Jídelníček pro těhotné s nadváhou. Máte zkušenost?
Ahoj, mam docela dost nadváhu tak jsem zacala držet dietu, jenže jsem teď zajistila že jsem těhotná. Máte nějaký jídelníček jak se v tehotenstvi stravovat? Vsude
@lv ja mam problém ze vubec nejim. Mam poruchu prijmu potravy. Byla jsem uz i u nekolika psychologu a nic. Snazila jsem se pravidelne jist, nasla jsem si na internetu jidelnicek a jela podle nej, snidane,svacina,obed, svacina, vecere. vydrzela jsem to mesic a za ten mesic shodila 10kg, jenze pak se to ve me otoci vydim jidlo a vse jde ven, nekdy do sebe nedostanu nic jen jogurt. Da se nekde najit presny jidelcek s gramazi atd.
Aha, no v tom případě na tom pracuj komplexně, psychiatr a psycholog (jak mediace, tak terapie - dlouhodobě, což je sice dřina, ale správná cesta do budoucna, pro tebe, prosperující těhotenství, zátěž s dítětem atp.), nutriční terapeut (vystudovaný, ne jen s kurzem), který ti jídelníček sestaví.
Za měsíc shodit 10kg je špatně, k ničemu.
Když budeš mít jídelníček s gramáží, myslíš, že to jídlo dokážeš ujíst, když máš PPP? Já bych se na jídelníček vykašlala a snažila bych se sníst o trochu víc než ten jogurt.
Medikace, ne mediace.
Možná bych koukala po skupinách, co řeší těhotenskou cukrovku. Půjde v nich dohledat i dost sestavených a nagramážovaných jídelníčků, které by měly být v těhotenství ok. A po pravdě bych tohle nahlásila gynekologovi a nechala se poslat asi na tu těhotenskou diabetologii rovnou s tím, že to ale potřebuješ kvůli PPP.
Namátkou třeba: https://www.tehotenskacukrovka.cz/jidelnicek/ (tuhle stránku by měla dělat fakt doktorka, takže informace na ní by měly být ověřené)

Běžně, dostatek zeleniny (400g), vlákniny, bílkovin, pokud chceš hubnout tak menší příjem než výdej, přidat pohyb. Z doplňků stačí kyselina listová.