icon

Jsem těhotná

pavlina301
25. zář 2016

Ahojky po velkém snazenim jsem konečně těhotná 6 tydnu uz se z přítelem moc těšíme na nimi..

Strana
z4
tahejhula
26. zář 2016

Deti dnes jezdi na dovolene, ale socialni zdatnost uvada. Deti dnes maji miliony krouzku a stavaji se z nich roboti. Deti dnes chteji vse nejdrazsi, ale hodnotu kamaradstvi neznaji. A tak bych mohla pokracovat do nekonecna. 😉

dorulubi
26. zář 2016

@tahejhula Jsi moje krevni skupina. Jsem na stejne vlne, ale hold, kdyz je vedeme jinym smerem, budeme nejhirsi jen my. Deti na to jednou prijdou, ze jsme je pred tou masou vymozenosti a nadstandartu chranili a chteli jim vytvorit krasne a bezstarostne detstvi, ale do te doby budeme divni a snad i nenormalni.

lajla
26. zář 2016

Ono taky hodně záleží kde žijete...jestli v malém středním městě nebo dokonce v Pze a nebo na vesnici...to udělá hodně...taky zk
Já bych mezi dobytkem žít nemohla a taky bych nechtěla žít ve velkém městě, nebavilo mě to
Takže teď máme krásný velký barák, se zahradou na čerstvém vzduchu, všude kousek...bez auta tedy ne...ale děti lítají pořad venku, televizi i počítač samozřejmě taky pustím, pohádky čteme...ale taky mám možnost si je stále podle sebe cancat😂 a nosit krásné věci, sama mám luxus ráda...ale nepotřebují ho pořád, ráda si sem tam odskočim do města, vezmu dráhy kočár, LV kabelku a jdu...prostě mi to někdy chybí, ten ruch,obchody,kavarna...ale strašně ráda se vracím do toho klidu na vesnici

dorulubi
26. zář 2016

@nutricnihodnota Uplne jsem se ted dostala do sveho detstvi, kdyz me mamka vedla k zahrade a ja sbirala s velkou radosti rajcata a hrasek. ZOO pro mne byl muj milovany kravin, kde bylo vse od slepic, pres kravy, kone, prasata a ovce. Ted kdyz chce holcicka ponika, rodice koupi, ale nikdo netusi, ze ponik dela koblihy a musi se vyhazovat, ze jim rostou kopyta a musi se strouhat a doknce ten ponik zere seno, takze se musi v lete kosit a susit a v neposledni rade je ten ponik zivy a ma povahu. Jenze dnes ty decka vi opravdu hovno a ucta k prirode a zviratum je nulova. Moc vam fandim ve vasem podnikani a zdravim vsechna zvirata. 😀

brookmichaela
26. zář 2016

@dorulubi Já s Vámi naprosto souhlasím. My jsme měli krásné dětství 🙂 Ráda na něj vzpomínám a přežili jsme ho i bez elektroniky. Ale také máte pravdu, že dnešní děti jsou náročné - díky rodičům, době ve které žijeme. Ale v pravěku se přeci také vychovávali děti jinak než třeba před 20lety a teď. Neříkám, že dnešní děti mají mít vše na co si vzpomenou - ani pro tohle nejsem. Musí znát hodnotu peněz a že nic není zadarmo. Ale určitě se mnou bude většina souhlasit když napíšu, že se jednodušeji stará o dvě děti než o sedm. A průměrná česká rodina nemůže nikdy poskytnout svým sedmi dětem to co může poskytnout dvěmi. Nemyslím tím telefony, tablety, počítače. Ale jet na dovolenou - klidně jednu ročně do chorvatska nebo na hory. Školy, kroužky - aby se neflákali po ulicích. Vždyť přeci dvěm dětem se můžete i sama lépe věnovat a mít na ně víc času než na dvojnásobek. Já opravdu nikoho neodsuzuji - ve finále jsou to jejich životy. Já se přeci taky nikomu nemusím omlouvat za, že se máme dobře. Ale vždy mi bude líto těch dětí, který strádají protože rodiče si je udělali a nemysleli na to jaké to má do budoucna následky. Stačí se podívat na Výměnu manželek - to je mi vždy do breku jak vidím ty ušmudlané děti, jak se jim rodiče nevěnují, žijí ve špíně. Chlap strhanej z práce nebo pro zmenu je nemakačenko a žijou jen z dávek. Víte ono celý příspěvek zakladatelky působí tak nějak "na cenu" onoho pořadu. Tři děti ona, tři děti on, další na cestě po osmi měsících vztahu... ono to už něco potom o mentalitě a dané situaci svědčí. A nemůžeme se pak nikdo divit, že děcáky jsou plné dětí.

P.S.: I když bych mohla svému dítěti dát do ruky tablet tak věřte, že si raději k němu večer sednu a přečtu mu pohádku z knížky. Já totiž chci své dítě vychovat tak jak moji rodiče vychovali mě.

myshoun
26. zář 2016

@dorulubi spousta veci, píšete je pravda, osobně si myslím, ze ale některé veci vidíte moc růžově. Čímž vás nechci ani náhodou nijak osočovat, napsala jste, ze "telefony měli jaké měli" to dnešní děti taky, jsem ročník 84, celkem si tu éru mobilu pamatuju 😃 Dostala jsem alcatel po tátovi, kvůli škole- studovala jsem 100km od domova. Spolubydla na intru měla nokii a byla za hvězdu 😊 Dneska mi to přijde komicky, ale je to úplně to samy jako když mi decka ve třídě říkají jak by chtěly iPhone... Ano, akváč nebyl, ale určitě si vzpomenete módu McDonaldů, taky tam chtel kazdej. Proste máme jiné možnosti, ale v principu je to furt stejny. Ještě dodám k těm dnešním rodičům, mate pravdu, ze doba, kdy všichni lítali ve flanelce a teplakach byla dobra. Jenže u nas se taky dělily děti na ty, co nosily značkový nebo byly oblikany u Vietnamců... A většinou ti, co na to neměli, po škole cuchli k penězům a kupuji "to lepší" a zároveň to tak chtějí i pro své děti.

tahejhula
26. zář 2016

@lajla Ne, ono predevsim zalezi na tom, jak chces zit. 😉
Nekomu prijde priserny zivot se zveri, nekomu prijde k neziti zlata klicka. Pro nekoho je nakup obleceni a veci nocni mura, jiny si to uziva. Chybi respekt.

tahejhula
26. zář 2016

Jako telefony byly za mych mladsich let pekelne drahe. Nic to vlastne neumelo a stalo to hromadu penez. Vzdyt byla bezna cena sest tisic a vic a jeste se platilo za sim kartu. Vsechny tri nase deti maji svuj mobil (i ta ctyrleta 😀) a sice je maji z bazaru, ale umi ty telefony vsechno, co je dnes potreba.

tahejhula
26. zář 2016

@myshoun Pruser je, ze dnes se to vietnamske casto vyrovna tomu "znackovemu" (dle toho, co kdo povazuje za znacku 😀).

lajla
26. zář 2016

@tahejhula jasný že je to i o tom...ale znám spoustu lidí, kteří by ten luxus chtěli...ale nemají na něj , stačí jen vidět jak se rozmáhají padělky alias ali
Ale neznám ani jednoho který by ten luxus vyměnil za statek se zvířectvem, se vší úctou,nikoho nemám na mysli...spíš jsem asi měla smůlu,ze nepotkala?
Samozřejmě každý ať si žije život, jaký chce,nikomu do toho nic není...pokud to neobtezuje ostatní
Nevím jak jste myslela ten respekt...moc mi to k tomu nesedí

tahejhula
26. zář 2016

@lajla Ze se navzajem nerespektuji ty dve skupiny. 😉
Treba ma dobra znama, chova kozy, drubez, kraliky. On to neni levny provoz, i kdyz neco hodi produkty z mleka. Ver, ze vubec, ale vubec nestradaji a bezpochyby by mohli zit jinak. Ale nechteji. Vyhovuje jim zivot mimo lidi, na samote. Takovych lidi je spousta.

myshoun
26. zář 2016

@tahejhula mam oděvní prumku, tak k Vietnamcům ze zásady nejdu 😂 Ale jo, jak říkáte, pokud u nich nekupujete Lodidas nebo jiny paskvil, tak to oblečeni nejde od běžných značek na první pohled poznat. Dokáže me vytočit, když otočím drahé triko naruby a vidím jak je to šitý- točí se švy atd. resim to tim, ze semtam neco spichnu, je pak legrace slyšet ze "to" má určitě z nextu, nebo jiných značek 😃
Jinak svůj první mobil mam schovanej, dvouradkovy displej, jooo to byly časy 😂👍

tahejhula
26. zář 2016

@myshoun Ono i materialy. Kolikrat je to bud totez, nebo dokonce maji ti Vietnamci lepsi. Ale jak to ma "znacku" tak to obecne lide povazuji za super. 😀
A Nokia 3310 jsem mivala taky. Mela jednu vyhodu, byla takrka neznicitelna. 😀

lajla
26. zář 2016

@tahejhula určitě, já takové lidi přímo obdivují, já nejen na to nemám povahu ale ani bych to nezvládla, klobouk dolů ...dřina je to neskutečná, takoví to musí dělat s láskou jinak to nejde

lajla
26. zář 2016

@myshoun
@tahejhula
Já nakoupila u Vietnamců třikrát...poprvé se mikina srazila pod prsa, rifle se natahly o 10 čísel, boty rozpadly po týdnu...je fakt že to bylo tak před 20 lety, možná kvalita šla nahoru...nevím, ale že zásady nechodím
Nakupují přes NET nebo.v obchodě, aspin se nemusím z 98% při reklamacích různě dohadovat

dorulubi
26. zář 2016

Asi zalezi kde kdo vyrustal. My jsme mensi mesto a nepamatuju si, ze by se nekdo smal kvuli obleceni. Ano, byla sikana, ta je a bude asi porad, ale v te drivejsi dobe si byly deti vice rovne. Vietnamci vedli to je jasny, proto byl skoro kazdy stejne obleceny. Hezky veci byly k narozeninam, Vanocum. Nepamatuju si, ze by se chodilo kazdy mesic na nove veci. Boty musely "prezit" do dalsi sezony nebo dokud nebyly maly.😀
Ano telefony uz byly "lepsi" a "horsi", ale v podstate vsechny umely jen volat a posilat SMS. Spise slo o vzhled a dulezite bylo, aby byl co nejmensi.😀 Ted, pokud neni mobil pripojeny k internetu a nema milion aplikaci, je to sunka. A kdyz jsme u toho, tak deti asi uz taky neznaji, ze kredit se dobijel 1x za mesic a zalezelo, jak jsme s nim hospodarili. Vice jsme si veci vazili a setrili. Jojo, vidim to ruzove, ale pro mne to bylo super. Nikdy bych nechtela byt dite v dnesni dobe. Jsem hrda za zlate 90'. 🙂 Pretaceni kazet tuzkou, nahravani pisnicek z radia, litani s kamarady a vse s tim spojene. V takove dobe opravdu nebyl probkem mit vice deti. Doba byla skromnejsi a myskim, ze i kdyz nebyly letni a zimni dovolene, tak u reky a na bobech za barakem byla taky sranda. 🙂

myshoun
26. zář 2016

@tahejhula tak to vidíte, měla jste lepší mobil no 😃😂 řešit značky je fakt úlet, aspon z mého pohledu... Já se tim bavila minulou zimu, mam dvě známý, řešily jsme fusaky do kočáru, já koupila zebrovaný od celkem známe firmy, jedna z nich fusak české výroby a druha padelek z alliexpressu. Jak jsou lidi zblblí značkami, tak se jim nejvíc líbil padelek 😂 Záleží, jaký ma člověk sebevědomí a osobnost- to jsou veci, co značkami nenahonite.

lajla
26. zář 2016

@dorulubi ani nemusí být...
Mám 2 sestry...všechny jsme vyrůstaly ve stejném prostředí ale každá úplně jiná
Já mám ráda v určitém směru luxus, město, ale už bych tam nechtěla bydlet ...máme televize, několik ipadu, telefonu, robotický vysavač, myčku susicku, dvě auta atd atd prostě vše co.doba nabízí,r resim stravu...ale děti behaji venku
Segra vegan, učí doma, luxus nula, nemaluje se, mají hodně zvířat, rodí doma
Segra druhá to samý, jen je makrobiotik

tahejhula
26. zář 2016

@lajla Ne, tak pred dvaceti lety meli Vietnamci opravdu jine veci. 😂 Vzpominam na ta venkovni trziste.
Ja u nich detem kupuji prave ty veci na litacku, ale treba taky snehule na sankovani a podobne aktivity.

tahejhula
26. zář 2016

@myshoun Deti jsem vozila ve ctyricet let starem beranim fusaku po manzelovi. 😀

nutricnihodnota
26. zář 2016

@lajla Tak já pár takových lidí znám, třeba hned naši sousedi. Kardiochirurg, pracoval v německu, manželka úspěšná podnikatelka, peněz jak šlupek. Každý dva roky nový auto, byt v říši, byt v Plzni, Hadříky, kabelčičky, botičky, elektronika, jachta, atd... Chlap se rozhodl, že se chce cejtit jako chlap, tak tady koupili takovou zříceninu, že si jí bude postupně opravovat a pak jí prodá. No, už tu bydlí 😀 . Nejdřív se ujali kočky bez oka, pak si nechali vnutit štěně, mají pět hedvábniček, nedávno od nás koupili jalovičku, teď se paní vyptávala manžela na včely. Pořídila si gumovky a vaťák a dokáže přežít den jen s řasenkou. I já jsem kdysi utekla ze zlaté klece. Bývalý přítel si potrpěl na pozlátko a mě se to ze začátku taky zamlouvalo. Po pár měsících, mi z toho všeho zmaru bylo jen smutno. Pořídila jsem si zříceninu v prdeláčově a první rok tu bydlela bez elektřiny, topila a ohřívala vodu v kamínkách a náramně si to užívala.

