Konec těhotenství? Špinění sílí

jana1499
16. čer 2017

Ahoj holky opět si jdu pro radu. Jsem těhotná včera jsem byla na krvi a večer jsem začala špinit. Jeli jsme okamžitě do nemocnice a tak mi dr řekl že je to normální,ale od rána se to zesílilo a začalo mě bolet v podbřišku. Mám hrozný strach že je konec. Máte to někdo zkušenost? Jo dělala jsem si ráno TT a vyšel opět pozitivně, ale nedělala jsem ho hned z první moči, ale až po 3 hodinách a byla slabší. 😖

bru_cka
16. čer 2017

Já bych jela znovu k Dr.- pro klid duše.

pucka123
16. čer 2017

Ja bych asi zkusila zavolat na gyndu Dr. že je to mnohem silnější a boli v podbřišku a podle toho co řekne třeba na pohotovost...... je fakt že muj doktor se mě při každé návštěvě ptal jestli jsem nekrvacela takže to je nejspíš normalni takhle na začátku

bru_cka
16. čer 2017

já také celkem často špinila. nakonec mi našli polyp na děložním hrdle (mimčo neohrožující), tak jsem klidnější. Takže krvácení nemusí hned znamenat pohromu. Ale pokaždé jsem volala na gyndu a šla hned na prohlídku.

eliza1
16. čer 2017

zavolat znovu, či rovnou jet na pohotovost.

vcerca
16. čer 2017

Důležité je, abys neměla sytě červenou krev s "cucky" - to znamená konec... Pokud Tě bolí podbřišek a jen lehce špiníš, tak to konec nejspíš nebude. Každopádně si zajeď k doktorovi!

jana1499
autor
16. čer 2017

No je taková červenější a občas nějakej Žmolík 😖 mám doma dvouletou dcerou která zrovna spí tak se nemůžu vydat hned k doktorovi

bru_cka
16. čer 2017

@jana1499 tak alespoň zavolejte a domluvte se zda vás vezme. Myslím, že když tak maličkou vzbudíte a vyrazíte 🙂

vcerca
16. čer 2017

@jana1499 Pokud je to velmi podobné jako klasická menstruace, tak je to špatné... :( Teda to je moje zkušenost... Přijde mi, že toto zažívá snad každá z nás. :( Ale určitě nechci zbytečně strašit! Buď v klidu a nějak to určitě dopadne!!! ❤ ❤

jana1499
autor
16. čer 2017

Určitě mu zavolám abych aspoň něco věděla 😢 malou samozdrejne když tak vzbudím. No podobný to ani tak není jen ty bolesti jsou jako při ms

linee
16. čer 2017

@jana1499 tezko rici,presneji ti rekne jen doktor.Muze byt,ze je to hematom nebo polyp a vse bude dobre,muze se vsak jednat i o samovolny potrat.Bohuzel se to stava dost casto.Kazdopadne tim,ze bude vikend,urcite zkus jeste toho dr.a nebo pohotovost.Moc drzim palce!

vanea
16. čer 2017

Jela bych k doktorovi, hladina HCG může být zvýšená i několik týdnů po ukončení těhotenství, takže na testy se vyprdni, to nemá smysl. Držím palce ať to dopadne dobře ❤🍀

lenka080
16. čer 2017

Dej vedet.drzim moc moc pesti ☹. Ja v tehu krvacela 3x a dobre to dopadlo.

jana1499
autor
16. čer 2017

Teď jsem volala dr. Ale bohužel to neberou zkusím to ještě za chvilku

luska__
16. čer 2017

proč jsi nedostala utrogestan? ten se dává vždy při špinení

luska__
16. čer 2017

doktoři mě štvou.. fakt, nechápu proč to nedavají automaticky..když se tohle děje a cekaj az si reknes

corry21
16. čer 2017

Ja jsem se na utrogestan ptala, když jsem spinila v 7 tt ptala a bylo mi jak na pohotovosti tak u mého gynekologa řečeno, že u spontánního otěhotnění je zbytečné ho dávat, protože se nepředpokládá hormonalni problém s udrzenim tehotenstvi. Ze je to buď a nebo a často ho doktor dá s ascorutinem spíš jako placebo pro lepší pocit... Ale ovlivnit se to v prvním trimestru nedá, pokud se jistě neví že je problém se žlutým tělískem.
Zakladatelce preju hodně štěstí at to dobře dopadne!

ivetaa94
16. čer 2017

Já teda na špinění dostala utrogestan hned, asi v 7tt, už nevím přesně. A to jsem neměla přímo krev, ale hnědé špinění. Po utrogestanu hned přestalo, brala jsem ho do 12tt.

alkuska
16. čer 2017

@luska__ Bohužel když je něco špatně, ani utrogestan nepomůže. Je zbytečné ho dávat automaticky všem, zdravé těhotenství se udrží i bez něj, pokud nemá maminka vyloženě hormonální problém. To bys mohla dávat všem preventivně léky na všechno.

