Jaké krémy jste používaly na bříško v těhotenství?

kacaba88
24. črc 2015

Ahoj, chci se zeptat jaké krémy jste používali na bříško,může se běžný krém a olej?Doktor mi doporučil STRATAMARK , ale ten je dost drahý. Jelikož čekám dvojčatka tak břiško bude asi dost velké.

monunkaaa
24. črc 2015

Ahoj,ja jsem používala bambucke maslo. Ani jedna jizva ani strie. Za me paráda 🙂

kachnicky
24. črc 2015

Popravdě nejlepší bambucké máslo,sádlo a konopna mast... Ty předražené krémy jsou jen a jen o reklamě 😉

lindaaa10
24. črc 2015

Pry je super mandlovy olej

janagm
25. črc 2015

Já jsem už dopoužívala Bepanthen proti striim a teď používám na střídačku tělové mléko od Mixa a Hipp masážní olej na strie. Zatím musím zaklepat, že bříško nepraská.

nela89
25. črc 2015

jsem ve 34tt a od zacatku mažu obyč dětským olejem avirilem 🙂 mazala jsme i v prvním těhu a ani jedna strie tak snad to tak bude i teď 🙂

gepe
25. črc 2015

U nas mazal kazdy vecer poctive manzel. Nejdriv Eucerinem, nasledne Weledou. Porod v 35ti a ani jedna strie, apod. Zobala jsem i denne cisty kolagen (colafit) 🙂

zo_ja
25. črc 2015

Tohle je dědičně tak velmi podmíněné, že je celkem jedno, jestli mažeš nebo nemažeš. Pokud mažeš, tak cokoli mastnýho - třeba mandlový, dá se koupit litrovka a nezruinuješ se finančně.
Většina těch produktů jsou jen marketingový tah, od strií to nikoho moc nezachrání, pokud má dispozice jinak a ještě kdoví, co je tam za chemii.

mirusajda
25. črc 2015

Já mažu Bi-Oil, krásně voní a dá se s ním mazat i tvář, podrážděná pokožka, spraví flíčky atd. V Německu mě vyšel na 230 Kč.

pa_st
25. črc 2015

Mazala jsem jako divá vším možným.. Pořád to vypadalo tak krásně, malinko jsem popraskala v podbříšku.. A pak najednou měsíc před termínem začlo bříško rychle růst a strie postupovaly nahoru, dole se rozšiřovaly a směrem nahoru se zužují jako paprsky a jsou až kolem pupíku.. Takže za mě je to fakt asi o dispozicích.. A když bříško rychle povyskočí, tak kůže nestíhá..

lunderin
25. črc 2015

Já používala poctivě Bi-Oil, narvala do toho strašné peníze a teď, když vidím reklamu a kouknu na svoje striaté břicho, se mi otevírá kudla v kapse🙂
Opravdu je to dáno geneticky (což jsem věděla, ale odmítala si připustit), takže stačí něco obyčejného na promazávání, pokud možno, co nejméně chemické.

cica002
25. črc 2015

Ahoj, tak já jsem zrovna důkazem, že i genetika se dá občas "přečurat". Všechny ženy v naší rodině měly po porodech břicho jako ornici a já jsem první, která nemá ani čárku 🙂 Z období dospívání a získávání ženských tvarů mám popraskané boky, zadek a troch prsa, tak jsem si řekla, že aspoň břicho by mohlo zůstat hladké. Mám suchou, velmi citlivou kůži, takže jsem na strie ideální kandidát. Zašla jsem se poradit ke své dermatoložce, držela se opravdu důsledně jejích doporučení a po dvou těhotentsvích nemám na břiše jedinou strii. Mazala jsem poctivě 3x denně ( těch pár minut si člověk vždy najde ) a přípravky v rámci dne střídala - bambucké máslo, kokosový olej a krém na strie Elancyl, který podporuje tvorbu klagenu, obsahuje výtažky z mořských řas ale neobsahuje škodlivé prabeny jako např. ElastiQ. Olej jsem používala před spaním, kvůli mastnotě na oblečení. Tvorbu vlastního kolagenu jsem podporovala ve sprše každodenní jemnou masáží kůže na bříšku ( masážní rukavicí nebo jemným kartáčkem ) a pak pořádně promazala. Také jsem si hlídala váhové přírůstky ( mám tendence se večer rvát sladkým) , jedla jsem s rozumem vše ale rozdělené do 5ti denních dávek, abych zabránila tomu, že se na noc narvu k prasknutí 😉 Bohužel někomu se stie udělají ať se snaží sebevíc, ale mě tento postup 2x skvěle zafungoval, tak třeba pomůže i někomu dalšímu 🙂

diniki
26. črc 2015

Já určitě doporučuji Bepanthen krém proti striím. Vyzkoušela jsem i Elasti Q a je to nebe a dudy. Bepanthen se lépe roztírá, rychleji vsakuje, má super aplikátor, takže toho do dlaně nevyteče půl tuby a navíc má příjemnou vůni. Při pravidelném mazání 2x denně se dá vystačit s 2 baleními, záleží na tom, kdy začneš 😉

craki
26. črc 2015

Ja mazala Elastiq exclusive a strie zadna. A ze jich mamka ma 🙂

avantgarda
27. črc 2015

Já teď při druhém těhotenství používám Bepanthen proti striím a nemůžu si ho vynachválit. V porovnání s Elasti Q, který jsem používala při prvním těhotenství se mnohem lépe roztírá a rychleji vstřebává. Mažu se 2x denně už od začátku těhotenství. Při prvním těhotenství jsem začala až ve 4.měsíci a pár strií se mi udělalo na bocích. Proto jsem teď raději začala mazat dříve.