tahejhula
26. zář 2016

Znam lidi, co ziji bez zavedene vody. Nosi si ji v kybliku od potoka nebo studanky. A jsou stastni, nemenili by.

dorulubi
26. zář 2016

@lajla Seeegry jsou teda husty.😀 Ale v pohode, neodsuzuji nikoho zivot. Pokud teda se teda nikomu a nicemu neublizuje. I ja mam vymozenosti dnesni doby, ale uz jsme dospeli. Deti by meli byt deti a ne ze jejich nejlepsi kamarad bude mobil, tablet nebo notas. Ale tohle je asi debata bez smyslu. Kazdy si jede podle sebe a sveho uvazeni.

myshoun
26. zář 2016

@dorulubi ted se tu smeju jak blázen, učím na základce, ted jsem teda na mateřský.... Ale jednou jsem ukazovala dětem tužku a kazety- co to jako ma společného 😂😂😂 samo, ze to nechápaly, nejvíc me dostali ctvrtaci, ukázala jsem jim svého prvního walkmana... Legrace a nostalgie. Víte, co me jako úču těžce zarazí? Šikana mezi dětmi, které jsou sociálně slabší. Ne, ze by se jim někdo smál, ale oni se spiš posmivají mezi sebou, kdo je vetsi socka!!! Taky bydlím na celkem malým městě- a zaplať pánbůh, mraky děti tu prohání kolobrndu, kolo atd, v zimě zas boby- proste je to dost stejny jako to byvavalo a přece jiny.

tahejhula
26. zář 2016

@myshoun Hele, to je vychovou. U tech opravdu chudych to muze byt frustrace. Ale kdyz synek, co ma od rodicu "vsechno" chodi, nadava ostatnim do bilejch spin a kdesicosi, tak mam chut nakopat panum rodicum prdel. Protoze ze sve hlavy tohle prvnak nema. Ze si petilete deti na hristi rikaji do cu*aku a dalsich libustek, to je dalsi vec. Fakt casto valim oci.

astyna
26. zář 2016

@lajla

já se nevysmívala, jen mi to příšlo paradoxní 😀 ale to hodně věcí tady 😎 Já jsem prostě z jiného těsta a ikdyž si takových můžu koupit třeba 5, tak jsem si stejně koupila úplně obyčejný kočárek 🙂

dorulubi
26. zář 2016

@myshoun Nase tehdejsi vymozenosti a napady byly skvele. Ale v zivote by mne nenapadlo, ze za par let na to budeme vzpominat, jako vzpominaly kdysi nase babicky treba na televizi. Hold ta doba jede. Sikana je hnus a ja do ted dekuju, ze mi maminka od mala rikala, ze slabsi se musi chranit a ne jim ublizovat. Do ted se toho hesla drzim a doufam, ze i me deti budou pomahat slabsim.

heduska82
26. zář 2016

@brookmichaela me ten vas prispevek vubec nepoburuje nebo neco, spis mi slo o to, ze bych takovy dotaz cekala od nekoho, kdo ma fakt hluboko do kapsy a pocita kazdou korunu. Vy zrovna s penezi problem nemate, tak mi ta otazka prisla zrovna od vas zvlastni. Nic vic. Ale urcite vam penize nezavidim, to spis fakt, ze jste si dokazala porovnat zivot tak, ze mate spoustu veci za sebou a mate na co vzpominat. To ja vzhledem k okolnostem zrovna rict nemuzu. Takze za me mate spis muj respekt! 😉

myshoun
26. zář 2016

@tahejhula hejhulko, to mate těžký, primitivové byli, jsou a budou. Holt zbývá doufat, ze každy bude vychovávat své potomstvo podle nejlepšího vědomí a svědomí. Ale fakt je, ze kolikrát po rodicaku mam pocit, ze někteří rodiče jsou boj s větrnými mlýny. Ale to je na jinou diskuzi...

tahejhula
26. zář 2016

@myshoun Tak pitomci byli vzdy. Ja popravde obdivuji ucitele, ze jsou ochotni do toho jit. A mozna prave spise kvuli rodicum, nez detem samotnym. 😉

Strana
z4