icon

Je jméno Sanem opravdu unisex?

ely14
20. bře 2023

Nevíte jestli je unisex?
Na emiminu jsem našla že ano, ale jinde že, je jen ženské.

merope
20. bře 2023

V ČR v databázích není. V arabském světě je to jméno pro dívku/ženu. Takže je to spíše o tom, zda matrice budeš umět prokázat, že je to i chlapecké jméno - případně se poptej matriky příslušející k porodnici, kde se chystáš rodit (pokud chceš rodit v ČR).

ely14
autor
20. bře 2023

@merope a kde si to našla? Právě nevím proc to Teda na emiminu ukazují. Jako unisex 🙄

ely14
autor
Autor odpověď smazal
ely14
autor
Autor odpověď smazal
ely14
autor
20. bře 2023
ely14
autor
20. bře 2023

@ely14 moc děkuju jestli na to kouknete. Asi by bylo nejlepší mít knizku od Knappove a kouknout na ty jména na S

holubinka
20. bře 2023

@ely14 V Knappové jsem ani jedno z těchto jmen nenašla. Nejpodobnější je z mužských jmen Samien.
V rejstříku arabských jmen je nejblíže Sani (jako mužské i ženské) v afrických mužských Sana, Sanna nebo Senam.

ely14
autor
Autor odpověď smazal
ely14
autor
20. bře 2023

@holubinka je děkuju moc a Sanim tam není? Nebo kdyby jste mi tu stránku ofotila

holubinka
20. bře 2023

Jmen začínajících na San.. je tam dost málo.

ely14
autor
20. bře 2023

@holubinka klidně ještě ofotte na Se.. Děkuju děkuju

ely14
autor
20. bře 2023

@holubinka 👍😊

holubinka
20. bře 2023

Se.. jich taky moc není

holubinka
20. bře 2023

Na další stránce je ještě Seth a Severin

holubinka
20. bře 2023

Ale mám teda verzi z roku 2015 - nevím, jestli je ještě nějaká novější, kde by toho třeba bylo víc.

merope
22. bře 2023

@ely14 To skoro začíná vypadat, že ho do té knížky doplnili nějak později. Já se dívala do zdrojů tuším 2016 a tam bylo, že to jméno v ČR nikdo nemá - a na e-miminu píšou, že je 225. v oblíbenosti v letech 2016-2019. To by znamenalo, že ho několik dětí dostalo. V tom případě je opravdu nejlepší skočit na matriku a zeptat se tam.

Ono s těmi jmény je to tak, že buď to jméno už někdo má, pak je povolené. Nebo je v té knížce od Knappové, pak je povolené. Anebo si musíš sehnat posudek, že je povolené. K posudku stačí dohledat, že ho někdo někde má (tzn. pro dívku je to v pohodě, pro kluka to může být složitější).

ely14
autor
22. bře 2023

@merope jsem holky našla ještě tohle. Mělo by to být chorvatske jméno našla jsem, pár chorvatů 😄

https://krestnijmeno.prijmeni.cz/Sanin

certikilly
Autor odpověď smazal