icon

Je káva bez kofeinu v těhotenství bezpečnější?

kikina9
13. dub 2011

Jsem v začátku těhotenství, a chuť na kávu mě bohužel nepřešla. Tak jsem si koupila Nescafe bez kofeinu v dobré víře, že pít tuto kávu je bezpečné. Na internetu jsem se ale dočetla, že káva bez kofeinu je pro těhotnou snad ještě horší než klasická káva s kofeinem 😒 Ale už tam teda nenapsali proč 😕 Můžete mi napsat, jestli jste v začátku těhotenství pily kávu, a jakou, a pokud jste to konzultovaly s lékařem, co vám na pití kávy (ať s kofeinem nebo bez) řekl? Samozřejmě to s pitím kávy nepřeháním, dám si 1 hrnek za den, ale i tak mám strach, abych nějak neohrozila mimčo, které se nám podařilo po 2,5 letech snažení 😉

Strana
z4
lenkaobinka
25. únor 2019

Záleží na tom, jak jste na kávu zvyklá. Tělo si vytvoří na kofein toleranci. Když pijete zelený čaj, tak je to skoro nastejno 🙂 Obvykle říkáme jeden šálek denně. A doporučuji raději než bezkofeinovou tu, kterou pijete běžně, nebo lépe čerstvě praženou a organickou (bio, se zárukou původu a zpracování).

suzana001
8. říj 2019

@lutsousek tak to mám úplně stejně😃

luckylee
8. říj 2019

Piju kafe cele tehotenstvi.O neco slabsi nez predtim a dva hrnky denne.Obcas si dam i normal latte v kavarne.Jen musim pit pomaleji.Kdyz to vypiju rychle tak mi blbne tlak.😄

petronilkaa
8. říj 2019

Nečetla jsem všechno, ale na školení do kavárny, nám školitel říkal, že by kávu bez kofeinu zrušil. Jde o to, že ten kofein z kávy dostávají chemicky, tim pádem nějaká chemie v té bezkofeinové kávě zůstává a ve výsledku je to škodlivější než jedna normální káva..

shortyczech
Odpověď byla odstraněná
shortyczech
Odpověď byla odstraněná
Strana
z4