Jméno pro holčičku. Jaké se líbí vám?
Čekáme druhou holčičku, jsem už 30 týden, ale jméno pořád nemáme:D
Budu ráda za vaše názory, jaké se Vám líbí jmena pro holčičku, ráda se inspiruji, snad mě něco padne do oka 🙂).
První dcerku máme Viktorii.
Mne sa paci Greta a Zora 😁
@karolinkacernaa mně by se k Viktorce líbila Magdalenka nebo Jůlie. Já mám Verunku a Danielku, obě jména tu padla jako málo častá, to mě potěšilo 😁
Ségra má první holčičku Viktorii a druhá bude Sofie..přijde mi, že se k sobě obě jména hodí 🤗
Taky máme Vikču a líbila by se mi k ní Veronika 👍
@karolinkacernaa měli jsme vybranou Sofii, neteř je Linda, Líbí se mi Laura, Tereza a Johana.
K Viktorce by se mi líbilo jméno končíci taky na ie - Valerie, Natalie, Rozalie, Amálie, Emílie, apod.
Taky bych dala něco s -ie na konci. Dcera je Melánie. (Původně měla být Valérie)
@lv taky mame doma Apolenku a pokud se nam potvrdi druha holcicka, tak bude Anezka ☺️
@karolinkacernaa my máme Soňu. Ještě se mi líbí Šarlota a Silvie.. Pokud bude druhé holka tak to bude Alexandra-Sašenka
@karolinkacernaa Viktorii jsem chtěla původně jako jméno pro druhou dceru než mi ho “ukradla” švagrová. První je Alexandra. Libilo se mi to k sobě moc. Alexandra a Viktorie.Nakonec mame Carlu Valerii( Karličku. Valerie je po babičce).
@karolinkacernaa My mame Kristynu, Viktorii a Valerii - Kikca, Vikca a Valca ❤❤
Holky, jste úžasné děkuji 😘 moc mě zaujala ta Valerie, Sofie, Patricie, Linda - tam mi manžel řekl že ne, že linda-pinda, přitom takový hezky jméno 😊 tady z tech asi vyberu🙂)
Já se taky nemůžu rozhodnout, mezi Laurou, Terezou a Štěpánkou 🤣
Máme Izabelku, ale Viktorku já chtěla taky ale ta mi neprošla.
@karolinkacernaa my měli vybrané pro holčičku Elizabeth, Charlotte, Isabella 🥰a nakonec to bude chlapeček 😁
Záleží na příjmení a aby to mělo normální znění pro i pro dospělou. Líbila by se mi Karin, Isabela, Valerie, Zora, Laura....Nebo Simona je krásné univerzální jméno a málo dávané. Vyhnula bych se těm jak jsou teď všude: Ella, Stella, Mia, Sofie, Ema/Emily a taky těm dětinským jako je Leontýnka, Amálka, Anička, Rozárka a jiné šišly mišly 😀
@karolinkacernaa Nase dcera jeste mesic pred porodwm mela byt Annamarie. Byla by prevazne Anna, Anicka, atd. Jmeno vsak zdvojené a spojene. Nakonec se jmenuje Karla 🙈 Syn mel byt Justyna (je to Honzik).
@kassandra1 mám dost podobný názor, kolikrát si říkám, že jméno pro holčičku roztomilé, ale jak jí budou řákat, až bude dospělá?
Jinak já to mám těžké s manželem, zatím jsme obě jména vybírali na poslední chvíli (první až v porodnici) a nečekám, že to bude jinak i teď, nemůžeme se shodnout. Holčičku jsem chtěla u první Kamilu - nebude se jmenovat jako cigarety (Camel), tak Stellu - ne - pivo..
Teď by se mi líbilo Jolana, Rebeka nebo Simona. Nechci jména příliš obvyklá, ale taky ne příliš exotická. Pak nechci, jak již bylo řečeno, aby to jméno bylo ťuťu ňuňu pro roztomilou holčičku, která se pak jako puberťačka bude stydět představit.
@karolinkacernaa Stela, Nina, Linda 🙂
Kamarádka má Viktorií, Valerii a Julii
@sirinfirst Hele Rebeku mají známí a okolí jí říkají Rebečko, což zní fakt divně jak je tam ta bečka
@kassandra1 jo, to už me taky napadlo, aby z toho nebyla bečka.. Mně by se líbilo oslovení Beky
@kassandra1 ja mam sesternicu Rebeku a volame ju bud Beky alebo Rebeka. To ni nepride nejake strasne. Uz som pocula aj Veronicka 😁 to mas proste s vela menami co koncia na KA
@kevi1 jde o to, že bečka je v češtině označení pro sud piva (bečka piva) a říká se tak tlustým lidem
@sirinfirst
@kevi1 Známí jí taky oslovují Beky, ale lidem okolo to asi přijde moc tvrdé a chtějí to zjemnit a pak z toho vylézá ta Rebečka, tak pořád všechny opravovali, ale nakonec ve školce si to stejně žije vlastním životem a děti jí taky říkají Rebečka
Čekáme holčičku (nejspíš😆) a máme vybranou Zoe. Nikomu se to jméno nelíbí, krom mojí tety, ona je taková ,,pro každou originalitu''😀. Pro nás s manželem je to ale jméno osudové, neboť mě se líbilo už dávno ale myslela jsem že manželovi se to určitě líbit nebude tak jsem to nikdy nevyslovila. Pak když na to přišla řeč tak manžel řekl a co ZOE a mě vyletěly oči z důlků, nikdy u nás toto jméno nepadlo, no není to osud? 😆 Ostatní si zvyknou.
@kassandra1 Znala jsem jednu Rebeku, které říkali Rebi.

Máme doma Stellu. Kdyby byla někdy další holka, líbila by se mi Agnes 😀