icon

Hamiltonův hmat, vaše zkušenosti?

kecalka2
27. črc 2015

Ahoj maminky zítra jdu do poradny k doktorce už při minulé prohlídce mi zkoušela ten hmat udělat ale nedokázala sem se uvolnit tak ho nedokončila.Zítra mi ho bude nejspíš opakovat tak sem se chtěla zeptat vás které jste ho podstoupily jestli je hodně bolestivý a zda vám pomohl.U téhle doktorky se nedokážu uvolnit tak mám z toho i takový špatný pocit...

Strana
z2
ellisabet82
25. srp 2015

Mně ho u prvního syna udělala mladá doktorka, která ještě neměla vsechny atestace. Na nic se mě neptala. Ještě byla protivná, že na to, že mám za 2 dny termín, tak nejsem otevřená ani na špičku prstu. Jako bych snad za to mohla. Bylo to okolo 11 dopoledne. V noci mi praskla voda a malej se narodil druhý den ráno v 9. S odstupem času jsem si myslela, že telo nebylo k porodu úplně připravené, maly se nedorotoval do porodních cest a nakonec mu museli pomoct kleštěmi. Naštěstí byl syn po porodu v pořádku. Jinak HH byl dost nepříjemny a trochu bolestivy. To že to bylo ono, jsen se dozvěděla až na diskuzích po nějaké době.

beruunka7
27. srp 2015

Elisabeth82: To je strašný přístup lékaře. Každopádně závidím, že Vám HH zabral, i když porod neproběhnul bez problému. Mně doktorka udělala HH (samozřejmě s mým souhlasem) v úterý, chvilku jsem špinila, včera i dnes mi odešla hlenová zátka a nic. Přitom jsem otevřená na 2 prsty a čípek je téměř zaniklý. Malé se prostě na svět ještě nechce 😒

ellisabet82
27. srp 2015

@beruunka7 tak já šla obě děti rodit asi tak 3 dny po odchodu hlenove zátky, s tim, že ten prvni mi to urychlil tem HH, tak třeba už si to teď malá rozmyslí, umoudri se a pujde ven 😉 🙂

lasirena
27. srp 2015

Ja si o nej rekla sama, HH pro me nebyl ani bolestivy ani neprijemny, porod probehl az za tyden, po hmatu zacala odchazet hlenova zatka, porod trval 2 h od prijezdu do porodnice, byla jsem otevrena a pripravena, reknu si o nej i priste.

beruunka7
28. srp 2015

@ellisabet82: Kéž kdyby se malá umoudřila. Každé ráno se budím zklamaná, že nic 😔 Nějak se nám moc fintí. Když do neděle neporodím, v pondělí jdu do poradny, kde mi udělají utz a odhad váhy a velikosti proncezny a zřejmě znovu HH. Ráda bych začala rodit přirozeně, nechci jít do nemocnice na vyvolání. Celé těhotenství jsem měla bez problému a poslední 3-4 týdny mi každý týden v poradně říkají, jak se porodní cesty krásně připravují a že budu určitě rodit před termínem 😆 Člověk se pak těší a čeká to každým dnem a ono pořád nic a nic... 😒 Do neděle ještě času dost, tak nám držte palce, prosím.

kacinda
28. srp 2015

Ja jsem si o nej taky rekla sama asi tyden pred terminem protoze jsem bolestma uz nemohla a delali mi ho dvakrat a nepomohl. Nas maly ven proste nechtel. Pak jsem se jeden den u babi oprela o policku, ktera se mnou spadla a jak jsem se lekla, tak mi za hodinu praskla voda a stejne porod nikde, takze jsem lezela v porodnici a porod mi museli na druhy den vyvolat

speratovalucie
28. srp 2015

U prvního dítěte mi HH udělali bez mého vědomí. Byl to čtvrtek, 10:00. Bolelo to jak sviňa, lezla jsem jí po křesle kdoví kam nahoru a nevěděla jsem, co dělá. Nikdo mi nic neřekl a od provedení hmatu jsem měla poslíčky, bolelo mě břicho a v 18h se odjíždělo do porodnice se stahy po 5min. Syn se narodil téhož dne ve 23:45.

U dcerky jsem si nechala udělat HH kvůli bolesti třísel při chůzi, už to nešlo. Udělali mi ho taky kolem 10:00 dopoledne, kupodivu taky ve čtvrtek ;) HH vůbec nebolel, ani jsem o něm nevěděla a ještě jsem se ujišťovala, jestli ho paní doktorka udělala. Večer se začali hlásit slabí poslíčci, pak šli do silnějších a ve 23h ustaly. Tak jsem spala, ve 2:00 začaly stahy nepravidelně po 8-12min, tak jsme čekali. Najednou přišly stahy pravidelně po 2-3 minutách, tak přítel volal záchranku, že to skočilo hrozně rychle z 10min na 2-3min a že jsem druhorodička. Hned dojeli, snad během 5min, akorát jsem se stačila oblíknout. Odjezd od domu ve 4:00h, v nemocnici jsme byli před 5:00, vyšetření trvalo cca do 6:00, pak na pokoj, klistýr, monitor, v 7:15 se začalo tlačit a v 7:25 byla malá venku.

ellisabet82
28. srp 2015

Mně nevadilo, že se malý narodil o 2 dny dřív, ale ten přístup. Nikdo mi nic neřekl, neinformoval a na nic se mě neptal a hlavně jsem netušila, že tak brzy potom může porod nastat. Mudr byla prostě arogantní slepice, která se neobtěžovala mi cokoli říct. Byla jsem pak trochu zmatená z toho, že to byla za celé těhotenství první bolestivá a nepříjemná prohlidka a zbytek dne jsem se necítila úplně v pohodě.

Strana
z2