Jméno pro holčičku. Jaké se líbí vám?
Čekáme druhou holčičku, jsem už 30 týden, ale jméno pořád nemáme:D
Budu ráda za vaše názory, jaké se Vám líbí jmena pro holčičku, ráda se inspiruji, snad mě něco padne do oka 🙂).
První dcerku máme Viktorii.
My cekame nejspis holcicku a pokud to tak opravdu bude, bude se jmenovat Anděla
My mame Terezku, a dalsi jmeno se mi libi Zoe, Madlenka, Lilliane, Leontynka, Lea, Agatka, Amalka
Taky máme Viktorií-kdyby druhé byla holcicka líbilo se nám k tomu Valerie, Patricie a mě Olivie
@karolinkacernaa po precteni šikmeho kostela eugenie=ženka, nyni v chorvatsku Foška.
Jinak justýna, Lada, Berta, Marta, štépánka
Dobrý večer, my máme doma Františku. Osobně jsem si to moc nedokázala ze začátku představit, přišlo mi to takové "starogenerační". Ale teď je to Fany, Fanča, Frantice, Františák, Tiška a další variace.😉
@varecka246 právě máme v nejužším výběru Valerii a Patricii, Olivie manžel zamitl:D
Mám Šárku, Marinu a Ronju 😀 ta jména jsou krásná, originální a zvučná 😀 jedině čeho lituju je, že kdybych už u první věděla že se se jmény sester tak "rozšoupnu", měla by nějaké asi originálnější 😅
@anetka1701 Ronja je super, viděla jsem pohádku Ronja, dcera loupežníka a moc se mi jméno líbilo. Nám ale nepasuje k příjmení.. každopádně palec hore 👍😀
Já mám Lucii a Veroniku ještě se mi pro holčičku líbí Ellen Valérie nebo Iva
@amazonkajanik Jojo, já čekám holku, bude se jmenovat Kristýna a paní na matrice říkala, že teď už se každej snaží být tak originální a dává jména Stela, Amélie, Lily, atd... až to nakonec má každej a ty "stará" jména úplně vymizela, a to tak, že když teď dá jméno někdo Eva, Kristýna, Alena, atd... Tak je to více originální.
@alilali Stelu bude mít neteř 😁 my se teda taky netrefili, dali jsme Jakuba. Jirku mi vyfoukla ségra, tak si říkám, že jsem měla dát Jindřicha, což by byl případně druhorozeny
Mně se líbí Karin, Markéta, Daniela, Zora, Valerie, Ingrid, Mariana. Mám jednu dceru a jmenuje se jinak, většina těchto jmen neprošla přes manžela.
Ahojky 🙂 obnovuji diskuzi. Čekáme holčičku, a sice máme ještě čas, ale už ted dost tápeme se jménem. Příjmení bude Veselá..máme vybráno Barbora nebo zkráceně Bára, Eliška, Ema nebo Emma (vím, že je to dost podobné, ale přemýšlím o tom, jak se to jméno bude skloňovat při psaní..S Emmičkou, S Emmi, Emm, jinak základní tvar Emma se mi moc líbí), Ema je jednodušší napsat, Emma je zase případně více "světová"..Barunka je taky moc hezké jméno..ach jo :D
@korin to mi asi moc nevadí, přijde mi, že je všech jmen docela dost (Viktorie, Tereza, Nela..taky se nám líbilo a je jich určitě hodně 🙂). Abych pravdu řekla, po dopsani prvního příspěvku mi došlo, že mi je asi nejmilejší ta Ema/Emma. Teď už jen asi zvolit počet "m" 😁 Ema Veselá / Emma Veselá..obojí má pro a proti 🙂
U první se nám líbila Helena, mně Helen, máme kluka, měli jsme vždy překvapení. Pak Eva. Teď naposledy se mi líbily Berenika, Evelína, Adina, Marlena, Luisa. Ale manžel je konzervativní. Vybral Lindu. A moc se mi to líbí, často to jméno ani nezdrobňujeme a ona sama má ráda, když se jí říká Lindo.
Přeju dobrý výběr!
@karolinkacernaa máme Viktorii, Annu a Emu

@klea81 To říká moje mamka, že na ni budou volat ZO-O 😆 Což je nesmysl, doma už to v rámci hovorů používáme a i sedmiletý syn přirozeně skloňuje Zoe, Zoinko.. včera jsem zase slyšela že je to jako sodovka, asi myšleno Zonka 😆 strašně mě to baví jak se to někteří snaží zdegradovat 😀