icon

HCG při mimoděložním těhu (GEU), napište zkušenosti

llenka_li
7. led 2017

Maminky, napište mi prosím zkušenosti s mimodeloznim tehu, zajímají me hlavne hodnoty hcg, jak byly vysoké a jak rostly?

Lezim v nemocnici a je u me podezření na GEU, neboť jsem dnes 4+0 a hcg postupuje pomalu, ct 470 (2+5tt), so 570, po 680, str uz jenom 730, ale vcera tedy v patek 1011. Na UTZ nikde nic. Jsem bez obtíží a nyní cekam na dalsi krev a UTZ v pondeli.

Strana
z5
llenka_li
autor
8. led 2017

@tep to jsou teda příběhy, achjo 😏 me čekají dalsi krev a UTZ zitra..

llenka_li
autor
8. led 2017

@beruska1889 a jeste mam dalsi otázky, jak dlouho jsi byla v nemocnici a jaké je doporučení, kdy se můžete začít znovu snažit...?

Bolelo vas neco po operaci? @beruska1889
@tep

llenka_li
autor
8. led 2017

@tep na jaké hcg jsi se dostala?

beruska1889
8. led 2017

@llenka_li no síla to teda byla... ☹ tohle jsem nečekala a nevěřila bych že zrovna mě něco takového potká ☹ po dvou letech snažení se o prcka to vyšlo a zrovna to bylo mimo, takže nemáme stále nic ☹ s můžeme čekat dál a teď už jen s jedním vejcovodem ☹ a ještě mě operovali 4 dny ořed vánoci... fakt super ☹ na UZ děloze neviděli nic, nakonec den před operací "možná" něco ve vejcovodu ale tím si vůbec nebyli jistí... ale prý to nakonec bylo na poslední chvíli, prý byl ten vejcovod už tak napnutý že čekat ještě chvíli taky by mi prasknul a to by byl úplný průser ☹ kolikátý týden jsem byla vůbec netuším a ani mi to nikdo neřekl ☹ zjistilo se to náhodou když jsem šla na kontrolu do CARu a nezdál se jí nález na ultrazvuku... normálně jsem totiž měla MS takže mě ai nenapadlo že bych mohla být těhotná a nedělala jsem si ani test doma... jen po skončení ms se mi za pár dní objevilo špinění, ale jen trošku, to jediné mi bylo divné, protože se mi to nikdy předtím nestalo... ale bolesti jsem neměla žádné, na to že jsem ten vejcovod měla skoro před prasknutím,... tomu se doktoři dost divili.... HCG rostlo docela dobře, ale nebylo dvojnásobné tak i to se doktorům nelíbilo... ale rozhodně nerostlo tak pomalu jak se tady v diskuzích často píše... asi jsem zas byla nějaký extra případ ☹

beruska1889
8. led 2017

@llenka_li v nemocnici jsem byla chvilku, v pondělí mě přijali, v úterý mě operovali a ve čtvrtek mě propustili.... důrazně mi několikrát řekli že bych neměla otěhotnět 3 měsíce ☹ ale to ani nečekám že by se povedlo tak rychle, když jsme na to první čekali 2 roky a takhle to dopadlo ☹ po operaci mě docela dost bolelo břicho, ale každý den to bylo lepší a lepší a dávali mi analgetika přímo do žíly, ale stejně jsem neviděla rozdíl, tak si je mohli ušetřit 😀

llenka_li
autor
8. led 2017

@beruska1889 to me moc mrzi...uz mam hrozny strach. Doktorka mi dnes jasne rekla, at hlavne nečtu žadne diskuze, ale nemuzu si pomoct. Porad doufám v zázrak. Ja jsem dnes teprve 4+1.

Alespon, ze jsi nemusela byt v nemocnici noc dlouho, ja uz tu jsem 10 dnu a je to na palici. Moc ti přeju, aby se brzy zadarilo a nemusela si čekat takhle dlouho. Všude se pise o pohnojene děloze a ze pak otěhotnět pujde hned..rikala jsem si, ze treba nebude nutné čekat 3 mesice, kdyz deloha byla nedotčena..😏

eloise02
8. led 2017

@llenka_li Napíšu svůj příběh. U mě to bylo tak, že jsem v 36 letech naprosto nečekaně otěhotněla. Jelikož to celé roky nešlo (ale my to neřešili, nepodstupovala jsem žádnou léčbu a nakonec přestala chodit i na vyvolávačky (menstruaci jsem měla tak 2x-3x do roka) No a odjeli jsme na dovolenou, kde mě začalo hodně bolet břicho. Píchat v oblasti vaječníků.... Volala jsem mámě a ona začala s tím, že jsem beztak těhotná, já z toho měla srandu, že po tolika letech asi těžko takhle najednou, ale koupila jsem si test a byl pozitivní. Kvůli těm bolestem, jsme ukončili dovolenou v půlce, protože se mi to nezdálo a jeli celou noc domů (od Slovinských hranic) rovnou do nemocnice. No a tam jsem ležela jako ty, každé dva dny měřili HCG, v děloze nic. (Hodnoty si ale nepamatuju), no a potom rozhodli, že teda bude revize, protože je to asi mimoděložní, nechali mě nalačno a že teda ráno bude revize. No a těsně před ní, mě ještě naposled vyšetřila zkušená starší doktorka a v děloze něco uviděla.... Takže revize se nekonala, těhotenství bylo v hoodně rané fázi, ale dneska má skoro dva roky a jmenuje se Davídek. Přeji, také šťastný konec!

