icon

Jsem těhotná po 10 letech. Ale ne s manželem

trnky_brnky
20. zář 2017

Ahoj holky. Nejsem tady nová, ale píšu pod jiným nickem. Nemám se komu vypovídatt, tak píšu vám.
Jsem 10 let vdaná, mám devítiletého syna a včera mi testy potvrdili, že jsem těhotná. No bohužel ne s manželem.
S manželem nám to delší dobu neklape, a tak jsem se nechala svést chlapem, který mně doslova uhnal i když jsem ho odmítala, ale on byl vytrvalý.
Dítě, které čekám, určite manželovo není, praktikujeme od porodu syna (9 r) přerušovanou soulož, nikdy jsem těhotná nebyla, na manžela byl spoleh, i na můj cyklus a metoda plodných a neplodných dní šlapalo jako hodinky. S milencem (kterého mám poslední rok) taky.
No bohužel vzhledem k polypům na děloze se mi rozházel cyklus a tak jsem úplně ztratila pojem o plodných a neplodných dnech a výsledek s pozitivního testu držím v ruce.
Ješte si pamatuji, jak před měsícem, když jsem byla na převentivce, mi doktor říkal, že s polypem, co mám v děloze bude problém otěhotnet a je to tady.
Kdyby dítě bylo počato za jiných okolností, mileráda bych si ho nechala, no ať to vemu z jakýhokoliv konce, vychází mi jenom interrupce. Už jsem pro ni i rozhodnuta, myslím, že to bude to nejlepší řešení, protože manželstvo by se mi určite rozpadlo, milenec taky dítě nechce, a finančne by jsem to neutáhla. Samozřejme, že po zákroku nasadím ihned antikncepci.
Žádam Vás o zkušenosti, prosím, aby do diskuze přispívali především ženy, které si tímto přešli a jak u nich pak šel život dál.
Pro moralistky a rýpalky: Já jsem si taky nikdy nemyslela, že budu v tyhle situaci a teď jsem se v ní ocitla, takže odsouzení nepotřebuju.
Děkuji za příspěvky.

Strana
z7
beetlejuice1666
20. zář 2017

@zvedavec2 jak posuzujes lepsi, nez jeho matka? Tim, ze nebude spilat babam v diskuzi?

Vlastni ruce jsem vrazila do ciziho stehna, abych drzela tepnu te damy. Jen diky tomu ona dnes zije. Nepremyslela jsem ani minutu.

Mam pocit, ze na tohle bude moje dcera hrda.

bonavoxa
20. zář 2017

Mrzí mne, že to tu funguje nějak jednosměrně. V životě jsem vždy nakonec za tyhle upřímné lidi byla ráda a dokonce i za to, že neměli zrovna medový slovník. Ale to až s odstupem času. Hlavně neodsuzovat, ale
@beetlejuice1666 už škrtáte sirkou pod hranicí.

misa357
20. zář 2017

Chjo, co je to za blbou módu, považovat přerušovanou soulož, za způsob antikoncepce 😔

beetlejuice1666
20. zář 2017

@bonavoxa vsak ja jsem sve uz rekla a koncim. Mam nejakou praci. Zakladatelko, promin za drsna slova, ale prosim, nez pujdes na zakrok, zvaz to jeste...

Ahoj.

rebe
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Už se skoro bojím otevřít ledničku, že i z ní na mě vyskočíš ty s nějakou hláškou o tom, že dělám všechno blbě a že to ty bys něco takového nikdy neudělala. Je pro tebe vážně tak obtížné si všechny ty hnusné věci jenom myslet a nenapálit je rovnou do tváře lidem, kteří přiznávají problémy a trápení a hledají pomoc?

beetlejuice1666
20. zář 2017

@rebe Hnusne vec jsou taky veci a jsou soucasti zivota. Potrat je taky hnusna vec. Co je horsi, jeho provedeni, nebo jeho odsouzeni? Jak pro koho, ze...

