Kadeřnice nebo kosmetička čekající miminko

monichka
22. bře 2016

Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost. Kadeřnice nebo kosmeticka pracující na živnost. Nejlepší postup at máme nějaké peníze?
Poradkyně mi radila, ukecat doktora na marodku hned od začátku těhotenství a hrát to na pojistku? Někdo podobná zkušenost, která se vyplatí?

no_title
22. bře 2016

ahoj, sice nejsem kosmetička ani kadeřnice, ale mám taky živnosťák, dělám svatební fotografku. Platím si dobrovolné nemocenské pojištění, které pak využiju při mateřské. Nevím, jak to máš ty, ale nemocenské musí být placené určitý počet měsíců, abych mateřskou pak dostala, takže bych na nemocenskou ani nešla, kdybych to potřebovala. No ale taky já jen tak nemůžu odejít z práce, když mám plno domluvených termínů 🙂. Když pobíráš nemocenskou, tak se tuším pojištění neplatí, tím pádem nemusíš dostat vyplacenou mateřskou. Ale radši zavolej na čssz, kolik měsíců v roce musíš mít placené nemocenské, ať dostaneš mateřskou.

monichka
autor
22. bře 2016

@no_title nemocenskou si právě neplatím, proto to chci hnat nějak přes tu pojistku a využít že se znám s doktorem 😀 Takže by mi mohl napsat téměř cokoliv už od začátku těhotenství.

nutricnihodnota
22. bře 2016

@monichka Těhotenství je ve vyjímkách všech pojišťoven. Takže když půjdeš na rizikáč, nedostaneš z úrazovky nic. Pokud ti nějakej doktor napíše jinou diagnózu, tak je to pojistný podvod a je to dost vo hubu. Pojištovny si tohle dost hlídají a prověřují. NEDOPORUČUJI 🙄

kalutedi
22. bře 2016

@monichka Měla jsem to samé. Pojistku, rizikové těhotenství a brala jsem docela slušné peníze.

lv
23. bře 2016

allianz má sice pojistku, na dobu prac.neschopnosti i u těhotných, ale posuzováno je to velice přísně, ne každou těhot.neschopenku proplácí, jedou i přes svého revizního lékaře, třeba ivf vůbec /tam jsi šla s rizikem, že budeš na rizikovém/..

monichka
autor
23. bře 2016

@kalutedi můžete mi napsat bližší info ? klidně do zprávy

nutricnihodnota
23. bře 2016

@kalutedi No jo, ale kdy to bylo?
@lv Allianz takovou pojistku MĚLA, ale už ji zrušili.

nita1984
23. bře 2016

@monichka švagr v tomhle oboru dělá, řešila jsme to s ním a rizikové tehu neproplaci téměř nikdo. Resp. pouze v případě, ze jde i vážné komplikace. Takže plenek téměř nikdy. Lepší je udělat si pro tento případ vlast i rezervu.

evazchleva
23. bře 2016

Já podnikám jako vizážistka a mám pojistku asi u té Allianz, na rizikáč, kdy za každý den mám dostat 300 Kč. Mimo to jsem na 0,25 úvazku zaměstnaná, takže soc. a zdrav. za mě odvádí zaměstnavatel.

klarrina21
5. pro 2018

Dobry den, chci se zeptat jak to mate jako kadernice. Kdyz jste sly marodit musely jste platit 2 mesice najem i kdyz jste nebyly v praci? (Dvoumesicni vypovedni lhut) dekuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru