Jaké jméno se hodí k příjmení Drobňák?
Ahoj holky,
tak snad už opravdu naposledy!
K příjmení Drobňák - hodí se víc Matyáš nebo Tomáš (po tatínkovi)?
Ještě jsme zvažovali variantu jména "Matyáš Tomáš Drobňák".
Díky moc a snad tohle už bude fakt finální diskuze 😀
Matyáš
Matyáš
@pipilota87 Matyáš 😍
Tomáš 💜
Jsem proti pojmenovávání děti po rodičích, takže rozhodně Matyáš 🤭
Tomáš🙂
Tomáš je pěkné jméno, ale já bych nedala jméno po sobě ani partnerovi, byť se mi partnerovo jméno velmi líbí.
Matyáš Drobňák mi zní lépe než Tomáš Drobňák.
Nikdy bych nedala jmeno po nas rodičích. Jako by dite dostalo cejch "vis komu patřís " Takze Matyáš.
Nikdy bych nedala jmeno po nas rodičích. Jako by dite dostalo cejch "vis komu patřís " Takze Matyáš.
@klpoiu no vidíš a nám to zrovna nevadí pojmenovat dítě po tatínkovi 🙂
Urcite ne oboje. Vzdyt se to rymuje, znelo by to jako
pisnicka kdyz se bude predstavovat 😅
Urcite ne oboje. Vzdyt se to rymuje, znelo by to jako
pisnicka kdyz se bude predstavovat 😅
@mysh_me to mě pobavilo 😂
@klpoiu no vidíš a nám to zrovna nevadí pojmenovat dítě po tatínkovi 🙂
@pipilota87 My máme Tomáše ( po tátovi 🙂), takže za mě Tomáš.
a ja bych po tatinkovi jmeno dala, proc ne? vzdyt je to hezke ❤️
Mám prvního Tomáš (po tátovi), ale to jméno se mi vždycky líbilo a druhý je Matyáš 😅 K příjmení se hodí obě. My jsme se u prvního taky nemohli rozhodnout, tak jsme 3 jména napsali na papírek a losovali 😉
a ja bych po tatinkovi jmeno dala, proc ne? vzdyt je to hezke ❤️
@petramana Osobně mi na tom vadí to, že dítě tím pádem ohledně jména nemá "vlastní identitu", má jakoby pokračovat v něčem po rodiči (což mi pár blízkých lidí, kteří mají jméno po otci nebo matce, potvrdilo, že by radši měli SVOJE jméno) 🤷🏻♀️ A taky je to pak vždycky "malej Tomáš", "Tomášek" atd. prostě nějak jinak než jen Tomáš, aby se to rozlišilo, jestli se mluví o otci nebo synovi a říká se mu pak Tomášek i ve 40 letech 🤦🏻♀️ Takže hezkého na tom nevidím nic, jak psychologicky, tak prakticky.
Já nevidím problém dát jméno po tátovi, i teď když jsem zjistila těhotenství, jsem si přála, kdyby to byl syn, aby měl partnerovo jméno ❤️ Ale z vámi zvolených dvou jmen se mě osobně víc líbí Matyáš, nicméně na tom nezáleží, dejte jméno co chcete vy dva ❤️
@petramana Osobně mi na tom vadí to, že dítě tím pádem ohledně jména nemá "vlastní identitu", má jakoby pokračovat v něčem po rodiči (což mi pár blízkých lidí, kteří mají jméno po otci nebo matce, potvrdilo, že by radši měli SVOJE jméno) 🤷🏻♀️ A taky je to pak vždycky "malej Tomáš", "Tomášek" atd. prostě nějak jinak než jen Tomáš, aby se to rozlišilo, jestli se mluví o otci nebo synovi a říká se mu pak Tomášek i ve 40 letech 🤦🏻♀️ Takže hezkého na tom nevidím nic, jak psychologicky, tak prakticky.
@monny3 my máme v rodině už čtvrtou generaci jména Zdeněk a bratránek je pyšný nositel. Je mu 19 a nemá s tím problém.
@monny3 my máme v rodině už čtvrtou generaci jména Zdeněk a bratránek je pyšný nositel. Je mu 19 a nemá s tím problém.
@krtcice teď to nemyslím nijak špatně, ale opravdu jste se o tom bavili v upřímnosti a ne tendenčně (to jde podle mě v rámci rodiny špatně, protože se přece v rámci rodiny předpokládá, že bude hrdý a nebude si na to té svojí rodině stěžovat) 🤔 ? A jestli je opravdu hrdý a vydrží mu to celý život, tak super pro něj 🍀
@monny3 Přesně z toho důvodu jsme dali Tobiáše (manžel je Tomáš)☺️
@krtcice teď to nemyslím nijak špatně, ale opravdu jste se o tom bavili v upřímnosti a ne tendenčně (to jde podle mě v rámci rodiny špatně, protože se přece v rámci rodiny předpokládá, že bude hrdý a nebude si na to té svojí rodině stěžovat) 🤔 ? A jestli je opravdu hrdý a vydrží mu to celý život, tak super pro něj 🍀
@monny3 když jsme řešili jméno pro naše miminko, jak jsem psala výše, že jsem si přála aby měl případný syn jméno po partnerovi, tak bratránek řekl, že on sám by byl jednou rád měl syna, který bude další nositel toho jména.
Mě se teda víc líbí Tomáš. Zní mi to mnohem líp než Matyáš Drobňák. Ale po tatínkovi bych taky jméno nedala, pokud to není tradice sahající více jak 4 generace dozadu. V rodině to máme, strejda je Pepa a bratranek taky. Ten je teda celej život “malej Pepa”, i když je větší než “starej Pepa”. Švagrová je zas Lenka a dala dceri stejně jméno a je ti zas velká Lenka a malá Lenka. Zní mi to jak indiánské jméno 😁
Jinak být vámi tak možná zauvažuju nad nějakým tvrdším jménem k tomu měkkému příjmení. Líbil by se mi třeba Ondřej Drobňák. Ale to jste uz asi udělali předpokládám, když jste už u výběru ze dvou jmen.
No nevim oboje je tak nejak stejny, takze obe bych nedavala. Ale myslim si ze se to i blbe vyslovuje ... Š a pak hned D
Mě se teda víc líbí Tomáš. Zní mi to mnohem líp než Matyáš Drobňák. Ale po tatínkovi bych taky jméno nedala, pokud to není tradice sahající více jak 4 generace dozadu. V rodině to máme, strejda je Pepa a bratranek taky. Ten je teda celej život “malej Pepa”, i když je větší než “starej Pepa”. Švagrová je zas Lenka a dala dceri stejně jméno a je ti zas velká Lenka a malá Lenka. Zní mi to jak indiánské jméno 😁
Jinak být vámi tak možná zauvažuju nad nějakým tvrdším jménem k tomu měkkému příjmení. Líbil by se mi třeba Ondřej Drobňák. Ale to jste uz asi udělali předpokládám, když jste už u výběru ze dvou jmen.
@lovemusicsun u nas zase kdyz jeste vsichni zili, tak deda byl Jaroš, tatka Jarek a bracha Jarda 😂 ale ted uz je jen bracha a myslim, ze je s tim v pohode a snad i jeho syn jednou bude ❤️ ten ondrej se mi k tomu taky libi 🍀
Mě by se s tim prijmenim dobře vyslovoval třeba Michal,Daniel,Šimon,Jan,Jáchym,mozna Patrik?
Asi bych sla cestou, ktery pismenko na konci krestniho se nedrhne s tim D. Prosla kalendar,vypsala a pak uz to bude jednoduchy. Vyskrtate co se.vam nelibi a zbydou 2-4 jmena
@monny3 když jsme řešili jméno pro naše miminko, jak jsem psala výše, že jsem si přála aby měl případný syn jméno po partnerovi, tak bratránek řekl, že on sám by byl jednou rád měl syna, který bude další nositel toho jména.
@krtcice tak když to vnímá pozitivně, je to super, to se rodina trefila ☺️ Ne u každého to tak bohužel je 😉
@krtcice tak když to vnímá pozitivně, je to super, to se rodina trefila ☺️ Ne u každého to tak bohužel je 😉
@monny3 to je pravda, já zas vůbec nejsem spokojená se svým jménem a to ho po nikom z rodiny nemám... Jednu dobu jsem zvažovala i přejmenování se na matrice, pak jsem to teda neudělala, ale se jménem stále nejsem ztotožněna. Tohle ale dopředu žádný rodič neodhadne 🙂
Dala bych Matyáš. Taky se mi nelíbí dalvat jméno po tatínkovi 🤷🏼♀️
Úplně první jméno, který mě napadlo, dkdyž jsem viděla nadpis diskuze, než jsem si přečetla příspěvek samotný, byl "Matěj Drobňák". takže bych asi dala Matyáše. A to i z čistě z důvodu, že taky nejsem zastáncem dědění jmen po rodičích. Jmenoval by se podobně a přesto jinak.
Tomáš Drobňák mi zní jak Tumáš Drobák, takže za mě Matyáš 🙂.

Matyáš. Obojí určitě ne.