Kolik vykouříte cigaret za den v těhotenství?

rebelka95
23. črc 2014

Kolik vykouříte cigaret za den v těhotenství?

suzanna123
23. črc 2014

@rebelka95 Žádnou. Před prvním těhotenstvím jsem se snažila přestat kouřit, ale podařilo se mi kouření jen omezit. Pak jsem ze dne na den bez problémů přestala a týden na to se nedostavila MS a zjistila jsem, že jsem těhotná. V průběhu těhotenství jsem mívala občas na cigaretu velkou chuť, ale zakázala jsem si to. Říkala jsem si, že kdyby pak Julinka měla nějaké problémy, tak bych si i tu jednu cigaretu vyčítala (nehledě na to, že když už bych si povolila jednu, tak by to u té jedné asi nezůstalo)

rebelka95
autor
23. črc 2014

Tak to je já si povolím jednu a pak kouřím ☹

zulitvi
23. črc 2014

@rebelka95 Já v těhu kouřila dost. 10-15. 😒 Furt jsem si říkala, jak omezuju omezuju a ono to bylo vždy omezení tak na 3 dny, pak se to zase rozjelo. v 8. měsíci jsem řekla, že už ne, že si prostě další krabičku nekoupím a přestala jsem ze dne na den. Teď si nadávám, proč jsem to neudělala na začátku, místo nějakého "omezování"

suzanna123
23. črc 2014

@rebelka95 tak si ji zakazuj, dokud to jde. A ber to tak, že lepší motivaci mít nikdy nebudeš.. 😉

verushe20
23. črc 2014

@rebelka95 Ahoj, ve tvém týdnu jsem ještě kouřila tak 2-3 cigarety za den, sekla jsem s tím uplně cca v 18 týdnu když jsem malou začala cítit jak kope... Věřím, že i ty přestaneš až ucítíš mimi..a jde to uplně v pohodě 😉

nadja73
23. črc 2014

@rebelka95 ja jsem teda zaprisahly nekurak a manzel odnauceny kurak, takze pro nas tehotna, co kouri, i treba jen jednu denne, je strasne nezodpovedna a s prominutim bych kourici tehuli nakopala zadek. Ja jsem hodne v tomhle smeru netolerantni, ale o tom jsem nakonec psat nechtela. Mame kamaradku, ktera si taky nedokazala odeprit cigaretu v tehotentsvi. Kourila sice takove ty slaboucke, udajne slabe, ale i kdyz porodila ve 40tt, tak jeji dite melo 2,2 kila. At mi nikdo nerika, ze takovou nizkou vahu nezapricinilo jeji koureni. A
@suzanna123 ma pravdu. Nikdy nebudes mit lepsi prilezitost a motivaci s kourenim seknout. Zkus to 🙂

rebelka95
autor
23. črc 2014

děkuji za radu🙂Budu se snažit co nejdříve 😉

zulitvi
23. črc 2014

A jinak i přes to, že jsem sama kouřila, tak se mi dělalo zle z těch těhulí před porodnicí, co tam vyhulovali jednu za druhou. Mám gynekologa v nemocnici, tak jsem tam chodila často a vždy tam byla nějaká s pupkem venku a kouřila. Mě by hanba fackovala. 🤐 I to mi dost pomohlo k tomu, abych přestala, říkala jsem si, že přece nechci dopadnout takhle. S mega pupkem si vyhulovat před porodnicí.

suzanna123
23. črc 2014

@nadja73
@zulitvi tohle taky nechápu -i kdybych si kouření nemohla odpustit, tak si nedovedu představit, že bych se někde s pupkem a cigaretou vystavila na veřejnosti

nadja73
23. črc 2014

@suzanna123 a ze jich bohuzel vidam casto. ona i kourici mama u miminka je napresdrzku. Omlouvam se, jsem v tomhe opravdu velmi netolerantni.

suzanna123
23. črc 2014

@nadja73 i táta. Můj muž je kuřák, ale když se vrátí z procházky s Julinkou, tak se hned žene na balkón, protože s malou by ho ani nenapadlo kouřit. A fascinují mě ženské, co vylezou za branku hřiště a tam si zapálí - to se ani nemusí obtěžovat... 😠

zulitvi
23. črc 2014

@nadja73 Taky jich pár vídám, co jdou a za cesty čudí dítěti přímo do kočárku, to tu dělají hlavně tmavší spoluobčané. Kdyby si aspoň zalezli, dítě nechali o kus dál, ať to nemusí čuchat a ne že mu to fouknou přímo na něj.

