Je cena těhotenské karty odpovídající službám?
Ahoj holky,
Mám řešit těhotenskou kartu a u mého gyn. stojí 4.500,- tis. Zdá se mi to hodně.
Je v ní toto:
vyšetření hormonů štítné žlázy na začátku těhotenství
použití jednorázových vyšetřovacích pomůcek po dobu těhotenství (zkumavky, gynekologické zrcadla, odběrové sety, jednorázové přezůvky)
zasílání výsledků SMS / emailem
UZ vyšetření vitality plodu při každé návštěvě porodníka
fotografie plodu na přání pacientky
biometrické měření plodu (3x během gravidity), posouzení množství vody plodové a stavu placenty
zajištění UZ screeningu ve III.trimestru gravidity (u nás na klinice)
průtoky v pupečníku plodu a v arteria cerebri media plodu po 32. týdnu gravidity
možnost přítomnosti partnera při ultrazvukovém vyšetření
cervikometrie 3x – snížení rizika nepředvídaného předčasného porodu
detekce ozev plodu (záznam 2x 10 minut)
Myslíte že takto je to v pořádku?
Děkuji.
Ja nikdy neplatila nic. Jako nedostavala jsem zanamy srdecniho podlechu, ale ultrazvuk pokazde mi doktorka delala, zkumavky taky dostavam zdarma, smsky posila, prutoky meri...
Platila jsem 3 tisíce ( snad si to dobře pamatuju) a vůbec těch peněz nelituji. Měla jsme perfektní péči, nikdy jsem nečekala déle jak 5 minut, všechny vyšetření na jednom místě. Při odběrech krve nebo nevolnosti kolem mě sestřička běhala s vodou, hroznovým cukrem, nechala mě sedět dokud se mi neudělalo dobře.
Fotku z každého ultrazvuku... mám jich asi 6.
Byla první vlna covidu a já byla ráda, že nemusím jezdit kvůli vyšetření 30 km daleko a někde čekat.
Já neplatila nic. Vyšetření štítné žlázy u krve už dělá automaticky u každé pacientky, zkumavku mi vždy dá, utz každou kontrolu, průtoky pupečníku dělal 2x, poslouchal tlukot srdíčka, což jsem taky slyšela, fotky mi dá taky na každé návštěvě, možnost manžela na kontrole je bez problému. Pro výsledky jsem si vždy zavolala. Nedostala jsem záznam ozev plodu. Platila jsem akorát 2000 za prvotrimestrální screening u něho v ordinaci.
@michaela666 a můžete mi doporučit kliniku?
Holky, můžete mi doporučit kliniku? Nejlépe tam kde i dělají screeningy? Jsem z Prahy.
@saraca rozhodne bych nic neplatila, polovina z toho je normálně hrazena pojišťovnou. Navíc si péči o těhotnou nesmí jakýmikoli balíčky podminovat, na to bych je klidně upozornila.
Jako jsem z ivf ale i tak mi to prijde drahe, kdyz se u nich zaregistrujes platis poplatek rocni : ja 1600 a ted mam platit jeste 4500? Kdyz tam nejsou ani prvni 2 screaningy? No a na odberu krve me to vzdy jen u nich totalne boli, nevim jestli maj tupe jehly.
@veroniquecz takze balicky mam pravo odmitnout? A vybrat si jen to, co opravdu potrebuji?
@saraca samozřejmě. Řešilo se to i v černých ovcich, řeší se to i v osvete. Mas Facebook?
@saraca jo a roční poplatek samozřejmě taky můžeš odmítnout ;)
Kraaaasa, diky holky moc jste mi pomohly a super odkazy
@saraca Není to přímo klinika, ale tady u nás gynekologická ambulance, která těhotným poskytuje kompletní péči. Chodím tam roky a balíček nebyl povinný. Prostě mi nabídli možnost a mohla jsem se rozhodnout jestli ano nebo ne.
Rozebiralo se to tu uz milionkrat a znovu bude, tohle je proste Praha. Je to normalni. Ja platim 6500,- a stoji mi to za to, vim proc. Myslim, ze v Praze budes jen tezko hledat DOBROU kliniku bez jakychkoliv poplatku
To je dost, moje Dr dělá vše co píšeš zadarmo (rozumej na pojišťovnu), platila sem akorát dvacku za fotku, jinak nikdy nic.
@veroniquecz no, mozna kdybys zila v Praze, mluvila bys jinak.
@saraca Odmitnout muzes vzdycky, jen je otazka jestli dal zustanes pacientkou kliniky. Doporucuju resit toho s holkama z Prahy, protoze to, ze ti pani Novakova z Horni Dolni napise, ze ona nikdy nic neplati, ti je bohuzel dost k nicemu, kdyz v Praze je toto standard.
@journals žiji v Brně, tady to má taky x doktorů a klinik. Odmítla jsem. A světě div se, standardní péče téměř stejná jako ta placená. Je to o tom co si kdo nechá líbit.
@journals a ne, normální to není.
@saraca no, ono je to asi tak, ze kdyz odmitnes, tak ti doktor rekne, ze on poskytuje pouze a jen tuto peci a doporuci ti, abys presla tam, kde budes plne spokojena. Mas moznost volby. Jine kliniky te spis ani nevezmou, kdyz nezaplatis - maji plno. Na ty dobre je poradnik a ceka se i nekolik mesicu, placeni je tedy to nejmensi, vsichni jsou s tim ok.
V Praze je gynekologu extremne malo, takze ne, neni to jedno odkud kdo je. Muzes dojizdet z Prahy do Plzne, ale to se ti asi chtit nebude
@veroniquecz v Praze opravdu je, ale to by ses tu musela pohybovat.

@saraca myslím že ano je to hodně úkonů a kdyby se měli platit zvlášť tak je to víc KC ...