Je cena těhotenské karty odpovídající službám?
Ahoj holky,
Mám řešit těhotenskou kartu a u mého gyn. stojí 4.500,- tis. Zdá se mi to hodně.
Je v ní toto:
vyšetření hormonů štítné žlázy na začátku těhotenství
použití jednorázových vyšetřovacích pomůcek po dobu těhotenství (zkumavky, gynekologické zrcadla, odběrové sety, jednorázové přezůvky)
zasílání výsledků SMS / emailem
UZ vyšetření vitality plodu při každé návštěvě porodníka
fotografie plodu na přání pacientky
biometrické měření plodu (3x během gravidity), posouzení množství vody plodové a stavu placenty
zajištění UZ screeningu ve III.trimestru gravidity (u nás na klinice)
průtoky v pupečníku plodu a v arteria cerebri media plodu po 32. týdnu gravidity
možnost přítomnosti partnera při ultrazvukovém vyšetření
cervikometrie 3x – snížení rizika nepředvídaného předčasného porodu
detekce ozev plodu (záznam 2x 10 minut)
Myslíte že takto je to v pořádku?
Děkuji.
Klinika, kde maji problém vám dát lékařskou zprávu ( teda nynější můj gyn. , pokud na 4 prohlídce jako těhotná nezaplatíte, jednají s vámi jako s vetřelcem, objednání na čas funguje jen u některých doktorů a když budete na této klinice chtít jít třeba ještě k zubaři nebo na dermatologii, platíte znova u každého odvětví poplatek 1600 - to mi sdělila neznámá nepředstavená paní na klinice. Takže když to jako těhotná obejdu tak 4500 těhotenská karta 1600 zubař+1600 dermatolog. To jsou jen tzv. registrační poplatky. Hmm a když zavoláte sestře aby vám to osvětlila, tak nemá čas a když se vám to nelíbí běžte jinam - a takto s vami jednaji i po zaplaceni 1600 Kč. A nemyslete si že doktor se vám v komunikaci ke kartě bude věnovat více. Ale možná jsem jen natrefila na špatného doktora, ale spíš si myslím, že je to managementem kliniky. Ovšem jak jsem psala, bolestivý odběr krve u jedné ze sestřiček: to jsem si asi nachytala to nej z kliniky 🤣🤦♀️. Asi mne to má poučit či co?

@majena39 no jako doktoři nejsou obchodníci. Nejen že tam nevědí a neumí komunikovat a prodat kartu třeba aspoň s úsměvem ale ještě to používaj na nejzranitelnější část populace