Klučičí jméno. Návrhy?
Ahoj,
vím ze tady těch diskuzi na tema jméno je už tři miliony...ale já proste pořad nemůžu najít “to” jméno..pohlaví neznám(nejde vidět), pro holčičku jméno vybrané mám, ale pro kluka se mi proste nic nelíbí, nebo to nesedí, nebo to už v rodině máme 🤷🏻♀️ Tak prosím o návrhy - nic staročeského, nejlépe bez háčků...
@anicka123kk ono takhle porodnice to chce, ale mít to nemusíš.. My museli mít taky obě, a stejně pak po porodu to je.. A jméno máte? Já měla celé příjmové papíry vyplněné (z jejich webu) a stejně se na to platí ještě 5x 🙂.. Když nebudete mít, rekni, že čekáte až se národi.
@honatko092 tak Sebastián je bratr přítele, takže nic 😄
@chrystyanna dobre dekuju, procitala jsem si ten článek a nevíte náhodou jak to je? Je tam napsané ze pokud nejsme manžele tak musíme mít prohlášení o otcovství před porodem, já myslela ze stačí když po porodu přijde otec na matriku podepsat rodný list ne?
Daniel, Adam, Filip, Vojtěch
@anicka123kk A co třeba Vílém. Je germánského původu...
@anicka123kk Jsem na tom podobně. Mám taky 2 měsíce do porodu a nemáme klučičí jméno s tím rozdílem, že víme, že to bude kluk 😅. Mně se líbí asi jen Petr, ale manžel chce Daniela. Pak se nám celkem líbí Martin, Pavel, David. Blbý taky je, že většina těch jmen (kromě Petra a Pavla) má svátek listopad/prosinec, kdy bude mít i narozeniny i Vánoce.
@anicka123kk je lepší, když máte prohlášení o otcovství a příjmení ještě před porodem, i kvůli tomu, jestli bude mít dítě příjmení po otci, ptž bez prohlášení dostane automaticky Tvoje..a “přepisovat“ to po porodu sice jde, ale prý se to platí 😉
Já kdybych měla druhé dítě a byl by to kluk, tak to bude Patrik (není staročeské ani s háčkama, tak třeba by se mohlo líbit)
@macinka1989 souhlasím, to prohlášení o otcovství je lepší před. Ale je to chvilka na úřadě a dostaneš to 2? 3? Jedno jsem dala v porodnici, jedno mi zůstalo ještě doma.. A my máme prcka nakonec 24.12(tp31.12 a každý říkal první, tak to bude lednový), a máme toho Alexe, co už tu padl..
@anicka123kk pokud nebudete mít prohlášení před porodem, tak matrika nejdřív zapíše jen matku, otec neuveden, a dite s příjmením matky. A pak stejně budete muset to prohlášení jít udělat a nevhat vystavit novy rodny list. Rodný list se nepodepisuje.
@crejzy hrozne se mi tohle jméno líbí, ale otec dítěte k něm nechce ani slyšet 😂
@macinka1989
@chrystyanna
@emamaira
No prave ze dítě bude mít příjmení po mě takže kvůli příjmení to nepotrebuju a nevím v tom případě proč je to lepší předem? Jakoze méně papíru v porodnici nebo jak? A nemyslela jsem konkrétně rodný list, ale normálně proste se “přiznává” otcovství a podepisuje...moc nechápu jak by to melo fungovat jakoze otec přijde na matriku a řekne “chci podepsat papír ze dítě které se za měsíc narodí bude moje, ale příjmení zůstane po matce” ? Nebo jak 😄
@anicka123kk proc bude mít tvé příjmení? Většinou se dává po otci, tak mě to jen zajímá.. A jo normálně jsme přišli a řekli, že chceme podepsat přiznání otcovství.
@chrystyanna protože chci aby moje dítě melo moje příjmení, nevidím důvod proč by melo mít jiné 😊 nebo jakoze nechápu proč by melo mít jiné 😄 když dítě není narozené v manželství tak je v podstatě “bastard” a odjakživa tyhle děti měly jméno po matce takže..
@anicka123kk osobně si myslím, že je lepší vyřešit to před porodem než pak muset na úřad třeba s miminkem..ten papír se jmenuje přímo zápis o určení otcovství k nenarozenému dítěti a řeší se tam i to jméno, jestli tak nebo tak...Podepisujete to oba dva...
@macinka1989 řeší se tam i křestní jméno nebo jenom to příjmení teda?
@anicka123kk jenom to příjmení...promiň, špatně jsem to napsala...Ale hlavně tam podepisujete, že oba souhlasíte s tím, že otcem nenarozeného dítěte je partner..a následně, že jste se shodli na příjemní tom a tom😉
@macinka1989 dekuji 😊
@anicka123kk i když bude mít prijmeni po tobě, tak pokud nebudete mít prohlášení před porodem, tak matrika automaticky napise, že otec neuveden. A ano, funguje to, jak píšeš. Přiznání otcovství nijak nesouvisí s příjmením, takže chlap podepíše, že dítě, které se teprv narodí je jeho a že se rodiče dohodli na příjmení po matce🙂 myslím, že je lepší tam jít předem než se potom tahat s novorozencem na matriku. Jinak konečně někdo, kdo dá příjmení po matce😄
Oliver, Richard, René, Samuel, Maxim, Leon, Erik........
@anicka123kk my mame doma Nataniela 😊
Ahojky. Také se přidám třeba najdu inspiraci. Máme holčičku, to je Eliška. Teď podle všeho čekáme chlapečka. S přítelem jsme se dohodly na jménu Mareček. Byl by to Marek Moravec. Přítel chce dvě M, a udělá to i velkou radost babičce. Jen nevím jestli to není divné a co případně za jméno by se k tomuto příjmení hodilo.
Já chtěla Bernarda, ale rozmyslela jsem se a máme Davídka a pořád mě to mrzí 🙂
@luci_ela k příjmení Moravce mi sedí Martin nebo Michal

@anicka123kk vlastně oboje 😃