icon

Malé pivo každý den v těhotenství - mohu si dát?

9. srp 2020

Ahojky, jsem skoro v 16 tydnu těhu. Ted jsem si uvedomila, ze v tech vedrech si dam jedno male pivo i 3x tydne. Malou plzen nebo 11ctku neceho jineho. Nikdy vic nez jedno male ne. Akorat jsem si ted uvedomila, ze ej to celkem casto vlastne. V prvnim trimestru jsem nepila vubec, taky mi bylo pekne blbe male pivo jsem si zacala davat tak od 14 tydne. Chci se zeptat jaky na to mate nazor a jestli si myslite, ze by to miminku mohlo ublizit, a zda-li mate podobny pribeh. Uz jsem dost vystrasena, takze prestavam radeji uplne. Jinak se omlouvam za ten nadpis, zni to hrozne 🙈

Strana
z6
izz76
10. srp 2020

@ivis_b Mluv za sebe prosím, ty si klidně dávej dítěti pivo ještě před narozením.. Že se alkohol v těhotenství pít nemá je vědecky dokazano a všeobecně známo, že ty jsi se to poprvé dočetla na konikovi vypovida o všem.

kaja2016
10. srp 2020

@izz76 A kde je to dokazano prosimte? Co ja vim, tak jedno male pivo v tehotenstvi neudela nic a nikde neexistuje dukaz, ze by udelalo. Sama jsem se o to zajimala.

izz76
10. srp 2020

Zajímavé, že každá kuřačka zná gynekologa který kouření nezakazuje, každá alkoholička zase gynekologa který doporučuje pivo a víno v těhotenství 😃 Žádný soudný lékař by to ne vypustil s úst, nás rodiny kamarád je gynekolog a na cigarety a alkohol v těhotenství má jasný a striktní názor.. Jistě jeden lok piva nikoho neohrozí, ale pořád hledám důvod proč je pro někoho tak těžké se kvůli něčemu tak vzácnému jako je vlastní dítě trochu omezit.

ivis_b
10. srp 2020

@izz76 Proc si to neodepru? Protoze je to zbytecne, nebot jsem presvedcena, ze to male mnozstvi piva naprosto nicemu neskodi. Pokud bych mela pochybnost, tak se toho klidne vzdam, jako jsem se kvuli diteti vzdala milionu jinych veci (nejen jidla atd.). S tim ja nemam zadny problem.

kaja2016
10. srp 2020

@izz76 Dat si jedno pivo je alkoholismus? Aha. Vis co, tahle diskuze je totiz o tom, ze nektere matky jsou ty lepsi a ty se mezi ne pocitas. Holt nekdo tento pocit potrebuje pro dobry spanek a nekdo si da to maly pivo😂

marcicek84
10. srp 2020

Tak si myslim,ze at si kazdy dela co chce,je to jeho vlastni zodpovednost,stejne to tady porad dokola,jenom teda nevim co bude az Pepicek od te alkoholicky odvedle vystuduje vysku a nase opecovavana v prezdravem zivotnim stylu Emmicka sotva zvladla dokoncit ucnak na svadlenu,snad se pak takovym lidem nezhrouti svet 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😜😂😂😂

europa00
11. srp 2020

@konidana super ješte napíšeš žeč piješ v pracovní době .-) 2 piva denne ..nejsi náhodou chlap? .-) sorry, moc nechápu ženy které obhajují že pijou

ivis_b
11. srp 2020

@europa00 jo taaak, takze pivo si zenska nemuze dat nejen v tehotenstvi, ale vubec, protoze pivo je preci pro chlapy😁Tak to jo. Svyho casu v jine praci jsme chodili na obed vsichni spolecne i s sefem (majitelem firmy) a predstav si, ze jsem si to pivo k obedu taky dala a sefovi to bylo uplne fuk, dal si s nama. Pokud to je takhle, proc ne.

europa00
11. srp 2020

@ivis_b jj hlavně mě tady zarží kolika lidem příjde normální chlastat uplně každy den .-)a ješte si to obhajují...fakt nechápu..já fakt nejsem abstinent ale kdybych měla nutkání denne vypit dve pivka a bez nich bych se neobešla asi bych fakt zbystřila, že mám nějaký problém..nejlepe lahvače cigaro do pusy a sednout do pajzlu..me se takoví lidé upřímně hnusí..klidně mě tu ukamnujte.