verushe20
23. črc 2014

No holky a já mám třeba jednoho takového kamaráda, který má takovou drzost si zapálit když jede semnou v jednom autě nebo když vedle mě sedí někde v restauraci a já ještě k tomu jím...

nicedaisy
23. črc 2014

Já jsem byla zvyklá vykouřit krabičku (i krabičku a půl), když jsem zjistila, že jsem těhotná chtěla jsem to omezit a nakonec přestat úplně. Podařilo se mi to omezit na 4 denně ale míň už to prostě za Boha nešlo - měla jsem klepavku, zimnici, zvracela jsem ... no prostě absťák. Cca ve 4. měsíci mi najednou ty cigarety nechutnaly a ze dne na den jsem najednou přestala, ani nevím jak. Ani chuť jsem neměla ... Když jsem vypisovala papíry před porodem, tak jsem přiznala, že jsem kouřila. Podle mě je lepší když doktoři ví všechno, i když mi to třeba bylo trošku trapné. Jinak malá se narodila veliká (a to mě všichni strašili, že bude maličká). Na pokoji v porodce jsem byla se dvěma holčinama ... obě kouřily a chodily kouřit ven (neodsuzovala jsem je, ale já bych to neudělala). Ani jsem v tý porodnici na to neměla chuť. Když jsem přišla domů, chuť byla (jelikož přítel kouří) ale říkala jsem si, musím to vydržet. Bohužel jakmile jsem přestala kojit, zase přišel absťák (nechápu, po tolika měsících) a samozřejmě jsem si jednu dala ... a u té nezůstalo. Ale musim teda říct, že kouřím jen na balkoně. Domů to nechci. A venku si zapálím, jen když nemám malou. Představa toho, že mám v jedné ruce cigaretu a ve druhé kočár se mi hnusí i přes to, že jsem kuřák.

makuka88
23. črc 2014

1 - 2 tak 2x v týdnu, doma nic a u posezení si dám ...pak zase nic

nadja73
23. črc 2014

@suzanna123 muj manzel rekl, ze prestane kourit, az prinesu //. ale od doby, co jsme spolu zacali chodit, tak koureni zacal hodne omezovat. Ja jsem ho proste tak otravovala, az ho koureni zacalo otravovat 😀 nekouri od 1.1.2010 a to driv krabicka denne nebyl problem.

salot
24. črc 2014

Nekouřím, chápu, že jiní kouří, nechápu, že v těhotenství.

levandule_vanilkova
24. črc 2014

Měla jsem to podobně jako @nicedaisy Jen jsem přestala kouřit okamžitě, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Po porodu jsem dva měsíce kojila a jak jsem přestala, tak jsem zase dostala chuť. Ale postupně jsem se uklidnila. 😀 Žiju v bytě, kde nemáme balkon, ven chodím vždycky jen s dcerou. V bytě kouřit nechci a před dcerou z toho mám takový blbý pocit, takže kouřím minimálně. A vydržím i pár dní nekouřit. Nejhorší je prostě, když vidím někoho kouřit, to pak dostanu chuť taky. 😖

lrg
24. črc 2014

Nebyla jsem zas tak silný kuřák, pokud jsem nešla někam do hospody tak 5 - 8 cigaret denně. Bylo to těžké, protože v mém okolí kouří naprosto všichni. Otěhotněla jsem v červenci a přes léto na zahrádce jsem si tak 3x do týdne dala. Poslední jsem měla asi ve 4 měsící, kdy jsem se pohádala s manželem. Pak jsem začala cítit kopání a už jsem nemohla. Nejhorší to bylo v období kojení, kojila jsem rok, půl roku jsem vydržela s čistým štítem, ale když začali příkrmy a já kojila méně, nemohla jsem odolat. Dala jsem si tak 1x denně a z každé jsem měla výčitky. Po skončení kojení jsem si užila asi dva měsíce alkoholu a cigaret a najednou jsem nechápala, co mi na tom tak chybělo, stejně mi pokaždé bylo hrozně blbě. Přestala jsem téměř pít a kouřit a vím, že až znovu otěhotním, už si nepovolím ani jednu. Absťák je hrozný, ale je super zůstat čistá a bez výčitek.

