, ještě na Letné má celkem nově otevřenou ordinaci MUDr. Jiří Škultéty, také dobrý . Všichni mají www. stránky, tak v případě zájmu můžete kouknout.
Ja chodím k MUDr. Řadkovi na Praze 4 ( novodvorska) a jsem spokojena. Nové pacientky bere...
Moc doporucuji pana doktora Horaka a jeho zenu, Gynia.cz.
Sleduji cele tehotenstvi az do terminu porodu, vsechny testy delaji i sebe, takze i na test na cukrovku jsem byla tam. Sestricka moc mila, krasne vsechno vysvetli. Nikdy jsem nebyla u tak milych doktoru.
@sonik777 ahoj. Mám s Mudr.Pikovou velmi podobnou zkušenost a taky jsem se s ní pohádala a odešla. Bylo to nakonec to nejlepší rozhodnutí. Přešla jsem do ordinace Mudr. Kolka na Opatově. Tak tak mě tam vzali, protože již jsem byla taky těhotná, ale nakonec mě tam nějak vmestnali. Mají tam mnoho pacientů. Všichni jsou tam milí, včetně sester a jsem tam spokojená. Doporučuji se tam zkusit jít zeptat. A doporučuji je vůbec jako takové. Mudr. Kolek je zároveň také primářem gynekologicko porodnického oddělení Thomayerovy nemocnice.
Ještě bych chtěla dodat na Mudr.Pikovou, že přesně jak píše zakladatelka tématu, co se týká běžných vyšetření, je to ok (protože člověk po ní nic nechce, i když se pokaždé ptá na hrozné blbosti ohledně cestování, ale pokud jí chce pacientka povídat ohledně nesouladu v cyklu, nebo potížích, odbyde to), co se týká řešení početí, těhotenství, je absolutně nespolupracující, nemám zájem vysvětlovat a řešit. V ordinaci má zavedené příplatky v těhotenství (celkem hodně vysoké, za každý trimestr) za to, že se na něco těhotná zeptá a ona zřejmě asi odpoví (s tím již nemám zkušenost), přitom jinde ochota funguje bez poplatků navíc. Mudr. Pikovou rozhodně nedoporučuji nikomu!!!

@verunka_korunka prave bych taky chtela rict pravdu, ale je to takovy dlouhy na vysvetleni a rict jen, ze jsme se neshodli se bojim, prave aby si nemysleli, ze delam problemy a proto me vysoupla