blondynka400
11. srp 2020

@europa00 já tedy nevím. Pivo nepiju, nekouřím,to co popisujes též nemusím. Ale zase přeci každý,kdo si dá pivko denně, nemusí vysedávat někde v pajzlu a být alkoholik. A též to slovo chlastat, někdo pije málo každý den, někdo se pořádně opije jednou za měsíc, někdo je abstinent. A co? Jestli s tím nemá problém dotyčný nebo jeho okolí,je to přeci každého věc a nikdo nemá právo nikoho jiného soudit.

marcicek84
11. srp 2020

@europa00 nezlob se na me,ale jako abstinent neuvazujes racionalne...v horku pro netehotnou zenu jedno pivo denne neni piti a kdyz si das vecer sklenku,dve vina,tak tez ne a to uz splnuje normy tech 2 piv.Jsou staty,kdy s touto toleranci alkoholu muzes i ridit auto....a co se tyce tehotnych,vse se ma delat s mirou a prilezitostne,aby to nenapachalo skody,ale je to veci nastavajici maminky,snad mame kazda nejaky rozum a cit,ze
v tomto stavu nastavajici matka nevychlasta celou hospodu,zadna normalni matka vedome svemu diteti nechce ublizit...myslim,ze moralizovat bys mela jit jinam...
Tez nekourim a po hospodach se netaham...

europa00
11. srp 2020

@blondynka400 když se veřejně prá za nazor, jestli je normální že si da 3 malé piva denně, tak musí počítat že bude xxx% lidí tvrdit že je to normalní a XXXXXX % lidí tvrdit ze není...a ano pevně si stojím za tím, že nutkavá potřeba mít denní přísun alkoholu je špatně a tento člověk má problemy s alkoholem...pak je otázka casu jestli se znej staně opravdu alkoholik typu kterého asi myslíš nebo bude takovy pijan 2 piva cely život...je to uplně klaždého věc, ale s temito odpovědmi musela autorka počítat.

marcicek84
11. srp 2020

@europa00 promin,ale autorka psala,ze to jsou max 3 male pivka tydne nikoli denne 😳😳😳

blondynka400
11. srp 2020

@europa00 když mne nepřijde, že toto už jsou reakce na dotaz uživatelky. Ač já osobně bych v těhotenství 3 piva za týden nevylila, nepřijde mi její dotaz tak úplně mimo. A proč by nemohl někdo pít celý život 2 piva denně? Já takových lidí znám 😄😄. A denní spotřeba není o nutkavé potřebě na alkohol.

@marcicek84 řídit pod vlivem bylo prvně docela zajímavé,jak člověk není zvyklý z ČR, ale bylo to úplně v pohodě a žádné nehody nebyly

marcicek84
11. srp 2020

@europa00 pijan by pil denne tak 3-4 piva a kdyz je nema je nervozni a alkohol pouziva pro uklidneni,tohle se pestuje desetileti...uz toho nechej prosim te...prehanis to...

madbetka
11. srp 2020

@marcicek84 Jedno pivo nebo sklenka vína denně už přece je pravidelné pití, to se zase nezlob ty. Alkohol je toxický, je to návyková látka, způsobuje nevratné škody na mozku, játrech i dalších orgánech i bez těhotenství (jen se obvykle neprojeví hned a projeví se u každého jinak) a rozhodně to není nic, co by člověku prospívalo, natož co by mělo přijímat dítě už v děloze matky. Právě proto, že nikdo neví, jaké množství už ublíží a jaké ještě ne, považuji já sama v těhotenství za zbytečný risk jakékoli množství. Natož téměř denně nebo obden...

europa00
11. srp 2020

@marcicek84 jj omlouvám se to jsem přehledla, ja četla denne...ale k tematu který tady běží za mě není norm,ální požívat alkohol každy den...u v těhu už vubec ne...a mimo něj taky ne..ale je to můj názor..znám spousty lidí co začaly na 2, 5, 7 pivech denne..šlo to nahoru, pak pivo vodka, pivo, vodka, rum, pak rum, vodka...cokoliv..a dnes 2 jsou mrtví, jenden troska alkoholická...chlast je metla lidstva...nejsem abstinen, rada si dam 2 deci vína na akci, nebo rum s kolou...neopíjím se nesnaším opilé ženy..max jsem roztomile cinkla...takže to je má zkušenost a muj postoj...nic víc

marcicek84
11. srp 2020

@madbetka nikdy jsem ve svem zivote neresila,ze bych pila moc,spis patrim k tem,co piji malo a stridme a nikdy me nikdo nemusel upozornovat na to,ze to prehanim,nikdy jsem nemela nutkavou potrebu pit ani pivo ani vino natoz tvrdy alkohol,ale kdyz jsou vedra klidne si dam pivko denne,naopak jindy misto pivka jim zmrzku,nekdy si dam k jidlu 2 dl vina takze nepravidelne,ale opet z maleho mnozstvi alkoholu,ktere se nezvysuje zavislost nema jak vzniknout,i kdyby si nekdo dal v prubehu dne kazdy den jedno pivo nebo sklenku vina,neni zavisly a dlouho nebude,tohle neni navykove mnozstvi,mozna pro absolutniho abstinenta...tak trochu pouzivat rozum by to chtelo...vseho moc skodi...

madbetka
11. srp 2020

@marcicek84 Ale já netvrdím, že to nutně musí být závislost. Ale že ten alkohol pomalu odrovnává orgány jako mozek a játra, to tak prostě je. A ano, pravidelné pití rozhodně je rizikovým chováním pro vznik závislosti (ne že z toho závislost nutně je).
Rozum se snažím používat, díky za upozornění 🙂

marcicek84
11. srp 2020

@madbetka pokud někdo dělá z jednoho piva nebo 2 dl vína za den pití a že bude mít člověk odrovnané orgány, játra a mozek, tak možná sám už má toto všechno odrovnáno...možná to platí pro strašení malých dětí, ale tak jsme snad tady dospělí lidé, abychom uvážili, která vyjádření jsou přitažená za vlasy...

madbetka
12. srp 2020

@marcicek84 Možná se nauč číst a rozumět psanému textu...A nebo si zjisti něco o tom, jak působí alkohol. Když budeš několik let každý den pít byť i malé množství alkoholu, tak to jednoduše něco s tvým tělem udělá. A jestli si někdo myslí, že ne, tak je naivní a hloupý. Bohužel nikdo neví přesně co a kdy, protože tu míru máme každý jinde. Na přednášce ve škole nám přednášející vyprávěla o tom, že pracuje s relativně mladými lidmi, kteří trpí počáteční demencí apod., většina z nich to má právě vlivem pravidelného popíjení, totiž dvojka vína nebo pivo denně (nebo jak to chceš nazvat, pití alkoholu je evidentně negativní pojem, i když jen popisuje skutečnost). Alkohol působí na mozek, působí na játra, působí na další orgány. A působí pomalu. A je na každém z nás, jak často ho působit necháme. V těhotenství navíc působí i na vyvíjející se orgány malého dítěte.
A ne, nejsem abstinent, alkohol piji, tak jednou za měsíc třeba.
Pokud si ale někdo dospělý myslí, že každodenní příjem alkoholu je v pořádku a dotyčnému se nic nemůže stát, přijde mi to lehce úsměvné. Nemusí, jistě. A rozhodně ne hned 🙂

lennus
12. srp 2020

@kelerub Styděla? Člověk by to měl dělat či nedělat kvůli sobě ne kvůli ostatním přece a to nealko ve skleničce pak stejně nejde poznat.

Denně mi to přijde už dost, já si dala výjimečně trochu vína

jjasmina
12. srp 2020

@lennus Osobně nemám nic proti tomu, když si někdo dá v těhu vyjimečně, ale zrovna včera, kdy sedíme na zahrádce, paní v 7. měsíci a už ji nesli 4. pivo, tak to je fakt už mazec...

marcicek84
12. srp 2020

@madbetka psanemu textu ohledne vzniku zavislosti bohuzel nerozumite vy....zkousejte to na male deti,ne v diskuzi pro dospele

madbetka
12. srp 2020

@marcicek84 Možná to bude tím, že já nepíšu o vzniku závislosti 🙂

marcicek84
12. srp 2020

@madbetka pisete o vecech,ktere se projevuji,pri naduzivani alkoholu pijany ci alkoholiky...

madbetka
12. srp 2020

@marcicek84 Ne, nepíšu. Píšu o tom, že na každého z nás má alkohol nějaký vliv. Jenže nikdo nevíme, jaký 🙂

marcicek84
12. srp 2020

@madbetka bohuzel nerozlisujes mnozstvi,ktere je v tomto pripade podstatne 😊

madbetka
12. srp 2020

@marcicek84 I malé množství má na tvé tělo samozřejmě nějaký vliv. A jaké je bezpečné množství pro konkrétního člověka neví nikdo. Krom tebe teda zřejmě 🤷🙂

me_druhe_ja
12. srp 2020

@jjasmina A jsi si jistá, že to bylo alko? My jsme byli sedět v sobotu a vypila jsem tři velký nealka piva, ale nosili mi to v normálních pullitrech, takže mě určitě někdo odsoudil, že těhotná a chlastá. 😀

Strana
z6