ev13inka
26. črc 2014

byla sem celkem silnej kuřák, ale jak se na testu objevily 2 //, tak sem toho nechala, navíc mi z toho bylo blbě 😉 , tak to šlo o dost líp, těď bych si zase dala, manžel kouří a když malá hodně řve, tak mám chuť jít na balkon a prásknout si 😀 , ale zatim držim kvuli kojení, uvidíme co bude, až kojit nebudu
ale chápu tě, kdyby mi z toho nebylo zle, tak nevim, jak bych to dala

terinda
26. črc 2014

No tak to je docela k zblití. 🙄
Ještě si k tomu představte, že 1 vykouřená cigareta v těh. znamená hodinové dušení miminka.
Dobrou chuť 😝

mon_88017
26. črc 2014

@rebelka95 Já před těhotenstvím kouřila jak bouchlý kamna, když sem zjistila, že čekám mimino, chtěla sem bejt zodpovědná. Tři měsíce šílenejch absťáků, no hrůza. A stejně sem měla šílenou chuť, vonělo mi to snad víc než před tim. Takže sem nakonec zodpovědná nebyla a kouřila sem jednu až dvě cigarety za tejden. Dítě se zaplaťpámbu narodilo zdravý, asi sem měla kliku.

davidjitka
26. črc 2014

Před těhu jsem nejdýl vydržela 8 měsíců nekouřit (odvykací poradna). Pak jsem si dala jednou za čas. Nakonec mi krabička vydržela tak na dva až tři dny, ale už jsem se nikdy nerozkouřila tak, jako těch x let před tím. Naposledy jsem kouřila v den kdy jsem měla pozitivní test. Absťáky jsem naštěstí neměla, ale chutě mám pořád, nemůžu říct že ne. Nicméně ve snu jich vykouřím docela dost 😀. Teď už držím 7. měsíc.

kontryhel
26. črc 2014

Kouřila jsem 12let ale ne tolik. Kouřila jsem protože mi to chutnalo, to bylo horší. Pak mi to z ničeho nic přestávalo chutnat a začalo smrdět až jsem přestala úplně. Pár týdnů na to jsem otěhotněla a už mě to nelákalo vůbec. Nejhorší pak ale pro mě byly živé sny jak kouřím a vychutnávám si tu cigaretu, to jsem se vzbudila a nevěděla zda je to pravda. Dnes už asi dva roky nekouřím, ani mě to nenapadne. Když vidím těhotnou nebo maminku s mimčem, přijde mi to hrozné, ale nesoudím. Pro každého je to jinak těžké. Jen chudáci děti.

opifka
26. črc 2014

Před těhotenstvím jsem kouřila 5 let, tak 15 denně jsem vytáhla, ale jakmile jsem viděla ty dvě čárky na testu, tak byl konec. Dodnes mám tu načatou krabku doma, je tam přesně půlka, ale nevztáhla jsem na ní ruku. Jde to s tím přestat ze dne na den, pokud ale těhotenství není dostatečná motivace, pak už lepší motivace není 😀 Nehodlám se k tomu vracet, i když jsou chvíle, kdy jsem už tak vydeptaná, že bych nejradši vypadla na terasu, zapálila si to cigáro a užila si pět minut klidu.

terezas4
26. črc 2014

nechápu jak někdo může položit takovou otázku 😲

davidjitka
26. črc 2014

@terezas4 Možná proto, že jste asi nikdy nekouřila, že? 😉

vverunkaa
26. črc 2014

@terezas4 taky ne ! 😖

uglyduckling
26. črc 2014

Když jsem otěhotněla poprvé, tak jsem s kouřením okamžitě sekla, alkoholu jsem se vyhýbala a vzhledem k problémům se žlučníkem jsem byla na dietě, takže velice zdravá strava a při kontrole v 10. týdnu se zjistilo, že se jedná od 7.týdne o zamlklé těhotenství. Teď jsem těhotná podruhé a klidně si jednu dvě slimky denně zapalím (teda když mám chuť) a když nemám chuť tak si třeba 3 dny nedám. Poprvé jsem dělala všechno správně a stejně to nedopadlo, tak teď už to vidím trochu jinak.

scheetje
26. črc 2014

Opravdu nepochopim, ze nekdo dobrovolne do tela vpravuje ten hnus co je v cigaretach. A ze ho vpravuje i svemu nenarozenemu bezbrannemu diteti, pro ktere by mel chtit to nejlepsi? Tak to mi hlava nebere uz vubec. A argumenty spokojena matka = spojene dite jsou jen alibismus. Ja zazila v porodnici novorozene, ktere kricelo bez ustani a dovolavalo se nikotinu, protoze jeho krava matka si v tehotenstvi neodeprela 2 denne. Tak jo, jestli to tak chcete, tak si dejte.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru