icon

Jméno pro chlapečka - Gabriel, Oliver, Erik

jahudka43
27. kvě 2019

Ahojky holky 🙂, těhule, netěhule.
Chtěla bych se inspirovat netradičními jmény které vás napadají popř máte doma a jak oslovujete 🙂 např Gabriel, Oliber, Erik 🙂

Strana
z4
bayt
7. čer 2019

@barumat Jasně, to už je asi moc R 🙂

babanci
7. čer 2019

@barumat No, jo, řekla mi to známá, že je to jméno pro koně. To mě nakrkla, teda. Já znám třeba jezevčíka Báru /promiň😀/ a stejně si nemyslím, že by to bylo jméno pro psa. No, za chvíli už ho budu smět propíchnout. Budeš překvapená, protože se píše jako čte, není to vůbec taková exotika, jak by se na první pohled zdálo a přesto je jich v ČR od roku 1945 tak maloučko, že by to bylo na jednu školní třídu. A to se objevuje v díle světoznámém, často uváděném, od slavného tvůrce. Ty na to přijdeš. Jsi chytrá.

babanci
7. čer 2019

@barumat Přidám Ti indicie do soukromé zprávy a máš to hned. 😀

mikiss
7. čer 2019

@jahudka43 Ahojky, my mame Erika a Patrika 🙂
Sedi nam skvele k prijmeni.
U Erika jsme se s manzelem shodli okamzite, obema se nam to jmeno libilo...jeste nez jsme se vubec poznali.
Me oslovilo uz za mych rannych detskych let - kdyz nebudu mit muze Erika, tak treba synatora, ha ha 🙂 A ejhle...
Rikame mu vselijak (nejcasteji Eri, Eriku a Riki), jen babicky mu rikaji Ericku, coz se u nas doma nechytlo.
Jeho kamarad/ka mu zacali nezavysle na sobe rikat Rikisku a Rikousku. Tak vsude hlasi: "Jsem Rikousek." (budou mu 4)
No a na hristi houknu Eriku a zaroven s nim se na me otoci vedle sedici chlapecek se jmenem Roderik 🙂
Zijeme v dobe, ktera umoznuje obrovskou variabilitu jmen a zvlaste ty neobvykla vzbuzuji velkou pozornost, nekdy az prebytek rozruchu a suskani...
A co si budeme povidat, staci aby byl popularni nejaky serial alá napr. Vikingove a hned se tu treba najde nejaky ten Ragnar, ani bych se tomu za par let nedivila. A treba prave i tam zmineny Erik bude nadnou jmenem casteji se vyskytujicim.
Je to na rodicich, cemu sve ditko svou volbou v budoucnu vystavi ;)
Preji hodne stesti!!! 🙂

avadake
7. čer 2019

@mikiss Musela jsem se kouknout, zda nejsi švagrová, taky mají Patrika a Erika😁 Obě jsou to pěkná, variabilní jména.

mikiss
7. čer 2019

@avadake To je super, ma sestrenice ma sousedku a ta ma pry taktez tuto kombinaci :D

babanci
7. čer 2019

@mikiss Já to měla taky tak. Už kdysi, na základní škole, když jsme se učili o Johance z Arku, jsem při hodině řekla nahlas, ha, až jednu, budu-li mít dceru, bude to Johanka. A všichni se mi řechtali a na srazu se mi pak ptali, tak co, máš tu Johanu? Jasně, že mám! Je fajn, že nám ty plány vyšly. 🙂

mikiss
7. čer 2019

@babanci Presne tak!! ;) ...moje kamaradka mi hned take psala, ze se mi splnil sen a mam Erika :D

suzief
7. čer 2019

Máme Erika a říkáme Eriku nebo Ericku, i jen Eri

babanci
7. čer 2019

@barumat Jo a ještě to jméno má nádherný význam a uvádí se, že by se mělo dát dětem narozeným ve znamení Raka. A já si myslím, že se naše bublina narodí v tomto znamení.

gracinka7
7. čer 2019

@babanci no a nechceš sem to jméno napsat, když je na něj zvědavo tolik lidí? 😉

romikkeiko
7. čer 2019

@bayt Jo a ještě jsem zapomněla dodat, že malý by se měl narodit ve znamení lva, tak možná budeme mít Richarda, Zmrzlé lví srdce :D

babanci
7. čer 2019

@gracinka7 Já jsem celá natěšená, až ho budu moci napsat, to si piš. Těším se na tu princeznu malou jako blázen. Ale slíbila jsem dceři, že budu držet klapačku. Ona totiž dělá vždycky se jménem tajemství a neřekne ho nikomu, Ani mě, mámě, ho neřekla. Jenomže, to bych jí nesměla tak dobře znát. Já ho prostě vyčuchala. I u prvního dítěte, i teď. A když jsem jí napsala, že ho vím, řekla mi, já to tušila, ale drž pysk. 😀

bayt
7. čer 2019

@romikkeiko tak to pak fakt musí být Richard 🙂

babanci
3. črc 2019

@gracinka7 Tak už Ti to jméno můžu říct. Dneska se totiž ta naše holčička narodila. Jmenuje se Odetka,což znamená štěstí,bohatství. Mimochodem je to princezna z baletu Labutí jezero. V ČR je jich 44,ode dnešního dne 45.

Strana
z4