icon

Jste v těhotenství spokojené s postavou?

barumat
5. led 2016

Ahoj, zakládám tuhle diskuzi, protože jsem nenašla žádnou s nadpisem "deprese z postavy" ani "deprese z břicha" 😀 Teď samozřejmě trochu přeháním, ale začínám si připadat jako nevděčnice, nebo magor - jsem v 23tt a mám celkem větší těhupupek než ostatní (a rozhodně větší, než jsem čekala) a taky mi dost vyrostly prsa. Výsledkem je, že si už teď připadám jako věstonická venuše a v zrcadle jsem ze sebe spíš znechucená, než cokoliv jinýho. Rozhodně nehrozí nadšení z "rostoucího bříška". Samozřejmě jsem ráda, že je vše tak, jak má (ťuky-ťuk), ale i když jsem momentálně oproti původní váze přibyla asi 5-6 kg (nevím přesně), čili nic mimořádnýho, a navíc zjevně většinu do těch prsou a břicha, připadám si prostě už teď jako vorvaň a děsím se, jak budu vypadat za měsíc? Za dva?? Až začnu k přibírání ještě zadržovat vodu?? Jasně, bla bla, pak to shodím, vykojím, vyběhám, zhubnu... Ale já (trošku dětinsky, ok) tak nechci vypadat ani teď! Jenže kolem sebe slyším jen samý nadšený áchání, ve skupině s mým termínem porodu se dnes zrovna probíralo těhotenské focení a mně začíná připadat, že jsem jediná, která by chtěla břicho co nejmenší a ostatních změn na těle (zmizlý pas, obří dudy atd.) co nejmíň... Je tu někdo, kdo je taky z těch tělesných změn spíš otrávenej a nejradši by tyhle měsíce přežil schovanej za nějakým vhodným hologramem? 😕

Strana
z5
cattus
6. led 2016

tak tohle jsem já.. 155cm na výšku.. cca 78kg (startovní váha 67kg) . ... 34+4

backspace
6. led 2016

@barumat pěkný 🙂 tak to jsme na tom stejně 🙂

backspace
6. led 2016

@cattus no na 35 týden to je dobrý!!! 🙂

barumat
autor
6. led 2016

@cattus HMM... Přesně jak jsem čekala 😀

backspace
6. led 2016

Teda ke to dobrý jakkoliv ;)

cattus
6. led 2016

@backspace taky si občas říkám, že to není tak strašný.. když se podívám na sestru, která má termín 2 měsíce po mě, a vypadá o trošku "hůř" než já.. a někdy, když se prostě nemůžu vyvalit z postele, neohnu se pro ponožku na zemi, nacpat se do vany je už skoro nadlidský výkon, ale musím, protože jinak by byla všude potopa, někam dojít je prostě horor.. všechno si musím plánovat aby když už se někam vydám, aby to navazovalo co nejvíc na sebe a hlavně abych měla přehled, kde je WC, případně kam v nouzi lze zajít..
jediné z čeho mám radost je, že díky plašení mého gyn, že by prcek mohl přijít dřív a ať jsem do nového roku nachystaná na všechno, tak teď už opravdu mám všechno přichystané.. pro něj.. mě ještě chybí sehnat debilní pantofle - o vložkách do podprsenky, poporodních vložkách a kalhotkách nemluvím, ty se dají sehnat i v nemocniční lékárně.. takže to nehrotím.. a tak si teď aspoń užívám to volníčko a klid.. no kééééž by klid.. to by mi chlap nesměl nabourat auto, takže lítám z pojišťovny do pojišťovny..

backspace
6. led 2016

@cattus Jj, na to všechno čekám 🙂 je to velký tesenicko 🙂)) každopádně moc přeju ať si užívas spokojeně volna a hlavně klid!! S autem i bez auta 🙂

cattus
6. led 2016

naštěstí auto nepotřebuju.. jen je to taková blbá smůla že se to stalo dva měsíce před doplacením leasingu.. prostě když se něco s*re tak se to se*e..
a klid si užívám, to je fakt.. jen kdybych aspoň už neměla takový chutě.. pořád nevím, co bych si do tý držky ještě nacpala, abych neměla pořád na něco chuť.. takže to je tuhle dloubnout do koláče, sníme tři lžíce polívky, jůůů tady je čokoládka.. mňam.. hele brambůrky - sem s nima.. hmm.. chlebíček a páreček.. a takhle tu bloumám z místa na místo a pořád něco přežvykuju a přitom vlastně pořádně ani nejím.. protože se tímhle dokonale zaplácnu.. partner si už dělá legraci, že jsem chodící vysavač.. ale špatně seřízenej, že seberu jen ty větší a lepší kousky.. 😀

barumat
autor
7. led 2016

@cattus Tak to já vůbec nemám. Mlsná mě nehoní vůbec, vlastně jsem měla jen zlehka chutě v prvním trimestru a to na zdravý věci - bílý jogurty, zelenina, ovesný vločky, a neměla jsem chuť na sladký, ale ani tehdy to nebylo žádný drama, že bych něco prostě MUSELA mít. To pak ustoupilo a teď mi přijde, že mám chutě úplně normální, jako bych těhotná nebyla. Spíš se najím, sním normální porci a mám takovej ten pocit "ehm, a to bylo už všechno?" 🙂

sarus87
7. led 2016

Já začínala na 56,5 kg a teď v 21. týdnu mám nahoře necelých 5 kg. Zvětšující bříško mi nevadí, jsem na něj pyšná, ale co mi trochu vadí jsou prsa. Běžně jsem kupovala cca podprsenku ve velikosti 75 D a nyní mám prsa tak o číslo větší, už před těhu jsem měla mindráky. Jsem štíhlá, ale prsa mám obří, což samozřejmě manžela těší, ale mě méně.

mon_88017
7. led 2016

@barumat zaspamuju ti v diskusi eště jednou 😀 Hecla jsem se a udělala porovnávací fotodokumentaci. Když na to koukám s odstupem času, objektivně vzato sem takovej vorvaň nebyla, ale jak řekl někdo výše, psýché je sviňa a já si připadala naprosto děsivě a dodnes si pamatuju tu hrůzu, když sem si přes břuch naměřila 90 cm 😅

barumat
autor
7. led 2016

@mon_88017 Jsi vychrtlá, jen ten buben, ani prsa jsi nějak velký v těhu neměla. Oproti tobě jsem vypadala jako hrošice i před otěhotněním, natožpak teď 😀

mon_88017
7. led 2016

@barumat já měla dycky "mínus jedničky" a když sem si v těhotenství kupovala podprsenku 70B, připadala sem si jak Dolly Buster 😅

mpbk
7. led 2016

@mon_88017 to je velká paráda! Hlavně teda po!!👍🏼👍🏼

mon_88017
7. led 2016

@mpbk děkuju 🙂 Úplně zadarmo to není, ale naštěstí máme figuru v genech, takže se nějaký výraznější nadváhy obávat nemusim 😉

kajsav
7. led 2016

@mon_88017 Pěkný, já jsem si včera přes břicho naměřila 100 cm 😀

mon_88017
7. led 2016

@kajsav ale zase jsi určitě vyšší než já, takže 100cm je úplně v pořádku 😉

barumat
autor
7. led 2016

@mon_88017 Já měla před otěhotněním velikost 70D, u trioly 70E. Teď se mi zvětšil obvod na 75, ale košíčky radši nezjišťuju 🙄
@kajsav Tak k měření břicha jsem ještě nedošla... Že bych to prubla, ať se pobavíte?? 😀

mon_88017
7. led 2016

@barumat 70D sou pěkný a akurátní prsa, samozřejmě v souvislosti s celkovou tělesnou stavbou. Klidně to prubni, já se smát nebudu, páč já s tebou soucítím 😉

barumat
autor
7. led 2016

@mon_88017 BYLY to pěkný a akurátní prsa k postavě 🙂 Kdeže předtěhotenské sněhy jsou... 😀 Vlastní máma se mě posledně lekla, když jsem přišla v tričku s výstřihem 😀

mon_88017
7. led 2016

@barumat šak ony napadnou nové sněhy, já mám po kojení opět mínus jedničky. Pravda, poněkud pokleslejších mravů a do pušapky je fčím musim rolovat, ale mínus jedničky to sou 😅

barumat
autor
7. led 2016

@mon_88017 Právě toho se děsím, nerada bych měla v podprsence srolované přejeté veverky 😖 A pod nima vysypaný pytlík z vysavače... Uvidíme, co mi příroda nadělí, ale fakt se toho bojím ☹

kajsav
7. led 2016

@mon_88017 Ono 165 cm není žádná hitparáda 😀 je fakt, že jsem úzká v bocích a tak mi to břicho jde vyloženě dopředu, ale vypadám srandovně a denně poslouchám, jestli tam je jen jedno a jestli jsem si jistá, že rodit budu až v březnu. 😀

@barumat To prubni, mě přijde, že máš normální pupík. 😉

Já jsem teď přidala foto ze štědrého dne na svůj blog pro pobavení, pak to smáznu, byla jsem v tu dobu cca 28+4 😀

mon_88017
7. led 2016

@barumat plastická chirurgie je mocná 😉 Jinak na břicho po porodu doporučuju stahovací pás, já mám pocit, že udělal hodně práce za mě. A na prsa dobrou podprdu. A zaříkávat po vůlnoci na křižovatce u krchova, to je nejjistější recept na všechno 😉
No a obecně vzato platí jaká matka, taká Katka, takže si prohlídni maminku, ať víš do čeho jdeš 😀

mon_88017
7. led 2016

@kajsav pořád jsi o dobrejch 15 cm vyšší 😀 A na řeči kašli, lidi by pindali tak jako tak 😀

barumat
autor
7. led 2016

@kajsav Tak jo, ještě nějaký rezervy u sebe proti tobě mám 😀
@mon_88017 Už jsme doma probírali, že pokud by +-rok po ukončení kojení mělo moje tělo vypadat nějak jo zle, nebudu se skalpelu bránit - ne se vycpávat, ale jemně upravit, na tom podle mě není nic špatnýho. Uvidíme 🙂

mon_88017
7. led 2016

@barumat šak na tom nic špatnýho není, já měla po kojení jednu mínus jedničku eště vo číslo menší než druhou, uvažovala sem o korekci (menší přicpat), ale nakonec se to srovnalo samo. Jistá asymetrie tam je, ale né tak výrazná, tak na to kašlu.

kajsav
7. led 2016

@barumat Tak vidíš 😀

zabzulka
7. led 2016

já vypadala týden před porodem a pak za dva měsíce, málem jsem přepadávala dopředu 🙂 po porodu pomohl stahovací pás a cviky na pánevní dno, za dva měsíce už jsem byla v cajku

ukeke
7. led 2016

nečetla jsem teda celou diskuzi, ale zaujal mě název.....spokojená??? s čím?😀 už před otěhotněním jsem nebyla žádný drobek, prostě holka krev a mlíko,ráda jsem sprtovala a cítila se fajn....teď je mi furt blbě a jsem pekelně utahaná-> pohyb nula nula nic....připadám si nafouklá, rozteklá...ale nejhorší sou prsa...už v 11tt!!! jsem si musela koupit novou podprsenku (vel 75 E- košíček je velikosti pokrývky na velkou hlavu) a zajímalo by mě, jak to půjde dál. ☹

Strana
z5