jana1499
autor
16. čer 2017

Dr mi napsala akorát něco na podporu výživy tod vše.... Řekla mi že je to normální že to může trvat až do 12 TT nebo až do 4 měsíce. Byla jsem docela v šoku protože jsem četla že dávají ty prášky co se tu psali. Zkusím zavolat ještě tomu doktorovi, ale už je to lepší bolest přestala a krvácení mírní.

luska__
16. čer 2017

@alkuska špinění muze byt z duvodu nizke hladiny progesteronu,coz je utrogestan. takze ano dala bych ho.
nic jen tak 🙂 takže to není stejny

ivetaa94
16. čer 2017

@jana1499 já bych asi pro svůj klid jela na pohotovost. Na vystrašené těhotné jsou zvyklí.

linee
16. čer 2017

@jana1499 snaz se lezet a odpocivat a o vikendu at se o malou stara manzel.Kup si jeste ascorutin. a dr.te videl a nebo jenom konzultoval po telefonu?

alkuska
16. čer 2017

@luska__ No právě, že to není stejný 😉

jana1499
autor
21. čer 2017

Ahoj holky tak doktor mě objednal na včerejšek tak mi dělal ultrazvuk a rekl mi e těhotná nejsem a ze nešlo ani o těhotenství, ale když jsem byla u nej na prohlídce po tom co mi vyšlo 10 testů pozitivní a jeden z nich byl digitální a ten mi ukázal 2-3. Ve čtvrtek jsem byla v nemocnici se špiněním a Dr mi napsala že je to počínající gravidita bez známek oblucovani a bez tekutiny v břiše. Ukazovala jsem Dr zprávu z nemocnice a řekl akorát že to není a ani nebylo těhotenství a že nešlo ani o potrat. Jsem.z toho docela v šoku ! Prvně řekl že to odpoví 5+5 a včera že jsem ani nebyla těhotná 😖 máte některá zkušenost?

arielka222
21. čer 2017

@jana1499 mohla jsi mit biochemicke tehotenstvi...to se bohužel stává docela často..vyjde pozitivní test a krev ale nakonec to vše odejde s krví...taky s tím mám zkušenost :/ nejlepší by bylo pokud si zajdeš na krev jako samoplatce dvakrát po sobě a pokud hcg bude stoupat jsi tehotna...nebo zkus testy měly by sílit pokud ne, tak je to špatně...drzim palce ;)

jana1499
autor
21. čer 2017

@arielka222 no četla jsem na internetu že HCG je 3 měsíce po potratu, ale Dr mi řekl ze u mě se nejedna ani o potrat ani o těhotenství. Test si určitě Zajdu koupit. Dr mi.mel dnes ráno poslat výsledky krve ale do teď mi je neposlal i když jsem se připomněla.

arielka222
21. čer 2017

@jana1499 mě přišla ms po 9 dnech pozitivnich testu, když jsem začala krvácet tak bylo hcg 20 a po týdnu už 0. Někomu se může asi drzet dyl. Dr by to měl uvést vše na pravou míru. Ale je pravda, že biochemické tehu se nebere jako potrat ale opožděná ms...nebýt tehu testu tak o tom ani nevíme...ale jeste nehaz flintu do žita, třeba vše dopadne dobře ;)

jana1499
autor
21. čer 2017

Já jsem měla silnější krvácení v pátek a od tý doby jen špinění a vxera už nic

alkuska
21. čer 2017

@jana1499 Já to měla podobně, šla jsem k doktorovi cca v 6-7 tt (už si to nepamatuju) s krvácením, měla jsem jasně pozitivní dvě čárky ale ještě jsem u něj jako těhu ještě ani nebyla, stihla jsem se jen objednat. Ale jak jsem začla špinit a pak i krvácet, tak jsem se mu tam nacpala hned. Udělal mi UTZ a řekl že sliznice je uplně nízká, netěhotná, že to není ani potrat ani nic, jen opožděná ms a ještě se ujišťoval jestli jsem skutečně měla pozitivní test, ne jen ducha. Vzal mi krev a poslal dom, večer jsem začla fakt silně krvácet jasnou krví i s bolestivýma křečema. Druhý den ráno mi doktor volal že hcg 11000 a hned na kontrolní odběr aby to nebylo mimoděložní, že v děloze fakt nic neviděl... Pak jsem šla na další odběr následující den ráno, čili dva dny po začátku opravdového krvácení a hcg už bylo jen 15, takže to bylo všechno pryč. Tohle vše ti píšu proto, že tam tvůj doktor fakt nic vidět nemusel, stejně jak u mě. Uvidíš podle výsledků z krve, kdyby mi to hcg nevyšlo tak vysoké tak by mi taky snad ani neveřil že jsem ty dvě čárky měla...

jana1499
autor
21. čer 2017

@alkuska no doufám že jenom.nic neviděl odpoledne jdu pro test koupím ty ty dráždí nejlíp asi digitální

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru