icon

Jaké bylo druhé těhotenství? Vykouklo bříško dřív?

ivatko0406
3. črc 2016

Ahoj holky, chtěla bych vás požádat o vaše zkušenosti s druhým těhotenstvím. Vím, že jsme každá jiná, že i každé těhotenství u jedné a té samé ženy je jiné, ale přesto....zajímá mě, jak to bylo podruhé. Jaké bylo těhotenství? Co bříško - vykouklo dřív? Bylo pak větší? Přibraly jste víc nebo míň než poprvé? a co druhý porod? Děkuji za vaše postřehy!

Strana
z2
ivatko0406
autor
3. črc 2016

@patrusa ty jo, to je krása tak rychle porodit.

patrusa
3. črc 2016

@ivatko0406 prala bych to kazde 🙂

soyevita
3. črc 2016

@ivatko0406 Tak u mě rychlý porod nikdy neplatil,čekám 4holčičku a paradoxně 3porod bez jakýchkoliv medikací byl nejdelší,ale bolesti nejlépe zvladatelné.Byly mezi nima pauzy,tak se daly vydýchat.
Jinak bříško mi rostlo vždy od 6.měsíce,do 4.měsíce velké nevolnosti a každé těhotenství jsem hodně přibrala,i když jsem zdravě jedla.Bříško mám velikostně stejné u všech.Ani velké ani malé,tak akorát 🙂
Jinak se mi pokaždé zlepšila pleť,vlasy a nehty rostou ještě rychleji než obvykle

ivatko0406
autor
3. črc 2016

@soyevita já jsem se prvního porodu nebála. druhého paradoxně už teď 🙂

zuzineckah
3. črc 2016

@ivatko0406 brisko stejne, vykuklo cca stejne, prubeh stejne bezproblémový jako u prvniho tehotenstvi, porod ale daleko horsi a delsi. Uvidíme ted u tretiho 😉

ivatko0406
autor
3. črc 2016

@zuzineckah jej, nestraš s horším porodem 🙂. Ale fajn, žes měla bezproblémová těhotenství. Určitě takové bude i třetí! 🙂

zuzineckah
3. črc 2016

@ivatko0406 mám pár dní do porodu, tak doufam, že 3. bude bezproblemova rychlovka 😂 budu mit mensi odstup jak mezi 1.a 2., tak do toho vkladam nadeje 😄

soyevita
3. črc 2016

@ivatko0406 Neboj,bude to v pohodě🙂Já jsem neměla strach ani jednou,akorát jsem si přála,aby už to bylo a mimčo bylo zdravé.Jen člověk vždycky zapomněl,jaké vlastně ty porodní bolesti jsou 🙂

soleilll
3. črc 2016

@ivatko0406 Druhé těhotenství jsem si chtěla víc vychutnat, než první, protože jsem věděla, že už bude poslední. První bylo úplně v pohodě, neměla jsem žádné problémy, cítila se dobře, dokonce chodila do práce a břicho vlastně nevnímala a neprožívala. No, druhý fakt super - od začátku celodenní nevolnosti až do 4. měsíce, od 20. týdne tvrdnutí a nasazené magnezium 3x denně, pak diagnostikovaná těhotenská cukrovka vč. léčby inzulímen a do konce strach, abych donosila v termínu. 😀 Přibrala jsem stejně, jako v prvním (10 kg), břicho bylo určitě větší - tak o 2 měsíce napřed (už ve 3. byl veliký problém to skrývat), i když dítě se narodilo stejně velké, jako první. Určitě je každé těhotenství jiné, ale osobně jsem ráda, že už to nebudu muset zažít! 😉

ivatko0406
autor
3. črc 2016

@soyevita no prave. Presne si je uz nevybavim. Vim ze to bylo paralyzujici, ale jake presne, to uz nevim...

ivatko0406
autor
3. črc 2016

@soleilll ja myslim, ze u druheho take koncime, tak je to mozna naposled. Mozna no. Chlap chce tri, tak uvidime....

soyevita
3. črc 2016

@ivatko0406 Jinak u mě byly všechny těhotenství jako přes kopírák ,takže jsem vždy věděla,že čekám holčičku 🙂

soleilll
3. črc 2016

@ivatko0406 To se nedá rozhodnout hned, řekla bych, že až tak v roce toho druhého potomka. 🙂 U nás teda konečná - vzhledem k věku i problémům s otěhotněním. Jo a porody nemůžu posoudit - obojí plánované sekce, takže rychlý oba stejně (10+30 minut). 😀 Tak držím palce, aby ti to uteklo rychle a hladce. 😉

ivatko0406
autor
3. črc 2016

@soleilll ano, taky myslim, ze pocet deti se planovat neda. Kdyz budeme mit pocit, ze jeste nejsme kompletni, budeme si prat treti. Anebo uz to bude akorat ten spravny pocet.

domca89
3. črc 2016

@ivatko0406 No já se zařekla, že dvě děti a končím. Druhý je teprve na cestě a vzhledem k tomu, že máme 98% jistotu, že to bude zase kluk. Tak si říkám, že bych tu holčičku prostě chtěla, vím, že na příště to zase může být kluk, ale 100% vím, že za pár let bych chtěla zkusit tu holčičku. 🙂

lv
3. črc 2016

těhotenství zhruba stejné, břicho vidět víc, porod kratší o hodně

prcekverunka
3. črc 2016

@ivatko0406 Bříško vykouklo snad s prvním těhotenským testem 😀 Opravdu v porovnání s prvním těhotenstvím rostlo mnohem rychleji. Na váze jsem přibrala o 1kg víc ve 2. těhotenství. Porod jsem měla 1. vyvolávaný, druhý spontánní. Druhý porod byl lepší, i když miminko bylo o 800g větší.

andelka
3. črc 2016

Tak mně druhé bříško nevylezlo dřív,bylo viditelné až po 20 tt. Bylo i menší celkově. Přibrala jsem ale o 3 kg víc než s prvním,celkem 11 kg. Porod byl rychlejší,5h. Bez komplikací. Těhotenství mi přišlo velmi podobné tomu prvnímu.

kocvarovas
3. črc 2016

První těhotenství na mě ještě ve 20. týdnu nebylo vidět a když jsme našim oznamovali, že čekáme rodinu (nechali jsme si to až po velkým utz), tak nechtěli věřit, že už tak brzo.. Při druhým, jsem měla ve 20 týdnu už pupík jak hrom. Přitom v prvním těhu jsem přibrala 16 kg a v druhým jen 10, ale když jsem šla podruhé rodit, připadala jsem si obrovská. Navíc jsem se celou dobu ubezpečovala, že druhej porod bude v pohodě, protže první mimčo, už udělalo cestu a potvrdila mi to i Mudra. A ejhle.. druhý miminko bylo o téměř 500g těžší než to první (zřejmě i proto takovej pupek) a porod teda až tak pohodovej nebyl.. ( teda vše proběhlo OK, ale rodit víc než 4 kg je prostě porod 🙂 )

mrskato
4. črc 2016

Ahojky, porod druhého mě zatím čeká a doufám, že bude přirozený, narozdíl od prvního, kdy byla akutní sekce. Nicméně postřeh mám asi takový: teď, v druhém těhotenství, jsem začala nosit těhotenský kalhoty už od 9tt, v prvním až od asi 22tt. Břicho mi vylezlo velmi brzy. Hned, jak jsem otěhotněla naskočily mi 4kg nahoru, teď jsem 30tt a už mám 12kg nahoře. U prvního jsem začala nabírat až od 22tt. Přijde mi, že si to druhý bříško vůbec neužívám, je to nějaký náročnější, nicméně už aby bylo září a já měla prdelku u sebe 🙂 jsem zvědavá, jak budu prožívat to třetí těhotenství, který si vesele v budoucnosti plánuju 😀

sofie2015
4. črc 2016

Ahoj holky me brisko vylezlo taky rychle...ale prvni tehu sem si uzivala vic...nic mi nebylo...druhe tehu nevolnostiaz do 13 tt..a pak to slo ale nestacim si s malou cacorkou uzivat to druhe brisko...ted uz mi brisko i vic tvrdne a hodne me boli v krizi zada...co se tyka briska je obri ale to sem mela i s prvni...jinak vaha...prirala sem s prvnim 10 kg vice mene sem to nechala v porodnici...ted mam oproti startovaci vaze 1.5 kg...pri nevolnostech sem 7 kg zhubla...porod s prni byl dlouhy a vyvolavany...trval od prvnich bolest(byly nejhorsi a k nicemu nevedli) do porodu cca 16 hodin...pokud bych pocitalA od te doby co mi rupla voda tak 7 hodin...tlaceni dlouhe...2 hodiny...mala mela 4610...u druheho to vypada na obrika take....tak doufam, ze druhatku mala udelala poradnou cestu a druhy porod bude za odnenu 🙂

Strana
z2