icon

Malé pivo každý den v těhotenství - mohu si dát?

9. srp 2020

Ahojky, jsem skoro v 16 tydnu těhu. Ted jsem si uvedomila, ze v tech vedrech si dam jedno male pivo i 3x tydne. Malou plzen nebo 11ctku neceho jineho. Nikdy vic nez jedno male ne. Akorat jsem si ted uvedomila, ze ej to celkem casto vlastne. V prvnim trimestru jsem nepila vubec, taky mi bylo pekne blbe male pivo jsem si zacala davat tak od 14 tydne. Chci se zeptat jaky na to mate nazor a jestli si myslite, ze by to miminku mohlo ublizit, a zda-li mate podobny pribeh. Uz jsem dost vystrasena, takze prestavam radeji uplne. Jinak se omlouvam za ten nadpis, zni to hrozne 🙈

Strana
z6
marcicek84
12. srp 2020

@madbetka tak snad je kazdy clovek svepravny a na sobe pozna,co je moc...vliv na lidske zdravi ma i spoustu jinych veci...

jjasmina
12. srp 2020

@me_druhe_ja Naprosto, tam nealko nemají ani

me_druhe_ja
12. srp 2020

Jinak podobných diskuzí je na koni už milion a vždycky je to stejný. Například pro mě je definice alkoholismu, když tělo ten chlast opravdu denně nutne potřebuje. Fyzicky bez něho nemůže být a když např není doma, klidně se vypráví někam do večerky koupit láhev. Já mám například období, kdy si klidně dám denně pivo nebo víno, třeba měsíc v kuse. A pak období, kdy vůbec.

me_druhe_ja
12. srp 2020

@jjasmina tak to je moc no.... jedno malý ok, ale čtyři velký kousky už je úlet...

madbetka
12. srp 2020

@marcicek84 Fakt? Ty poznáš, co ti alkohol dělá vevnitř? Dlouhodobě? Prosím tě, já netvrdím, že kdo pije každý den, je alkoholik nebo že by se měl zakázat, protože dělá ze všech lidí dementy. Ale jednou je to návyková látka, jejíž užívání dlouhodobě tělu rozhodně neprospívá, a jako k takové se k ní musí přistupovat. Jedna cigareta denně ti taky za měsíc nezpůsobí rakovinu plic, ale rozhodně to riziko zvyšuje.

Vliv na lidské zdraví má úplně všechno, co děláme, jíme, pijeme, tady holt řešíme jednu konkrétní věc.

marcicek84
12. srp 2020

@madbetka nepiju tolik,aby me to mohlo jakkoli trapit...delas z toho kovbojku a uz neni vtipne,probud se ...

madbetka
12. srp 2020

@marcicek84 Mně je úplně jedno, kolik piješ, jak píšeš - každý nechť si o svém těle a zdraví rozhoduje sám. Ať už informovaně nebo neinformovaně. Vztáhla sis to na sebe, to je mi líto, já mluvím celou dobu obecně. Tak na zdraví! 🙂

marcicek84
12. srp 2020

@madbetka nevztahla, posledni pispevek jsem psala uz ze zoufalstvi,jsi totiz zaseknuta

Strana
z6