icon

Jak počítat týdny v těhotenství?

sisstin
30. srp 2007

Ahoj holky..na popud již několik vášnivých diskuzí bych se chtěla zeptat, jak váš doktor/ka počítá těhotenství v týdnech? Jestli stejně, jak zde počítá koník, tudíž, že např. 33+1 už je 34tt, nebo jako někteří doktoři, že 33+1 je stále 33tt..takže vlastně o týden mín... 😅 😅 😅 😅

Strana
z10
aguaverde
16. bře 2013

@otec72 Pokud je datum porodu 15.10.1997
Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnení byla kolem 21.1.1997
Poslední menstruace před otěhotněním byla kolem 7.1.1997

viz
www.tehotenskakalkulacka.cz

otec72
19. bře 2013

Manželka opustila společnou domácnost manžela a tři nezletilé děti 15 roků 13 roků a 12 ročního syna, který je od narození trvale upoután na invalidní vozík diagnóza DMO a to devět dní před vánocemi. Byl to její druhy odchod ze společné domácnosti ten první odchod byl o dva měsíce dříve předcházejícího roku. Manželka je za tři měsíce viděla asi třikrát. Proběhl soud a svěřil děti do péče otce, protože matka nepožádala ani o střídavou péči na, které jsme se dohodli, a také už jednou fungovala. Já jen nechápu, co matku od třech dětí donutí odejit v tak nevhodnou dobu pro děti ale i nás dospělé. U soudu ze mě udělala grázla atd. Samozřejmě pracuje ale oficiálně je na pracovním úřadě a tak výživné soud neurčil. Manželka vlastní byt 3+1 kde minulého roku bydlela, měli schválenou dohodu o střídavé péči a děti tam byt docházeli. Když se probíhal soud tak jí tam tekly slzy proudem, dohadovalo se kde budou děti na štědrý den a kde na silvestra.Mě po dohodě určily štědrý den a manželce silvestra a střídání po týdnu u manželky a týden u mě.
Jen co jsme vyšli před budovu soudu tak mi manželka s pani advokátkou pověděli, že u ní budou pouze dva dny v týdnu a jedem víkend v měsíci dobře OK (to mělo vliv na alimenty).Manželce jsem nabídl , že ji odvezu a při cestě mi řekla že na silvestra děti nechce, protože již měla předem něco domluvené a tak byli děti doma (zdálo se, že to budou nejhorší svátky vánoční v mém životě, ale děti to tak nebrali a byli báječné ) . Já jen prostě nechápu že znovu odešla beze slov a hádky a zase před vánocemi.
Finanční stránku řešila manželka takto.
1) mě (otci) soud určil výživné 20 000 Kč a to i přesto že několik let nazpět bylo mé daňové přiznání ztrátové¨a děti mají střídavou péči.
2) Manželce (matce) výživné soud neurčil žádné
3) V té době již měla požádáno u soudu o výživné na manželku, který ji soud přiznal 20 000 Kč. (proti tomu jsem se odvolal ke Krajskému soudu)
4) K tomu pobírala příspěvek na osobu blízkou 9 000 Kč
5) A příspěvek na mobilitu 400 Kč
6) Brigádně pracovala v marketu cca 6 000 Kč
Celkem se částka vyšplhala na 55 400 Kč měsíčně a to vše za dva dny v týdnu a jeden víkend v měsíci kdy měla děti cca 10 dní z celého měsíce!!!
Potom požadovala vypořádaní SJM 4 000 000 Kč

ined77
30. říj 2014

Dobrý den maminky,

do naší Wiki knihovničky byl přidán nový článek https://www.modrykonik.cz/vypocet-tydne-tehoten... Výpočet týdne těhotenství.
Budu moc ráda, pokud najdete chviličku a napíšete i Vy své zkušenosti s výpočtem těhotenských týdnů. Tápaly jste, nebo jste se v této problematice vyznaly bez problémů🙂 ? Vaše rady, tipy a příběhy jistě ocení i ostatní maminky, které se ve výpočtu zatím třeba mnoho neorientují 🙂.

Předem Vám velice děkuji jak za Váš čas, tak i za to, že pomáháte Wiki knihovničku tvořit a rozšiřovat o cenné zkušenosti a informace.

Krásný podvečer všem a ještě jednou velké díky 🙂,
Denisa.

@kelisova @jandalinka @anjelicek26 @emjee @krista @katulka1 @ivush @katmi @kacka.va
@lucinkaaa @bihan ... a další 🙂.

marcelkabuzikova
23. bře 2015

dobry den chtela jsem poradit posledny menstruaci jsem mela 25.1.2015 dnes jsem byla u lekare a tam mi bylo receno ze jsem v 8+1 ale ze dva tidny se odectou nechapu to pak kolik jsem jsem stoho blazen dekuji za radu 🙂 🙂 🙂

jipa75
23. bře 2015

@marcelkabuzikova - tydny se berou podle podle data posledni menstruace a podle toho se stanovuje datum porodu a to se pak jeste zpresnuje na ultrazvuku v 1. trimestru. Pokud je 25.1. posledni menstruace a otehotneni je prirozene, ne pres IVF apod, pak k dnesku je to tech 8+1, pripadne 8+2, proste zacinas devaty tyden a nemusis nic odecitat 🙂

90janka
19. led 2017

Já jsem dnes 10 t a koník počítá 11 t 🙂 jsem taky zmatená :D ale zřejmě to zaokrouhluje nahoru. Jinak gratulace všem 🙂

absintka19
19. led 2017

@90janka neni to zaokrouhleni 🙂 pokud jsi 10+3 napr., tak to znamena 10 ukoncenych tydnu a 3 dny. Tedy jsi v 11tydnu.
v 1. týdnu těhotenství jsi 0 týdnů těhotná (lékař uvádí 0 týdnů těhotenství +1 den až 0 týdnů těhotenství + 6 dní),
ve 2. týdnu těhotenství jsi 1 týden těhotná (lékař uvádí 1tt +0 až 1tt + 6),
ve 3. týdnu těhotenství jsi 2 týdny těhotná (lékař uvádí 2tt +0 až 2tt + 6).

absintka19
19. led 2017

@kelisova 15+7 neni ;) je 15+0 az 15+6 🙂 15+1 je uz 16tt

megynka13
19. led 2017

Nechápu, jak se na tohle může vůbec někdo ptát, vždyť je to naprosto jednoduché a úplně normální, jako normální měsíc 🙂 Měsíc má 4 týdny, na tom se vůbec nic nemění. A když se říká, že jsi v 5 měsíci, znamená to, že ti ten pátý teprve běží. Je to stejné jako týdny. Jsi v 15 týdnu, tak to znamená, že ti ten 15 teprve běží, takže jsi 14+ něco (což znamená 14 týdnů + nějaké ty dny) ... naprosto logické a normální ;)

90janka
19. led 2017

Díky za vysvětlení. Hold každý není tak chápavý.

Strana
z10