Kouření v těhotenství. Může být na tom miminko špatně? Do budoucna? Rizika?

27. črc 2020

Ahoj.... Jsem už skoro ve 13 týdnu těhotenství a do včerejška sem hulila cigára asi 8 ks za den... Dneska sem byla na kontrole na gynde a čekáme dvojčata☘️.. Pro mě obrovský překvapení a radost protože jsme měli s manželem dlouho dobu problém otěhotnět nějakých 7 let takže už jsme to pomalu vzdavali a spíš to neřešili a měsíčky sem měla pravidelně.. takže bomba, jsme šťastní... ALE to koureni🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ode dneška sem s tím sekla, mám jít ještě tenhle týden na ten velkej ultrazvuk m strach ze je něco špatně když sem tak kouřila. Je nějaká šance že je miminko na tom špatně nebo do budoucna? Jaká jsou rizika?

jjasmina
27. črc 2020

Já s tím sekla s pozitivním tehu testem, je to určitě lepší . Jinak rizika co vím tak nízká porodní váha, předčasný porod, náhle úmrtí. Ono i při kojení je určitě lepší nekouřit. Já kouřila 10 /20 denně a malá je zdravá.

denny27
27. črc 2020

Kouřila jsem u prvního do 16tt, sekla s tim ze dne na den a kluk je zdravý, chytrý...
Ale je to individuální. Určitě není špatně, když přestaneš.

drakenn
27. črc 2020

Za mě ne. Záleží hlavně na tvé psychice..Sekla jsi s kouřením - vše bude v pořádku! Neboj

gruyerre
27. črc 2020

Kouření může mít negativní vliv na plod. Každopádně je dobře, že jsi s tím hned přestala, doufám a myslím si, že to bude dobré. Zkonzultuj to na screeningu s doktorem, nezatajuj to. Věřím, že to bude dobré.

tasimia
27. črc 2020

Důležité je, že si přestala. Já zjistila těhotenství taky později, šla jsem na screening a přiznala jsem to tam. Řekla jsem, že jsem kouřila, takže v papírech u kouření mám napsáno :ANO i když jsem s tím už sekla. A malá je v bříšku zatím v pořádku.. věř mi nejsi ani první ani poslední. Důležité je s tím skončit.

leymea
27. črc 2020

Je super, ze jsi s tim sekla, drzim palce at Ti to vydrzi. 🍀 jsem taky kuracka a ja s tim u obou sekla hned na zacatku. Sice by se melo prestat x let pred otehotnenim, ale urcite lepsi s tim prestat takhle nez si vesele kourit dal 😉 ty to das 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru