Hudba pro těhotné a miminka. Máte zkušenost?

tygrous
23. čer 2009

Chtěla bych si pořídit cd s hudbou pro těhotné a pro nenarozené miminko. Něco jsem na netu našla, ale netuším, jestli to bude dobré. Máte někdo s takovými cd zkušenosti? Někde jsem četla, že úplně nejlepší je hudba od Mozarta, a vůbec barokni hudba, že má rytmus stejný jako je rytmus tlukotu srdce miminka a že ho to právě uklidňuje... Poradíte někdo něco?

jeudi
23. čer 2009

ahojky o tom nic nevim ja poustim miminku to co se libi me a detske pisnicky..po narozeni kdyz to uslysi tak bude klidnejsi

martulikk
23. čer 2009

ahoj, tak o tom jsem nic neslyšela... ale říká se, že když se pouští hudba (jákákoliv) v těhu, tak si to pak mímo vybaví... no, z mé momentální zkušenosti můžu říct, že se naší maličké líbí Roxette 🙂 když si jejich hudbu pouštím, tak se míma roztančí po celém bříšku 😀 i když je možné, že je to i tím, že jí do toho "zpívám"... tak třeba se vzteká, kdo ví? 😅

aponchie
23. čer 2009

hmm zajimave ja poustela obema detem Depeche Mode a Placebo a Suede a kdyz to slysi jsou v pohode 😎

tygrous
autor
24. čer 2009

To je škoda. Mrkněte sem 😉 : http://www.prozeny.cz/magazin/deti-a-rodina/sko...
Ale určitě bude něco na tom, co tu píšete. Tak já teda nebudu plašit se spešl hudbou😉

olusenka
5. zář 2011

POUŠTÍTE svému nenarozenému miminku (svému bříšku) hudbu, povídáte si s ním? Poznáte, jestli se mu hudba líbí nebo ne? Kope nebo naopak nedělá nic?

yamdena
29. zář 2011

Tak já mám úplně stejný hudební vkus jako aponchie 😀 ale teď jako těhotná mám chuť spíš na něco jemnějšího jako je Hana Hegerová, tu miluju..a třeba jsem hrozně ráda poslouchala i Pavarottiho, ale ten mě teď rozesmutňuje, ne-li dojímá, stejně jako Cat Stevens 🙂. Líbí se mi i Freddie Mercury a včera jsem si celý den pobrukovala písničku Hany Zagorové Maluj zase obrázky (asi hormony 😀 ). Co posloucháte vy?

A jestli se malému v bříšku H.H. líbí nebo ne, nevím, protože mám čas poslouchat hudbu obvykle jen když uklízím, žehlím, vařím atd., takže ho nestíhám sledovat.

A nepovídám si s ním, myslím na něj, občas si pohladím bříško, ale připadá mi to zvláštní. Já doufám, že prostě i tak cítí, jak se na něj těším a co pro mě znamená. Ale možná se to časem změní 🙂

kalo
29. zář 2011

Každý asi pouští dítěti to, co se mu líbí a je mu příjemné...Nebudu pouštět něco, co nesnáším 🙂

gammaray
1. říj 2011

@kalo přesně tak 😉 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru