Jaké je těhotenství s holčičkou ve srovnání s klukem?
Dobrý den, nevím jestli správná kategorie, ale zeptám se maminek co mají holčičku…jaké bylo těhotenství. Pokud mate i kluka, můžete dat srovnání?☺️ Dekuji
Víceméně podobně jako u kluků, bylo mi trochu míň špatně a víc sem nabírala na váze, ale jinak celkem podobné.
@jirovapa zvracela jste hodne?
@krisstina93 vám u holcicky bylo méně špatně? Já furt čtu, jak je těhotenství s holčičkou náročné. Samé bliti až do porodu a tak😂
Mám kluka a teď čekám holčičku. Ani u jednoho těhotenství vůbec žádné příznaky, chutě, nevolnosti, jen mi roste břicho a cítím kopance. Obě dvě dítě v bříšku velmi živé 😊 Teď přibírám s holčičkou méně, ale je to tím, že se s prvním synem nezastavím, v prvním těhotenství jsem až do porodu dělala kancelářskou práci 😊
Me bylo s holkou nejlíp, u kluků sem zvracela od pozitivního testu až do porodu :D u holky mi bylo zle jen do 16tt :D s klukama to bylo fakt peklo, holka byla v pohodě.
Mám tři holčičky a každé z těch těhotenství bylo jiné. Nezvracela jsem ale ani v jednom, ani mi nebylo extra špatně (bylo mi tak “divně”, ale stačilo si hlídat jídlo) 🙂
Mám holčičku, těhotenství jsem problila, bylo mi zle jak nikdy, nefungovala jsem a byla jsem rada, ze jsem to přežila. Přirovnání asi k největší kocovine světa, já jako masožravec největší jsem maso nejedla fuj.
@honatko092 tak to jste mi udělala radost Dekuji. Já mám kluka a těhotenství skrz nevolnosti se dalo vydržet, nezvracela jsem. Teď cekame, jestli se povedl transfer a říkám si, ze by bylo zajímavé mít holčičku, ale po zkušenostech všech známých u holek…si říkám, ze to musí být masakr😂
@jjasmina jaj fuj. To musel být masakr
@madbetka tak to jste me uklidnila
Masakr největší popravdě, citlivka vůbec nejsem, ale bylo to strašný 🤣Ale porod 40tt a 4kg holčička, stalo to za to ❤️
Prvé tehotenstvo so synom bolo bez nevoľnosti akurát na začiatku bola únava. Mala som krásnu pleť a úžasné vlasy a nechty. Brucho som mala ako slon a bolo ho vidno hneď od začiatku. Známi sa má už v prvom trimestri pýtali či som tehotná. Za celé tehotenstvo som, ale pribrala len necelých 7kg.
Teraz som tehotná druhý krát ,čakám dievčatko. Nevoľnosti mám od začiatku vrátane zvracania každý deň a to som už skoro v polovici tehotenstva. Pleť hrozná, vlasy padajú. Brucho nemám skoro žiadne a na váhe zatiaľ +0,5kg.
Jinak myslím, že je to u každého dítěte a každé ženy vysoce individuální 😊 Záleží i na mnoha faktorech 😊Držím palce!
@nina004 s klukem jsem měla úplně to samé. Krásné vlasy, žádné akné, nehty jak z porcelánu. Břicho jak slon sem měla asi až poslední dva měsíce. Měla jsem cukrovku, takže jsem přibrala 10kg a pak sem zhubla na 7 kg
@honatko092 dekuji
Blbě mi bylo u obou, u kluka jsem nemelat žádný chutě, spíš nechute, přibrala jsem asi 2 kg navrh, hubla jsem, u holky mi bylo blbě stejně, ale vůbec jsem nechtěla maso a měla jsem chutě na sladký, ke konci na mléčné výrobky.. přibrala jsem asi taky 2 kg navrh, též jsem na začátku hubla
Já mám holčičku, a těhotenství jako bych těhotná ani nebyla, žádné zvracení, břicho mi začalo být vidět až v 7.měsíci, pořádně vyskočilo až v 9. Nějaký divoký chutě taky nebyly, až nějak od 7.měsíce jsem jedla nonstop jahody,meloun a točenou zmrzlinu. To jsem jedla opravdu na kila 😃
Mám 2 holky a 3 kluky,u holek od začátku zvracení, méně jsem nabrala a měly vyšší porodní váhu (3000g2900),kluci skoro žádné zvracení větší přibírání ale měli menší porodní váhu (2670,2550,2320) pleť břicho stejné, chutě kluci spíš ovoce a klobásy u holek čokoláda ,,sladké teď jsem těhotná a od začátku jsem věděla, že to bude kluk díky žádným nevolnostem a potvrzen na utz
Uplne stejne. Dobre, stridave unavene, ke konci uz se mi toho moc nechtelo, ale kdyz jsem si neco umanula, tak to nakonec takovy problem nebyl. Od vyletu po vecirek. Takze spis jen nechtelo... Neblila jsem, ale mela jsem problem s nekterymi pachy a vunemi. Prasky na pradlo, deodoranty. Rakze jeden tyden jsem muzi zakazala jeho deodorant a koupila novej a dalsi tyden mi neskutecne smrdel, takze do drogerky a opakovat. Nedokazala jsem ho obcaa ani obejmout natoz si vedle nej lehnout :D. Ale dal spechu, vytahl deodorant co mel ctyri tydny zpet a dobry.
U nás by byla šance mít holku minimální, tak se jen ptam na rozdíly…po pravdě nevím co bych si s holčičkou počala. A manžel by se zbláznil strachy…😂
Dva kluci, u prvního nic, žádné nevolnosti, žádné.problemy.
U druhého velké nevolnosti ty 3.-4. měsíce hodně jsem zhubla a hodně jsem měla poslíčky.
Holka- zvraceni do 24.tydne, pribrala jsem 6kg. Narocne, unava, spineni, predcasne otevirani porodnich cest, kp, sekce.
Kluk- uplne bezproblemove, spont porod
U me prvni kluk, ted 34tt holka a tehotensky je to skoro stejne. Jen ted je to kousek narocnejsi, protoze nemuzu odpocivat kdy chci
U dcery téměř jsem nevěděla, že jsem těhotná nebýt břicha. Byla jsem akorat potom už unavená což je normální. U syna mi bylo spatne už od začátku a to jsem ani netušila, že jsem těhotná. Vadily mi pachy, zvracela jsem, větší břicho, ale min jsem přibrala a chutě byly taky u dcery ne.
První dítě mám dceru a na začátku těhotenství jsem zvracela snad 5x za den. Trvalo to sice chvíli asi týden, potom se to zlepšilo a zvracela jsem jen tak 3x týdně, ale celkově ten první měsíc/dva byla hrůza. Ale kromě toho nemám při srovnání prvního těhotenství a teď druhého se synem, žádné rozdíly. 😁
U dcery jsem akorát měla vysoký tlak, preeklampsii je konci těhotenství.
U syna tlak v pohodě, ale pro změnu problémy se stitnou zlazou 😄🫣.
Tak nevím jestli to s tím souvisí 😄
U holky jsem jedla hodně sladké,žádné nevolnosti. 23kg jsem přibrala a byla jsem nechutně rozkydlá. U kluka nevolnosti přes 2 měsíce,dlouho nechutenství. Přibrala jsem 16kg,nebyla jsem tak rozkydlá. Čokoládu jsem jedla spíš poslední dva měsíce,ale méně.. třeba 2x za týden a to spíš na energii. Roční holčička+ home Office. Těhotenství byli dost rozdílné. Jo a u holky šílené nálady,svým chováním sem se sama sobě hnusila a divím se že to manžel přežil 😀 u kluka v pohodě,výjimečně výkyvy
Bylo mi víc nevolno než u syna (ale ne na zvracení, to jsem zvracela 3x za celé tehotenství 2.a 3. trimestr, 2x v nemoci a jednou z jízdy autem, kdy mě pás už hodně řezal do břicha). Byla jsem hodně citlivá na pachy (hlavně 7.-10.týden) a měla jsem i jiné chutě-vůbec nebyla chuť na maso a bílé pečivo, naopak jsem se ládovala přeslazeným hruškovým džusem a zmrzlinou Míša. U syna jsem víc vyhledávala šunky, sýry, jogurty, naučila jsem se jíst slaninu, kyselý okurky a tvarůžky (ty bych do té doby nedala do pusy a najednou jsem prostě měla chuť je ochutnat, to samé nakladačky, do te doby mi vubec nechutnaly a najednou jsem zacala jíst, ne ze bych se jimi cpala a prokladala to dortama, to nee, ale proste najednou mi prislo normalni dát si k večeři párek s hořčicí a kyselou okurkou). Přibrala jsem tak stejně, 9-10 kg. Taky u holky mi zacalo páleni žáhy až poslední 3 týdny, u kluka pomalu od půlky těhotenství
Jo a ještě u holky jsem v prvním trimestru měla pleť horší jak puberťák, denně nový bílý boláky, takový ty s čepičkou zralý na vymáčknutí. To sem nezažila a to jsem si v pubertě a ještě dlouho po ní akné užila, ale s tím, co pak přišlo v těhu, to byl slabý odvar. U syna krásná čistá pleť a krásné vlasy. Takže u mě alespoň z počátku fakt platilo, že holčička bere mamince krásu😊
Mám dva kluky a holčičku ... Holčička je třetí a byla výrazně aktivnější v břiše ,než hosi a co teda bylo hrozný 😁byla neustálá chuť na sladky,hlavně nudle s mákem 😁😁😁😁😁

Mám dvě holky s kluka. S klukem jsem přibrala méně a měla jsem větší břicho. U holek jsem měla obrovský zadek. Jinak chutě a nevolnosti byly stejné.