icon

Jaké je těhotenství s holčičkou ve srovnání s klukem?

30. črc 2022

Dobrý den, nevím jestli správná kategorie, ale zeptám se maminek co mají holčičku…jaké bylo těhotenství. Pokud mate i kluka, můžete dat srovnání?☺️ Dekuji

Strana
z2
leilinkaa
Autor odpověď smazal
marge_s
31. črc 2022

A na jakem principu by melo, pls, fungovat “rozdilne tehotenstvi”. Zensky neblbnete 🤦🏻‍♀️

autor
31. črc 2022

@marge_s jde jen o zábavu. Tak se nevyjadruj a naschledanou

anickaaa28
31. črc 2022

Prvni holka zvraceni a nevolnosti az do 4 mesice,špatná plet přibrala jsem 11kg.Druhe kluk a nic, sem tam jen nevolno,ujizdela jsem strasne moc na zelenině a ovoci byla jsem fakt zavodnena a přibrala jsem 33 kg,mela jsem I trombozu.Ted u třetího a nevolno snad od oplodnění do konce.Zvracela jsem pořád, v 6 mesici se to trochu uklidnilo....Ale sem tam me to ještě chytne.2x nam rekli ze je to holka a od 2 screeningu je to kluk a uz se to nezměnilo 😁No sladké ,jsem mela u něho dost chut,no ale mam tehotenskou cukrovku,tak jsem na diete.Pribrala jsem u něho za cele tehotenstvi 14 kg.

daasqua
31. črc 2022

Mám holku a kluka. Nevolnosti jsem u obojího měla minimální, trošku u dcery po ránu, ale to bylo tím, že jsem musela brzo vstávat do práce (a to mám někdy nevolnosti i bez těhu). Tvar bříška u obojího stejný. Přibrání stejné. Dokonce i míry měli stejné - necelé 3,2kg a 49/50 cm, přičemž holka se vevnitř "zkrášlovala" déle (40+4tt) a kluk byl naopak nedočkavý (37+5tt), holka na to při porodu šla zvolna přes kontrakce, kluk si rovnou v půlnoci pustil vodu, pak si dal 3 hodinky šlofíka a pak klasicky kontrakce (u obou to začalo v půlnoci). Chutě ukázkové - dcera zdravé, sladké (nejvíc meruňky, rajské...), kluk naopak kyselé, ostré, maso, nezdravé. Velikost HCG také dost odlišitelné (holka velké, kluk malé). Dcera počata 2 dny před ovu, syn v ovu. Před dcerou jídlo - hodně vápníku a hořčíku, bez masa, lehčí, před synem jídlo - hodně masa, sodíku, draslíku, prasečinky. Takže u hodně věcí bylo poznat, jaké to bude pohlaví. (Jinak pohlaví jsem se u dcery dozvěděla až v 34tt a u kluka v 20tt, takže to nebylo nijak ovlivněné ty moje pocity).

autor
31. črc 2022

@daasqua Pata je 37+4 narozený, ne?

daasqua
31. črc 2022

Ono je otázkou, jaký brát termín, zda ten prvotní z 6tt, z 20tt nebo z 34tt z porodnice, ale je prostě kousek před 38tt, nedočkavec 🙂 Oba měli být ve středu a oba jsou v neděli 😀
Jo a Páťa vevnitř docela řádil, i na UTZ, pral se tam se UTZ špachtlí, pořád všelijak rotoval. Holka prostě spala, párkrát za den se zavrtěla, doktoři a kontroly ji nevzrušovaly, ani při monitorech. Byla spací i potom, Páťa o něco méně. Kluci jsou holt akčnější a nebojácnější, to vidím i teď 😀

autor
31. črc 2022

@daasqua no to teda. Na prvním screeningu jsem se musela jít třikrát projít, aby ho změřili. A pak kopla jak šílenec a furt skytal

autor
31. črc 2022

@daasqua kopal

marge_s
31. črc 2022

Tak jo, tak se “bavte” 🤣 (napadla me strasna vec…ale jo, napisu to…bavit se da i u pravidel CJ 🤭 )

autor
31. črc 2022

@marge_s tak určitě…studuj, ať pak můžeš hezky spisovně prudit💋

marge_s
31. črc 2022

Ja vim, ze to bylo hnusny, ale neodolatelny 🤣

autor
31. črc 2022

@marge_s v klidu…já se pobavila, ze sem to napsala jak trotl😂

stef9328
31. črc 2022

S obouma holkama jakobych nebyla tehotna! Vse jsme zvladala, chute: maso, slane. S obouma jsem pribrala presne 20kg. Aktivne moc nebyli, prvni byla KP, druha hlavickou( ta byla altivnejsi o trosku)
Ted cekam chlapecka a od zacatku tehu do 12tt mi bylo zle (neblila jsem), ale celodenni kocoviny. Tocila se mi hlava.
Chute: stejne jako u holek- maso, slane
Ale trpim na kostrc a tlaceni spodku, bolesti. Neumim lezet jak me boli dole.(34tt)

autor
31. črc 2022

@stef9328 kocoviny jsem měla myslím tak do 14.tt u chlapečka.

cikitkapb
31. črc 2022

Mám od každého jedno a nemůžu říct, že by jedno z těch dvou těhotenství bylo výrazně horší/lepší. To druhý (nevěděli jsme co se narodí - nechtěli jsme to vědět) bylo náročnější spíš proto, že jsem ho trávila normálně v práci až do odchodu na mateřskou, a do toho se starala o staršího syna. To první těhotenství bylo „na pohodu“, protože kvůli častému krvácení jsem byla doma na rizikovým, ale zase jsem se nemusela o nikoho starat. 🤷🏻‍♀️😅

9radka9
31. črc 2022

Mám holku a mini rostoucí břicho mi za celou dobu nebylo vůbec nic 😊 ani jedna nevoľnosť, žádné zvracení, takže myslím, že to vůbec neplatí a moje kámoška to samý

jirovapa
31. črc 2022

Ano, několikrát denně cca první 3-4 měsíce. A ze všeho. Vadilo mi skoro všechno jídlo, pití a hlavně pachy (měla jsem najednou hrozně citlivý čich). Ale každá máme ten průběh těhu jiný 🙂. Třeba to u vás bude v pohodě 😉.

nykita
5. srp 2022

2 holky a každé tehu jiné. V prvním příšerná chuť na kyselé okurky a druhé zmrzlina. U druhého bohužel tělo stávka a část těhotenství se muselo ležet.

darinka84
5. srp 2022

Kluk i holka oboje stejně pohodové.i nabraná kila stejná, pleť,vlasy, nehty boží....

nazka
5. srp 2022

Nečetla jsem celou diskuzi. Mám dvě dcery. U obou jsem měla "kocovinu" 24/7 a u první to přešlo 12.tt,tak jsem se ho ve druhém těhotenství nemohla dockat a nic. Přešlo to až o měsíc později. V prvním těhotenství jsem měla vyšší tlak a na konci preeklampsii a ve druhém vůbec. 🤷‍♀️
Jinak u obou jsem přibrala 11kg,které jsem nechala v porodnici. Vlasy se mi vůbec nemastily, to byla bomba. Pleť taky dobrá.
Ale když to shrnu, moje nejlepší životní období to rozhodně nebylo 😄

Strana
z2