beruska1889
8. led 2017

@llenka_li jasně, diskuze někdy nejsou to pravé, ale člověk chce aspoň trošku vědět co ho čeká a jaké jsou možnosti... navíc já Ti píšu jen co jsem zažila a navíc to mám teď hodně čerstvé, takže si všechno pamatuju a můžu odpovědět na to co Tě zajímá, navíc jsem zdravotní sestra, takže nepíšu žádné blbosti.... 😉 jasně 4+1 je hrozně brzy, uvidí se zítra dle výsledků krve a kontrolního UZ 😉 třeba se prcek objeví tam kde má 😉 takhle brzy ze začátku se všechno vyvíjí hrozně rychle a už druhý den může být nález úplně jiní než v den předchozí... kamarádce dávali šanci 15% že její těhotenství dobře dopadne, dostávala kapačky v nemocnici, 16 prášků denně a dnes jse v 15tt a vše vypadá dobře 😉 nezoufej, zázraky se dějí, já jich tu na koníku viděla už spousty 😉 takže to určitě dobře dopadne 😉 moc Ti držím pěsti, vím jak je to těžké ☹
já byla nakonec ráda, že mě pustili na vánoce domů... bála jsem se abych nemusela trácit svátky ve špitále.... ☹ tak mě kontrolovali ambulantně.... byla jsem na několika odběrech a ultrazvucích než mě hospitalizovali... ale zas to ber pozitivně v tom že jsi pod dohledem a kdyby se coli dělo, můžou včas zakročit... 😉 i když věřím že to nebude třeba a nakonec to bude dobré 🙂
Děkuju moc, taky doufám v to že se nám brzy znovu podaří a tentokrát se šťastným koncem a zdravým miminkem 😉 i doktorka v CARu říkala, že první pokus je nejhorší a i když to teď nedopadlo, aspoň víme že to jde přirozeně a každý další pokus je prý lepší a lepší tak snad budeme mít taky to štěstí a letošní rok třeba zakončíme už konečně ve třech 🙂 no je fakt, že mně při té laparce udělali rovnou i revizi dělohy, měla jsem hodně vysokou sliznici a prý by to dělalo paseku ☹ takže asi proto mám čekat, aby se tam všechno hezky zahojilo a narostla pěkná sliznice aby se měl prcek kam zavrtat...

llenka_li
autor
9. led 2017

@eloise02 teda, díky za povzbuzující příspěvek, kez by jsme v děloze mimi také uz objevili. Dnes jsem 4+2 a čeká me UTZ, krev uz mi vzali, jen zatim nemam výsledky. Skoda, ze si nepamatujes ty hodnoty hcg s vlastně ani nevíš, v kolikatem týdnu jsi v nemocnici ležela 🙂 Dukezite je, ze mas doma zdravého prcka..☺️

llenka_li
autor
9. led 2017

@beruska1889 přesně tak, jsem ti za odpovědi a zkušenosti moc vděčná. Ted jsem četla, ze mimodelozni těhotenství se nejvíc objevuje u prvorodicek, myslíš, ze je to pravda?
Budu ti držet palecky a uvidíš, ze Vánoce uz oslavite ve třech 👼
To jsem uz také četla, ze pri laparce se často udělá i revize, asi pro jistotu. Me dnes čeká UTZ s primářem, kez by se v děloze neco objevilo...👎

beruska1889
9. led 2017

@llenka_li myslím že to je pravda, většinou co jsem tak viděla to fakt byly holky co čekaly první a pak i s jedním v pohodě měly zdravé děti 2 i 3 😉 děkuju moc 😉 a jak to vypadá u Tebe? snad se mimísek našel na správném místě 🙂 držím pěsti 🙂 🍀

luska__
9. led 2017

mě ty hodnoty nepřijdou tak nízké. taky by mě zajímalo, proč je tak vysoký počet mimoděložních a jestli se tomu dá předem předcházet..

llenka_li
autor
9. led 2017

Tak dnes hcg 1490 a opět nikde nic, v děloze nic, děložní sliznice do 8mm, žluté telisko na právem vaječníku...v břiše nikde nic. Jsem 4+2 a do středy jdu na propustku domu.

llenka_li
autor
9. led 2017

@beruska1889 ja ze uz dvě deti mam, ale posledni porod pred 8lety...Jsem z tech svých výsledku uplne hotova 🙄

llenka_li
autor
9. led 2017

@luska__ myslim, ze se tomu předcházet neda a ze nikdo poradne nevi, čím to je....😏

beruska1889
9. led 2017

@llenka_li ☹ tak to mě mrzí... že stále nic nevíš... ☹ snad se brzy někde najde, přeci jen pokud Tě propustí domů a bylo by to mimoděložní tak je to nebezpečné ☹ nechci Tě strašit, ale od toho pátku Ti hcg moc neporostlo ☹ drž se, snad to bude dobré...