terezkkaaaa
29. říj 2015

Můj názor je takový,že když ti kůže popraskat má tak ti popraská ikdyž se mažeš 10krát denně.Jsem 38tt a mám popraskané břicho,boky a stehna.Mazala jsem se všìm možným bi-oilem,elastiq,bambusovým máslem,bepanthenem...Nic nepomohlo až doktor mi dva týdny zpět poradil Stratamark.Když jsem přišla domů hned jsem sedla k počìtači a gel obědnala,je dost drahý ale na druhou stranu stačì hrozně malá vrstva.Použìvám ho týden a jsem naprosto spokojená,strie začinajì dost světlat 🙂 Je to sice investice ale já jsem zatìm spokojená 🙂 Můžu jen doporučit 🙂

jika10
29. říj 2015

Já používám z DM ten Mama oil a pak kokosový olej. Když se to rozetře ještě na trochu vlhkou pokožku, rychle se to vstřebá. Používala jsem i u prvního těhu a strie ani jedna a snad to stejně přežiju i tentokrát

sisina28
4. lis 2015

Já používám jenom kokosový olej

ppejskova
4. lis 2015

Ahoj,hned na začátku jsem si nakoupila kde co,vzhledem k.mému věku nechci aby mi po zvířatku zůstaly památky na těle... No a všechno teda nic moc(Elasti Q,a pak spousta lepsich hydratačních krému) kůže pořád jakoby napnutá,tak ze zoufalství jsem šla do první drogerky co mám za barákem je to Rossmann,tam jsem koupila baby love mléko proti striim k použití od prvních měsíců těhotenství,až do úplného zotavení po porodu cena? Asi 80 Kč, ale nic lepšího není,píšou mazat 3x denně, upřímně,tak poctivá rozhodně nejsem...3-5. Měsíc jsem mazala ráno,večer, teď už spíš když cítím že mě to jakoby táhne většinou obden,mazala jsem preventivně i prsa a zadní stranu stehen,nemám zatím jedinou jizvičku ani flíček. A co je důležité je hodně pít a nejlíp neslazenou vodu,to té kůži moc pomůže.

barumat
4. lis 2015

Zatím jsem na začátku 4. měsíce, takže břicho jen malinký, ale kamarádky doporučovaly oleje a zatím mám stejný pocit. Krémem se člověk namaže a za chvíli má pocit že nic (zkusila jsem ElastiQ a sice není nepříjemnej, ale mám fakt pocit, jako bych se ani nenamazala, a navíc se mi mezi prsama začaly dělat pupínky). Olej promastí mnohem líp, takže myslím, že bude i o něco líp fungovat (aspoň psychicky 😀 ) Zatím se mažu obyč olejema - avirilem, konopným olejem ze sámošky, masážním olejem od Oriflame, kokosovým olejem. V záloze na později, až půjde do tuhýho, si nechávám lékárnicí doporučenej Bi-Olej. Jinak zatím se taky v rámci sprchování na konci ještě mokrá pomatlám olejem - přijde mi, že se to líp rozetře a vstřebá. Takže momentálně se mažu ve sprše olejem a pak následující ráno nebo večer (podle toho, kdy byla ta sprcha) ještě olejem na sucho. Taky se snažím dost pít. Uvidíme, každopádně se nevzdávám 😠

liko77
4. lis 2015

Za mě těhotenský pěstící olej od Weledy, je trochu dražší, za celé těhotenství jsem potřebovala 2 balení, ale ani jedna strie a za to to stálo🙂.

lauralola
5. lis 2015

Zatím mám Eucerin, ale o víkendu jsem objednala ze Slevomatu BIO oleje (ne Bi oil) a budu to střídat. Lékařka mi doporučila mazat se něčím bez konzervantů, což tyto oleje splňují. Jinak jsem zkoušela krém z DM, ale přijde mi děsně lepivý a oproti olejům mám o dost horší pocit na kůži (a složení nic extra).

andelka
5. lis 2015

Ráno ElastiQ a večer olejíček Hipp, strie nemám žádné. Z období dospívání ano, na bocích a prsou. Z těhotenství žádnou.

wildy
5. lis 2015

Každý den ve sprše jsem bříško, stehna, boky i prsa masírovala kartáčkem a 2x denně mazala. Vykoušela jsem různé krémy - Elastic, Bonela, Krém od Babylove z DM, a při sprchování používala krémové sprchové gely. A strii nemám ani jednu, i přes to, že z dob dospívání je mám na zadku, stehnech a bocích.

markyska88
5. lis 2015

Ahoj, já používám masážní aromaterapeutický olejíček od Karla Hadka - Muttisoft. Jsem moc spokojená. Podle mého je celkem jedno, čím se ženská namaže. Hlavně neustále promašťovat pokožku. Předražené značkové krémíky jsou jen vyhozené peníze.

pajulax
5. lis 2015

Ahoj, já nějak nemazala, fakt jen občas např. 1x za týden 14 dní a strije sem neměla vůbec, a ted 2 těhotenství jsem 38tt a zatím taky nic a taky mazání flákám. Takže je to asi v dědičnosti. Kamarádka mazala každý den a břicho má uplně popraskané. :(

macikk87
23. pro 2015

Ahoj já jsem v prvnim těhotenství používala dětský olejíček Astrid a zádnou strii jsem nemela.Teď od počátku ho používám také, ale bříško mám malé. Mažu poctivě ráno a večer.

luckapol
23. pro 2015

Já používala ElastiQ a vše ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru