Kdy je vhodná doba hledat pediatra?

alanys
14. zář 2011

Milé těhulky a maminky, chtěla bych se Vás zeptat a budu vděčná za všechny rady, kdy je vhodná doba na hledání pediatra pro naše miminko? A kdy se u něj zaregistrovat. Jsem nyní ve 22. týdnu těhotenství, tak nechci nic prošvihnout. Děkuji za všechny odpovědi.

hojda
14. zář 2011

Už bych se pomalu poptávala v okolí a hledala na netu třeba na www.znamylekar.cz. Hlavně, aby brali nové pacienty.

blandik
14. zář 2011

já bych už taky hledala. Já jsem předčasně porodila, pediatra jsme neměli. Dali podle známých a te'd přemýšlím, jestli nezměnit. Takže bych raději vybrala dříve a už si zjistila, jestli vás vezme.

petrullina
14. zář 2011

Ahoj, pediatra už můžeš hledat hned, ne každý přibírá nové pacienty, ale s registrací bych počkala, já jsem to hlásila měsíc před porodem, sestřička si poznamenala předpokládané datum porodu a řekla mi, že hned jak se vrátíme z porodnice, tak abych zavolala a hned druhý den přišla paní doktorka se sestřičkou na návštěvu, prohlídnout Verunku a vypsat ten registrační lístek 🙂

kammka
14. zář 2011

já jsem cca 6 týdnů pře tt zašla k doktorce u nás ve vsi, optala se, jestli berou a bylo... moc jsem nad tím nešpekulovala, hlavně aby to bylo blízko, abychom v případě nemoci nemuseli jezdit daleko, abychom se tam dostali i busem. stejně je nejdůležitější osobní zkušenost...takhle dopředu se vybírá blbě. můžeš dát na rady kamarádek, ale třeba si nemusíte sednout.. hlavně, aby měl kdo miminko prohlédnout, až příjdete z porodky. a aby byl ten lékař ochotný ti poradit i po telefonu, když si nebudeš s něčím jistá.. mně vždycky ta naše říkala: jak si nebudete jistá, volejte... a volat bude, to si piš.. tak aby to nebyl nějaký nervózní protiva..

jajkax
12. říj 2011

Tak tady na Pace jsou tři, takže pokud budeš chodit tady tak se dojdi zeptat a oni ti daj takový potvrzení jako že vás berou do péče.Neměl by být problém berou všochni.Jestli jsou dobří...to je už druhá otázka 😒

andy80
12. říj 2011

Určitě před porodem, chce to se domluvit, jestli tě zaregistrují a řeknou ti co a jak po porodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru