Je káva bez kofeinu v těhotenství bezpečnější?
Jsem v začátku těhotenství, a chuť na kávu mě bohužel nepřešla. Tak jsem si koupila Nescafe bez kofeinu v dobré víře, že pít tuto kávu je bezpečné. Na internetu jsem se ale dočetla, že káva bez kofeinu je pro těhotnou snad ještě horší než klasická káva s kofeinem 😒 Ale už tam teda nenapsali proč 😕 Můžete mi napsat, jestli jste v začátku těhotenství pily kávu, a jakou, a pokud jste to konzultovaly s lékařem, co vám na pití kávy (ať s kofeinem nebo bez) řekl? Samozřejmě to s pitím kávy nepřeháním, dám si 1 hrnek za den, ale i tak mám strach, abych nějak neohrozila mimčo, které se nám podařilo po 2,5 letech snažení 😉
Piju kafe cele tehotenstvi.O neco slabsi nez predtim a dva hrnky denne.Obcas si dam i normal latte v kavarne.Jen musim pit pomaleji.Kdyz to vypiju rychle tak mi blbne tlak.😄
Nečetla jsem všechno, ale na školení do kavárny, nám školitel říkal, že by kávu bez kofeinu zrušil. Jde o to, že ten kofein z kávy dostávají chemicky, tim pádem nějaká chemie v té bezkofeinové kávě zůstává a ve výsledku je to škodlivější než jedna normální káva..

Záleží na tom, jak jste na kávu zvyklá. Tělo si vytvoří na kofein toleranci. Když pijete zelený čaj, tak je to skoro nastejno 🙂 Obvykle říkáme jeden šálek denně. A doporučuji raději než bezkofeinovou tu, kterou pijete běžně, nebo lépe čerstvě praženou a organickou (bio, se zárukou původu a zpracování).