icon

Jsem těhotná, ale stále není vidět srdíčko

Jsem těhotná, ale stále není vidět srdíčko. Prosim má tu ňáká žena s tím už zkušenosti? Doktor mi dal ještě týden. Prosím napište mi. Děkuji Zuzka

Strana
z3
zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@anicka1211
Obdivuji vás , a moc vám přeji aby to konečně už dopadlo dobře. Jste statečná, taky bych chtěla být tak statečná jako vi. Určitě sem dám vědět jak mi dopadla další kontrola. Na kontrolu jdu v pondělí

anicka1211
4. dub 2017

@zuzana11kristofova kdepak statečná, to nejsem, beru antidepresiva a léky na spaní od prvního potratu, protože mě to hrozně vzalo a ještě dnes po každém dalším potratu se mi mé problémy horší, ale snažím se s tím bojovat, mám jednoho syna který mě potřebuje, kdyby nebylo jeho, tak bych to asi nezvládla, protože mě život nabil už tolik ještě před potraty, zemřel mi tatínek v mých 18ti letech a manžel z prvního manželství co s ním mám toho synka, tak mě opustil po porodu 4 měsíce a k tomu plno dalších . . . někdy si říkám, že nevím, jak to ještě mám zvládat, třeba teď po tom potratu - kdy jsme přišli o holčičku, jak vyšlo z testů ( o kterou jsme moc stáli), ale musím, musím kvůli synkovi, je to to jediné dítě, co mám a kvůli němu se musím zapřít.

verena
4. dub 2017

@zuzana11kristofova každopádně doktor nemá právo te posílat na revizi,muže pouze doporučit, ale rozhodnuti je na tobě. Pokud citis, že těhotenství muže byt mladsi,raději počkej a dej tomu šanci. Určitě bych zkusila i jiného doktora. Hlavně se nedej! 🙂

jezz13
4. dub 2017

Mně zas přijde, že to některé moc hrotí. Počítám, že první kontrola byla v nějakém 5 tt, to opravdu nebývá nic moc vidět. Teď by tedy tazatelka měla být v 8tt, to už by srdíčko být vidět mělo, ale lékař vyčkává. Na jednu stranu odsuzujete lékaře, že posílají hned na revizi a když to jeden nehrotí a dá tazatelce další týden, protože ovulace mohla být později, je to zase špatně a nedělá podle vás dost.
Lékař při normálně probíhajícím těhotenství žádné zprávy nedává, dokud není jasno. Většina neposílá ani na hcg, protože i to je jen pomocný ukazatel, primární je opravdu projev na ultrazvuku.
Zuzano, zkuste se uklidnit, uvědomte si, že žádným další vyšetřením na tom nic nezměníte, můžete jen embryu věřit. Buď to dopadne dobře a za týden srdíčko bude nebo to nedopadne a pak to musíte brát tak, že příroda ví, co dělá.

bledulka84
4. dub 2017

@jezz13 souhlasim, pokud doktor sleduje vyvoj plodu ultrazvukem a muze hodnotit rust, pak je nejaky hcg uplne jedno, ani vzrustajici hcg srdicko nezaruci. Bohuzel tu mame spoustu radoby doktoru, ktere by nejradeji vysetrovaly sami a postup doktora kritizuji, prestoze na tom vysetreni sami nebyly.

verdos
5. dub 2017

@jezz13 Já na tom vyšetření také nebyla, ale informace, které zde zazněly, jsou divné. U nás se chodí k doktorovi (pokud není nějaký důvod) až mezi 6.-8. týdnem a zve se na další kontrolu (pokud nemá žena nějaké obtíže) až za 3-4 týdny, protože stejně častá vyšetření nic nevyřeší. Nerozumím tomu, že je v 8. týdnu už na třetím vyšetření (???) a ještě jí řekne, že když je to ona, tak ještě týden počká. Tohle je pro mě WTF přístup. Má na prvním vyšetření (které má proběhnout v rozumnou dobu) říct, jak to momentálně vypadá a že v pvním strimestru se stejně jen čeká, jak se to bude vyvíjet dále a nemá smysl neustále vyšetřovat. Má vysvětlit proč, povzbudit, podpořit, objednat za rozumnou dobu a nazdar. Podle uvedených informací doktor ani pořádně nekomunikuje a navíc ji sice nehoní po hcg, ale aby chodila na vyšetření takto často a doktor jí sděloval ingormace tímto způsobem... (úplně očekávám, že když by ani příští týden nenašel srdíčko, objednal by ji hned na druhý den na revizi, bez toho, aniž ona nebo její tělo mělo čas se s tím srovnat). Na mě prostě působí nátlakově, nemůžu si pomoct.
Chápu, že zakladatelka je nervózní a ptá se tady a řeší to. Protože doktor jí neřekl - "Podívejte se, zatím nevidím srdíčko, proč, to teď nezjistíme, můžeme jenom čekat. Často se stává, že to nedopadne hned takto na začátku, ale je to je v cca 25 % případů a je takové miminko by stejně nebylo v pořádku, takže je to dobře, příroda si poradila sama. Ale možná jen došlo k pozdějšímu oplodnění, takže srdíčko se teprve ukáže. Přijďte za 3 týdny na kontrolu a uvidíme, co bude dál. Teda pokud nebudete mít nějaké další potíže. Více teď udělat nemůžeme, ale budeme věřit, že to dopadne dobře. 🙂"
Proč tohle lékaři neumí? Měli by umět zklidnit i takové ty, co pořád chtějí nějaké vyšetření - jasně, když to chtějí, tak je vyšetřit (třeba za úhradu), ale říct jim, že žádné vyšetření stejně neumí stoprocentně předpovědět budoucnost, že jen zjišťují aktuální stav a z něj se lze s určitou (i když vysokou) pravděpodobností dohadovat, jak to asi bude. Jenže to málokterý lékař otevřeně přizná. A vše by měli sdělovat s taktem. Místo toho ale vyšetřují o 106 a stresují pacientky ještě více, že to či ono. Pak každá chce ještě víc a víc vyšetřovat, jen aby měly "jistotu". Jenže tu jim stejně nikdo nedá a dokud si to samy nesrovnají v hlavě a doktoři je v tom nepodpoří, tak budou stresovat až do konce těhotenství (minimálně). Doktoři prostě žijí v těch svých vyšetřeních a často zapomínají na lidi a samotný život - čest výjimkám teda, nechci říct, že VŠICHNI lékaři bez výjimky jsou takoví. Ale je jich málo.
P.S. Nemluvím o stavech, kdy je maminka riziková a musí se sledovat pro nějaké obtíže, které mohou s těhotenstvím přijít nebo s zhoršit, nebo když miminko vzniklo umělým oplodněním, apod. Nebo když je podezření na mimoděložní těhotenství (z vyšetření plyne, že žena je těhotná, ale není nic vidět - ale to tady taky nebyl ten případ). Mluvím o tom, když normálně relativně zdravá ženská přirozeně otěhotní.

linee
5. dub 2017

@verdos promin, ale to co pises mi neprijde rozumne. Nechci soudit, ale pokud sis to sama neprozila (co z tveho prispevku usuzuji), tak se tezko hodnoti. Ono je neco jineho prijit k dr a zjistit, ze je vse v poradku a prijit zase za mesic, nez prijit k dr., kteremu se neco nepozdava, ale nechce pacientku znepokojovat, protoze temer kazda zena se na tehotenstvi tesi a posledni, co chce slyset je, ze neco neni v poradku,a ze ma prijit za 3 (dlouhe) tydny na kontrolu a uvidi se, co bude dal. Podivej se do fora, kolik je na toto tema diskuzi, uz kdyz ma jit holka na kontrolu za tyden, tak je z toho vystresla a nespi.

verdos
5. dub 2017

@linee Vyvozuješ nesprávné, také jsem o jedno miminko přišla, ale měla jsem tu možnost se s tím srovnat bez nátlaku lékaře, který by o všem rozhodoval. Nevím, z čeho jsi to vyvodila...? (můžeš mi to když tak napsat? záměrně jsem osobní informace vynechala, ale vidím, že i tak je v tom někdo umí najít, takže mi to pomůže, díky)
Důvod znepokojovat se si doktoři najdou téměř vždy. Pokud je to něco relativně zanedbatelného (domnívejme se, v tomto případě, že jde o to srdíčko, protože to z toho vyrozuměla pacientka), tak nevidím důvod pro časté kontroly (není-li v tom něco víc). Pokud se nepozdává něco vážnějšího, není důvod to před pacientkou tajit. Ale pořád to lze vysvětlit s taktem. A taky už to nespadá do té mojí kategorie "bez obtíží", co už je rizikové těhotenství. Ale pořád by pacientka měla spolurozhodovat na základě informací, které jí lékař sdělí. Ne, že lékař řekne, že to je špatné a má přijít za týden, ale pacientka neví vlastně vůbec nic (co je špatné, co to znamená, co VŠE lze dělat - často totiž je na výběr, ač to mnozí doktoři zamlčují).
Vím moc dobře, kolik je tady diskuzí na toto téma a kolik budoucích maminek je vystresovaných. A ke kolika z nich se doktor chová pravdivě a férově? Dává jim čas na rozmyšlenou, na vstřebání pocitů, rozhodnutí? Kolika dává na výběr? (Nebavím se o situacích ohrožujících život matky, pořád se bavím o relativně běžných situacích). Pořád dokola čtu o tom, jak je doktor poslal druhý den na revizi, jak sestřička na budoucí maminku křičí do telefonu, ať není hysterická (to fakt není vstřícní přístup), jak doktor říká "musíte to či ono". Atd. Já se jim nedivím, že jsou vystreslé a nespí.

misackovomaminka
5. dub 2017

Holky🙂 na každém názoru, který tady zazněl je kus pravdy někomu se to líbí, někomu ne. Každý tady napsal příspěvek, který zná ze své zkušenosti nebo z okolí. Pojďme místo dohadování radši autorce diskuze držet palce, ať vše dobře dopadne👍😉

zuzana11kristofova
autor
5. dub 2017

@misackovomaminka
Moc děkuji

zuzana11kristofova
autor
5. dub 2017

Holky moc vám všem děkuji za podporu,hodně to pro mě znamená. Vaše zkušenosti, názory a rady mi psychicky hodně pomohli. Ještě jednou děkuji

elisekelis
5. dub 2017

Já měla posledni menstruaci od 4.12.2016, už na silvestra 31.12. Jsem mela pozitivni test. K lekari jsem sla 11.1. Na prvni kontrolu kde mi potvrdil že jsem tehotna ale že je to v zacatku a mam prijit za tři tydny kdy by melo byt slyset srdicko. 1.2. my bylo naznaceno ze tehu muze byt zamkle ze srdicko neni slyset ale ze můze byt pozdejsi vyvoj at prijdu za tyden jen kdybych mela komplikace at prijdu hned. 8.2. My bylo sdeleno ze mimco se vubec nevyviji srdicko nebije a na ultrazvuku v podstate nebylo nic :( 10.2. Jsem podstoupila revizi, kde teda jeste pred tim jsem chtela jeste nazor jineho lekare kde me v nemocnici vysetrili a potvrdili ze opravdu je to zamkle tehu :( muj lekar mi rekl ze toto je bohuzel dnes hodne caste a v nemocnici jsme se sesli i se slecnou ktera na kontrolu sla hned po me a dozvedela se stejnou zpravu :( urcite preji hodne stesti at to u vas dopadne lepe .. 🙂 a urcite dejte vedet ..

zuzana11kristofova
autor
8. dub 2017

@elisekelis
Děkuji že mi přejete štěstí , budu ho potřebovat . A mrzí mě že jste musela na revizi, ale momentálně to není to co bych chtěla a potřebovala slyšet. I vám přeji ať se zadaří a určitě sem dám vědět jak jsem dopadla. V pondělí odpoledne jedu na vyšetření k jinému doktorovi

zuzana11kristofova
autor
13. dub 2017

Zdravím všechny co se mě tu snažili podpořit . Dnes jsem byla na kontrole a bylo mi zděleno že se zhroutil gestační váček a že plod se přestal vyvíjet. Takže je po všem. Ve středu jedu do nemocnice na revizi dělohy. Už aby to bylo za mnou .

elisekelis
13. dub 2017

@zuzana11kristofova to je mi opravdu moc líto :( vim uplne presne jak se ted citite ale prekonate to a pak se můžete snazit zase dal ;) ja jsem ted akorat ty dva mesice po revizi mela jsem to uplne stejne jako vy ale zivot musi jit dal... hodne sily a hlavne at je do budoucna vse v poradku ..

jezz13
13. dub 2017

@zuzana11kristofova To je mi líto, taky to znám.. Zkus teď napomoci samovolnému potratu (horká vana, červené víno), třeba se ještě revizi vyhneš a budete to moci začít dřív znovu zkoušet. Příště to už určitě vyjde!

bledulka84
13. dub 2017

@zuzana11kristofova to me mrzi ☹ dej si horkou vanu, treba se potrat rozjede samovolne a nebudes muset na revizi. Driv nebo pozdeji se mimis podari... jak jsem psala, ja jsem potratila dvakrat po sobe, napotreti je vse na dobre ceste, jsem v 27tt. Vic to boli psychiku, nez ze by se s tim nesrovnalo telo😉

odula
13. dub 2017

@zuzana11kristofova to me moc mrzí.

anicka1211
13. dub 2017

@zuzana11kristofova to mě opravdu moc mrzí :(. Vím, že se nedají najít slova, kterými bych utěšila a je cokoli zbytečné říkat. Vím přesně, jak Vám je, jediné co můžu říct, tak se držte, budu na Vás myslet. Kdybyste si potřebovala popovídat, klidně mi napište do zprávy, není to sice příjemné téma, ale já když byla po prvním potratu, tak moc jsem potřebovala někoho, kdo prošel něčím podobným, komu bych si mohla vylít srdíčko. Pokud byste potřebovala, napište, sice sama se pořád srovnávám s tím čtvrtým potratem, ale přeci jen už tím že nebyl první, tak jsem trochu obrněná a jestli Vám budu moct nějak pomoct, pomůžu ráda aspoň na dálku. Držte se.

zuzana11kristofova
autor
20. dub 2017

Zdravím všechny co mi tu psali. Revizi mám konečně za sebou. Byl to hrozný den. V nemocnici jsem potkala známou která den před moji revizi porodila krásného chlapečka. Byla jsem schopna ji jenom pogratulovat prohodit minimálně slov a na víc jsem se nezmohla. Hrozně to bolelo, až se mi chtělo plakat. Štve mě že jsou na jednom oddělení ženy po porodu nebo před porodem a zároveň tam musíme být mi který momentálně o miminko přišli ☹

jezz13
20. dub 2017

Ahoj, jo, tohle je na revizích nepříjemné. Mně po první revizi vadily i reklamy na plenky v televizi.. Ale uvidíš, že se to srovná. Moje nejlepší kamarádka měla termín porodu 14 dní před mým plánovaným, trochu jsme se obě bály, jestli se dokážeme vídat, ale dnes už je to v pohodě a její dcerku si klidně pochovám. Ten první měsíc to bude asi psychicky fakt těžký, mě rozbrečela fakt každá blbost, ale nejlepší je dát tomu volný průběh, klidně se vybrečet a pak jít dál. Držím palce, ať jsi rychle v pořádku a brzy se zas zadaří.

anicka1211
20. dub 2017

@zuzana11kristofova já po první revizi byla měsíc a půl na neschopence, nedokázala jsem jít ani mezi lidi a pořád jsem brečela, stačila mi jen myšlenka na miminko a už jsem ten pláč nemohla zastavit. Ale hodně mi pomáhalo něco dělat, tehdy mi pomohla moje maminka, dala mi vyšívání velkého obrazu (naposledy jsem vyšívala před 16ti lety), a musím říct, že když jsem se do toho vyšívání pustila, tak jsem se tak soustředila, že jsem nebrečela. Tak jestli máš čím, taky se zaměstnej, najdi si koníček,ať na to nemusíš tak myslet. A když budeš potřebovat brečet, tak breč klidně hodně, je potřeba to ze sebe dostat.

zuzana11kristofova
autor
26. dub 2017

@jezz13 Děkuji, je hezké když vím že je tu někdo kdo mi rozumí. Mám stále bolesti a to jsem už týden po revizi ☹ Prý mám v děloze krev. Pokud mi nezaberou prášky na bolest, tak budu muset znovu do nemocnice na revizi dělohy ☹ . Je to hrůza , taky jsi měla takové problémy a bolesti? A to jsem si už chtěla nechat ukončit neschopenku. Takhle bohužel nevím kdy budu moct jít do práce ☹ doma to na mě padá, hlavně když jsem doma sama .

jezz13
26. dub 2017

@zuzana11kristofova Já teda byla na neschopence jen druhý den, bolesti jsem neměla a ani jsem nekrvácela, tak jsem nechtěla být sama doma. Bohužel při druhém zamlklém těhu teď v únoru mi po revizi taky zůstaly v děloze krevní sraženiny a musela jsem na ní po 10 dnech znovu. Tím se mi pro změnu rozhodily hormony a zrovna dnes mi píchli Agolutin, protože mi ani po 7 týdnech nedorazila menstruace :-/ Doufám, že tím už jsou všechny následky za mnou, byla jsem mezitím na prvních vyšetřeních v CARu, ale bez menstruace se dál nepohneme...
Takže dnes bych se naopak snažila po revizi aspoň trochu hýbat, aby tělo tu krev vyloučilo samo.
Přeji, ať je ti brzy líp fyzicky i na duši a v létě hurá na další pokus.

zuzana11kristofova
autor
27. dub 2017

@jezz13 Já také nechci být na neschopence, doma sama. Jenže bolesti mám bohužel velké ☹ . Doktor mi nakázal jenom ležet, ale bolesti neustupují. Tak se bojím že se ty druhý revizi nevyhnu ☹ myslím si že to jenom zbytečně oddaluji.

jezz13
27. dub 2017

A nemáš tam nějaký zánět? Nepřijde mi zas běžné, aby tě to po týdnu ještě takhle hodně bolelo a krvácelo. Bylas na nějaké kontrole?

zuzana11kristofova
autor
27. dub 2017

@jezz13 ano byla jsem včera u svého gynekologa , udělal mi vnitřní ultrazvuk a pouze mi řekl že mám v děloze stále krev a z ňákého důvodu nejde ven. Dal mi prášky proti bolesti a řekl mi že pokud bolesti nepřestanou tak že mám jet rovnou do nemocnice kde by mi udělali znovu revizi

jezz13
27. dub 2017

Alternativně ti v nemocnici můžou místo revize píchnout něco na vyvolání stahů dělohy, co by ještě mohlo ty zbytky pomoci vyloučit. Bohužel šance, že ještě odejdou bez revize, je prý 50:50. Když se tělo nedočistí za 3 dny po injekci, buď dostaneš novou nebo teda jdeš na revizi.

linee
27. dub 2017

@zuzana11kristofova zkusila bych jit do nemocnice. Nevim, co za leky ti dal, ale pokud je to proti bolesti, nejsem si jista, ze to vyresi tu nevyloucenou krev v deloze. Abys nechytla nejaky zanet. Nechci te strasit, ale jak pise @jezz13, podle mnozstvi ti muzou pichnout injekci na stahy delohy a nebo by ses opetovne revizi asi nevyhla:( Moc drzim palce, at uz to mas zdarne vse za sebou a pred sebou nadeji na dalsi sanci byt tehotna a donosit zdrave miminko🙂 Co se stalo je hrozne, bohuzel to potkava ted hodne maminek (sama jsem si tim prosla) a ac to zni jako klise, chce to cas, ale porad mas sanci otehotnet a donosit zdrave miminko!

verdos
27. dub 2017

Zkus se ještě podívat do tohoto článku - není to jen o přirozeném potratu, je tam i popsáno, jak tělu pomoct obecně (možná by pomohl maliník, skořice, apod.), případně je tam i popsáno, v jakých stavech jít k lékaři, jak se pozná, že se jedná o infekci, atp.
http://www.strom-zivota.net/prirozeny-potrat-pr...

Strana
z3