Jsem uprimna, nemam rada, kdyz si lidi lzou do kapsy. To pivazuju za daleko horsi vec, nez par cynickych ci pichlavych poznamek na foru.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@misa357 no jestli jsi četla můj příspěvek, tak se mi nepodařilo otěhotnět 10 let. A měla jsem i polypy na děloze i cystu.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@beetlejuice1666 ja si do kapsy nelžu. Já vím, že jsem udělala chybu. Podívej se, nebudu ani první ani poslední, která možná pujde na potrat, jenom ve svým okolí mám 5 známých, co se z různých důvodu takhle rozhodli. Není to vytrhnutí zubu- já vím. No vím, že to je lekce do života, abych pozměnila některý věci.

svetylko_v_komore
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Dobrý den, u nás se takto „uprimnym" lidem jako jste vy, říká, že to jsou neomalení hulvátů. Ale vy máte evidentně měřítko jinde
Zakladatelka,
@trnky_brnky nemáte to snadné. Já osobně bych si dítě nechala, začala bych „znovu" a lépe. Přiznám, že potraty odsuzuj. Prosím, zvažte to, dítě je dar.

zvedavec2
20. zář 2017

@beetlejuice1666 zachranit nekomu zivot je skvele. Ale automaticky to z tebe nedela slusneho, charakterniho, inteligentniho cloveka.
Ja kritizovala zpusob tveho vyjadrovani a urazky vsech naokolo.

@bonavoxa jde o hulvatsky zpusob, jakym se pisatelka beetlejuice vyjadruje. Ten mi vadi a proto jsem se ohradila. V principu se shodneme - autorka diskuse jiste ma i jina reseni nez potrat. Ac to nevidi. Snazila jsem se ji napsat konkretni instance, kam se obratit. Ted uz jen verit, ze po uvodni chybe autorka nebude delat dalsi. Doufam, ze nejakou radou a nazorem jsme k tomu tady prispely. A slo by to i bez urazek a hulvatsvi nekterych zde.

beetlejuice1666
20. zář 2017

@svetylko_v_komore je mi uplne jedno, jak se tomu u vas rika. Meritko mam ruzne a zalezi dle situace, jake pouziju. Pri jednani se svymi zakazniky pouzivam uplne jiny jazyk, pri psani take. Pri hovoru s kamarady nejaky a pri anonymni debate na babskem foru zas jiny.

charaka
20. zář 2017

Zienky a co takato situacia... odchadzate od partnera s dvomi detmi... neklape to dlho, takze vlastne neriesite ci je podvod mat milenca... a vlastne ho ani nemate, akurat platonicky a to dlhsi cas. Ale ste zamilovana, aj ten druhy je... ale stahujete sa uplne inde... raz sa spolu vyspite, lebo to tak citite, chcete mat krasnu spomienku... a bum tehotenstvo... ten dotycny je sam, bez priatelky... ale proste odchadzate stovky kilometrov prec... co teraz? Povedat mu to alebo nie, ked ste rozhodnuta pre potrat?

beetlejuice1666
20. zář 2017

A ted uz fakt finito, mile damy. Jeste jednou zakladatelko, drzim palce, at se rozhodnes dobre a nikdy nelitujes.

zuzana_ka
20. zář 2017

@trnky_brnky Já si osobně nedovedu představit, jak to budete řešit at už se rozhodnete jakkoliv.
Dítě si necháte a budete jej vydávat za manželovo, nebo budete sama či s milencem?
nebo půjdete na potrat a před manželem zákrok utajíte a budete dělat že nic?

beetlejuice1666
20. zář 2017

@zvedavec2 taky me urazis, jsi stejna jako ja. Tak se tu nedelej...

zuzana_ka
20. zář 2017

@charaka
Já bych mu to řekla🙂

zvedavec2
20. zář 2017

@beetlejuice1666 kritizuji zpusob tveho projevu, nadavky a tve hulvatstvi. Nemam potrebu si honit ego machrovanim, ze jsem zachranila zivot, proto muzu byt vulgarni v diskusich. To je fakt zvlastni argumentace 😉

Jo a jestli jsem lepsi nebo horsi nez ty, hele, to neres. Nezivis, tak neprepinej 😉

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@zuzana_ka milenec je rozvedeny dite ma z manzelstvi. Manzel dite nechce alespon ne ted. Jak se rozhodnu zatim nevim, interrupce ma vic pro nez proti.

zuzana_ka
20. zář 2017

@trnky_brnky no to třeba ano, ale jak se pak budeš tvářit před manželem? Osobně bych asi měla hodně velké výčitky svědomí....
nebo půjdeš na interupci a pak s milencem budete dál pokračovat v tom, co jste začlli???

zvedavec2
20. zář 2017

@trnky_brnky a jsi si 100% jista, ze manzelovo to neni?

@charaka ma pravo to vedet. Potrat proto, ze se dite nehodi do planu, je spatne. Plany se meni, zivot je klikaty. Vzit zivot nenarozenemu diteti, protoze se stehujes... Rekni si to nahlas a zamysli se nad tim. Odchazis se dvema, zvladnes i treti. Pujde to, jak jsem psala vyse - je spousta instanci, co pomuzou. Zacni na aperio.cz a uvidis.

lucynka46
20. zář 2017

Jak uz tu bylo psano, dite je dar. Ted se vam to zda jako nejlepsi reseni. Ale s odstupem casu to muzete videt zas jinak. Ta dusicka k vam neprisla jen tak. Zustane to ve vas a muzete toho jednoho dne litovat. Ono se to muze stat treba i hned po zakroku. Ze to vase miminko, budete chtit zpet. Ale ono to uz nepujde. Financne na tom jak jsem cetla spatne nebudete a novy kocarek neni nutny. Da se sehnat krasny z bazaru za polovicni cenu. Postylka taky. A pokud chcete od manzela odejit a pisete, ze ho zivite, proc misto nej nezivit sve dite...

ilonne
20. zář 2017

@beetlejuice1666 Ty, ze jsi nekdy poskytovals krizovou intervenci? No promin, ale tomu se tezko veri. Ja ji poskytovala take a tobe k tomu chybi jedna podstatna vec - schopnost empatie a nesoudit protejsek. Chtelo by to trochu nebo spis vic sebereflexe. S diplomem s UK jiste vis, co to znamena.

maii
20. zář 2017

Me prijdes vnitrne rozhodnuta - na oba se vykaslat, dite si nechat. Pokud mas praci a pomoc rodiny/pratel, tak bych se toho nebala. Ale zvazila bych to odsuzovani bazaru s kocarksma, co jim pada kolo atd. Ja v bazarech nakupuju rada (na nas, deti, nabytek), protoze mi prijde na hlavu zamorovat planetu suntama na jedno pouziti. Takze misto novyho levnyho kocaru si porid kvalitni starsi, klasickou postylku ti da kdekdo i zadarmo, obleceni mas vzdy jen na par tydnu a da se to taky splasit. Vse se da vyprat nebo osetrit parou. Dite chce hlavne lasku a klid v rodine, at je rodinou myslene jakaloli sestava. Hodne stesti!

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@zvedavec2 je na 100 percent milencovo. Na 100 percent. Manzel si dava pozor.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@zuzana_ka
Zalezi na okolnostech a jak hluboke jsou jeho city ke mne. Coz si iluze nedelam.

budilinka
20. zář 2017

Tak jsem si tady přečetla spousty komentářů a přijde mi to fakt jako hlášení z rádia: " Pozor! Na dálnici se řítí jeden šílenec v protisměru!!!" "Jaký jeden? Vždyť tady se řítí v protisměru všichni!!!!" Potrefená huso ozvi se... Zakladatelko, držím pěsti a posílám hodně síly k vyřešení situace, která ublíží všem nejmíň. Rozumím Ti. Můj životní příběh je taky složitý a věřím, že by mě kterákoli odsoudila dřív, než by zjistila, co jsem udělala a pro co jsem se rozhodla. Nikdo nemá právo nikoho soudit, neb nikdy neušel ani metr po jeho cestě a v jeho botách.

zvedavec2
20. zář 2017

@trnky_brnky no jo, zkusila jsem to 😉

A zamysmela ses, co ti vlastne nejvic prekazi v tom, aby se dite narodilo?
Bojis se to rict manzelovi? Milenci? Bojis se reakce okoli? Atd, nevim, vis jen ty. Zkus to konkretne pojmenovat. Co jsou ty nejvetsi, konkretni prekazky toho mit ted dite.

lucynka46
20. zář 2017

@trnky_brnky interupce ma vic pro nez proti? Jak jsem psala v mem prispevku. Vedela jsem, ze kdyz v tehotenstvi budu pokracovat, zavru si dvere pred mym manzelem, ktereho jsem porad milovala, ikdyz od nas odesel on. V tu chvili se mi to taky nehidilo. Pritele jsem znala dva mesice. Takze nejistota. Presto vsechno jsem se rozhodla dat stranou moje pohodli a celila tomu, co ke mne prislo. A nakonec z toho vyslo neco, co jsem necekala a je to pro me jen plus. A velikansky bonus je ta malickata holcicka, kterou jsem nastesti nenechala zabit. Ano, zabit.

trnky_brnky
autor
20. zář 2017

@budilinka a muzes mi napsat pokud muzes do sprav, co se ti prihodilo?

charaka
20. zář 2017

@zvedavec2 ale ani on nebude byvat tam, kde byva. Odchadza do zahranicia, rozbieha karieru... stretli sa dvaja ludia, ktori sa sice velmi zamilovali, ale obaja si uvedomovali, ze "nie je spravny cas ani miesto". A to milovanie naozaj bolo "na rozlucku"...

Strana
z7