luska__
9. led 2017

@llenka_li já mám 166 a jsem asi taky nějaký konec 4 týdne.. takže tomu nerozumím

llenka_li
autor
9. led 2017

@beruska1889 mne od zacatku neroste, jak by mělo...prave...

beruska1889
9. led 2017

@llenka_li ☹ aha, tak to je špatný... nechci Tě děsit ale ani dávat plané naděje... prostě se musí počkat na další výsledky a pak se ukáže co a jak, každopádně Ti moc přeju aby to nakonec dobře dopadlo 🍀

inalina
11. led 2017

Nepropadejte panice. Doktoři se mnohdy mýlí. Kvůli dovolené jsem šla k doktorovi cca 6 tt. Na UZT byly vidět jen plodové obaly a nic víc. Závěr doktorky - došlo k potratu, nutno vyčistit. "Můžete čekat na zázrak, ten se ale nestane." Jelikož jsem byla najedená a do konce služby už by mě nestihli odoperovat a byl pátek, tak nástup v pondělí. Dovedete si představit ten víkend. Celý jsem ho prořvala. V pondělí ráno do nemocnice. Po dvou hodinách čekání na příjmu, jsem si ještě vynutila utz. A světe div se. Zázrak. Mimi i s tlukoucím srdíčkem. Dneska je mu skoro rok.

llenka_li
autor
11. led 2017

@inalina to je snad zázrak ☺️ takove obrovské štěstí jste mela. Uz jsem premyslela nad tim, kolik asi tak uz proběhlo revizi a bývalo by to treba bylo normalni tehu....

Co vám na to řekli, ze z vás malem vyskrabli prosperující miminko?

inalina
11. led 2017

Přivolali zástupce primáře, aby zkouknul ultrazvuk a nechápal, kde mi řekli, že je to potrat. Když jsem mu řekla, že u nich v nemocnici, tak nechápal. Řekl jen, že v tomto případě se zákrok ruší a ať přijdu za 10 dní na kontrolu. Ono tam fakt předtím nic vidět nebylo, ale aspoň mohli říct, že se uvidí a ne hned mě posílat na potrat.
Přesně nad tím dodnes přemýšlím, kolik takových zbytečných potratů mohli provést.......

no_title
11. led 2017

@inalina to je právě to, že doktoři automaticky předpokládají, že je ovulace okolo 14. DC. Nedejbože, když má někdo ovulaci až 21. DC nebo dokonce 26.DC, pak je těhotenství samozřejmě jakoby pozadu a už je problém. Já jsem zpožděnou ovu určitě měla, protože 2 dny po vynechání MS HCG jen 70, sestra strašila dokonce mimoděložním. Teď mě čeká kontrola 6+6, předpokládám, že mimčo bude pozadu pořád, ale snad už bude vidět, mám pořád hrozný strach, jestli je vše v pořádku.

llenka_li
autor
11. led 2017

Ja jdu zitra na revizi s punkci, připadne laparoskopii. Hcg 1600, primář v děloze nic nenašel....😖😢😢😢😢

beruska1889
11. led 2017

@llenka_li to je mi moc líto ☹ doufala jsem že dopadneš líp než já a prcek se najde na správném místě... a neviděl ani nic ve vejcovodu????můj dr. ho nakonec viděl tam, tak to bylo jasné.... drž se! myslím na Tebe

sticker
shelly5581
11. led 2017

me bylo v pondeli receno, ze pristi ctvrtek se uvidi jestli to neni mimodelozni .... prvni se se mnou dohadovali jak dlouhy mam cyklus a neverili, ze bych mohla byt tehotna i pres pozitivni test, hcg jim vyslo 330 a pak zacal s tim ze si nemam delat nadeje ...

llenka_li
autor
11. led 2017

@beruska1889 neviděl nikde nic..

@shelly5581 alespon jsi doma, ja uz lezim 14dnu tady a ted najednou tohle, kdyz v pondeli tvrdili, ze to vidí v děloze a hcg narostlo o 500..

beruska1889
11. led 2017

@llenka_li ☹ no jsem zvědavá co se z toho nakonec vyklube... je to fakt divné... když pokaždé říkají něco jiného.... ☹

llenka_li
autor
11. led 2017

@beruska1889 uz nic, zitra ráno jdu na revizi, připadne i laparku a uz me pred tim žádná vyšetření nečekají.

beruska1889
11. led 2017

@llenka_li ani kontrolní ultrazvuk??? :-O myslela jsem to spíš tak že jsem zvědavá jaký bude závěr.... co Tě to teda vlastně potkalo... hlavně buď v klidu a ničeho se neboj, určitě to bude dobré... doktoři ví co a jak...

Strana
z5