Měla rodina přítele problém s pojmenováním vašeho dítěte?
Ahoj holky, možná trosku zvláštní téma... Avšak mám potřebu se zeptat.. Měl někdo z vás problém s pojmenováním dítěte? Teprve jsem dostala těhotenskou kartičku, ale místo radosti zažívám panickou hrůzu. Můj přítel a jeho rodina do mě neustále něco hustí. Ze začátku to bylo vážně hezký, samé gratulace a starostlivé otázky jak mi je jestli něco nepotřebuju. Jenže pak jednoho večera při návštěvě padlo jméno dítěte. Přítel to předtím nějak neřešil chtěl nechat výběr na mě...... Jenže najednou jeho rodiče prohodlili něco v tom smyslu, ze musí mit dite jméno po něm. Nesouhlasila jsem první důvod je, ze jeho jméno neni zrovna nejhezčí a nemám ráda tyhle dědické sklony na jména. U nás v rodině se to nedělá. Hrozně je to naštvalo. Dva týdny se semnou vůbec nebavili. Pak mi začali volat jeho příbuzní, ze jestli tomu dám jiné jméno tak jeho příjmení to mit teda nebude a nesmí. Dokonce blabolili i něco v tom smyslu, ze to určitě mám s někým jiným. Hrozně mě to urazilo. Mám k nim zakázáno chodit, dokud to neudělám tak jak chtějí. Přítele asi dost zpracovali, protože najednou mi cpe to samé co oni. Nelíbí se mi tenhle styl vydírání o to víc to nechci udělat jak mi někdo diktuje. Měl někdo z vás podobný problém?
@makiszek strašně mě uklidňuje, že fakt nejsem blázen a souhlasíte semnou 😀..... Jinak super jméno to by je mohlo fakt hodně naštvat 😂👍
@koblizek3666 ten můj je ze 4 dětí, ne vždy je to tím, že je někdo jedináček. u těch to ale musí být absolutně šílený, to bych nedala 😀
@ivular bohužel realita a musím souhlasit
Tohle je slušně řečeno hodně přes čáru, co se jim nebude líbit příště. Musíš si zjednat respekt hned od začátku, jinak si budou dovolovat mnohem víc. Partnerovi bych pohrozila že pokud na mne bude zkoušet takový nátlak a bude proti mně tak odcházím a toto ať si zkouší na jinou partnerku. To samé bych řekla rodičům, budou respektovat moje rozhodnutí nebo se s vnoučetem rozloučí, je to tvrdé ale oni si taky neberou servítky. Můj tchán taky moc chtěl aby se syn jmenoval po něm, stejně jako jeden z jeho synů, i když mi ho bylo líto tak se mi to jméno nelíbí a když by byli všichni tři pohromadě a na někoho zavolám tak se otočí všichni. Dokonce nám nabízel i hodně slušný úplatek ale nepolevila jsem. I když do všeho povídají a jejich názory a způsoby jsou jediné správné a já si je klidně vždycky poslechnu, tak ví že se jen tak nedám a vycházíme dobře. Takže nedej se a trvej na svém, i když jste s partnerem oba rovnoprávní rodiče, tak to jsi ty co dítě nosíš, ty ho porodíš, ty o něj převážně pečuješ, ty se o něj budeš starat pokud zůstaneš sama, né tvoji tchánovci.
@blahova_andrea to se moc omlouvám špatně jsem si přečetla v kolika. Tak to mě moc mrzí. Jinak vždy je jedna černá ovce z rodiny takže také držím palce a pevné nervy. Taky si myslím, že každý by si měl žít po svém. Kdybys chtěla napis do zprav budu moc rada 🙂.
@popelka1984 Pani tak to celkem koukám, ze je nekdo schopný za tohle nabidnout vůbec úplatek..... 😣😣
Ano ano mám úplně přesný názor !!!!! 🙂
je to tve a přítelovo dítě, takže jmeno vybíráte vy dva, pokud to v rodině ale dělá takové zlo, zkuste se zamyslet nad dvemi jmény druhé (méně používané dát jako dědické)
@eldrag no to by je možná ještě vic naštvalo.. 😂😣 po přečtení odpovědi na můj příspěvek mě to spíš přesvědčilo, že neustoupim ani za nic...
@blahova_andrea ajajaj 😀
@koblizek3666 😀 no klidně řeknu kolik, 20 tisíc, ale tyhle dohady nebyly nijak nepříjemné. Fakt si stůj za svým, sice nechceš dělat zle, ale pokud ustoupíš tak si budou dovolovat víc. To oni to hodně přehnali.
@koblizek3666 Nam se do toho taky montovali..Ze tchána vylezlo že jestli jsme se maleho ptali jestli se tak chce jmenovat? (Oliver) tak jsem na něj vyplestila oči a řekla mu že jak se můžu zeptat dítěte které je v bříšku :D a na to konto jsem mu řekla že my jsme se taky nechtěli tak trapne jmenovat po rodičích :D (oba máme jméno po rodičích já po matce přítel po otci) tak zmlkl a na rovinu jsem ji řekla že jestli se jim to nelíbí že je to jejich problém nám se to jméno prostě líbí 🙂 tchán měl hlavně keci toho typu že by se měl jmenovat od jména P že jsou ty jména vznesejsi když a aby se to hodilo k příjmení Pešek naštěstí přítel stojí pri mě a nerozhoduje se podle rodičů 🙂 což by měl udělat i ten tvůj stát pri tobě ať si ostatní myslí co chtějí 🙂
Haha holky.. Kdyby tu za hodinu byla nova diskuze.. Těhotná přítelkyně mého syna odmítá jmeno jak ji donutit... To bych se smala.. 😂😂
Trochu bych chápala, že se jim nelíbí třeba něco jako pro kluka Akumulátor a pro holku Božská svíce ( ale i tak je jím potom hobelec ) . Mohou nadnést, že by bylo hezké se jmenovat po tátovi. Ale vydírání a zákaz vstupu? Když se s nimi nebudeš stýkat tak je to jen jejich škoda. Ale chlap by měl být při tobě. Můžete si s partnerem vzít třeba kalendář a vypsat každý jména co se mu líbí. Ale připrav se že s tou rodinnou to nebude snadné. Ty si rodič, ty rozhoduje š ( a to nejen o jméně). Přeji pevné nervy
@popelka1984 😀😂 no i tak celkem odvaha nabízet peníze... Fakt koukám.. No jak se to vezme pokud je to neprejde tak maj prostě smůlu..ja je k životu přece nepotřebuju
@koblizek3666 A přítel se ke jmenu nějak nevyjádřil? upřímně mě říct, chlap že je to na mě tak ho pošlu ven at si rozmyslí co mu to vypadava z huby... a budeš chca nechca s nima v kontaktu poměrně dlouho, ted s tebou cloumaj hormony a za dva roky to uvidis jinak (to je zkusenost) . Pokud se za Vas dva partner neumi postavit ted tak to priste nebude o moc lepsi. Na druhou stranu, vy jste to podelali tim, ze jste vubec rodinu zapojili do debaty o jméně... mělas rovnou řict že to bude překvapeni, nebo že nevíte a to vrtdit do posledni chvile.
@zuzanasmekalova haha smeju se nahlas normálně 😀 to mi taky řekli!!! A už ti reaguje na to jmeno mluvíš na nej s tim jmenem? To jsem myslela, ze sebou seknu 😂 třetí měsíc ještě to není vidět a budu na nej mluvit
@horsiee Přesně moje slova. To s tim kalendářem jsem nenápadně zkoušela.... Říkám zlato a druhy by se ti libilo jaky jmeno? Postavila jsem před něj kalendář.... Koukal do toho snad pul hodiny a pak jenom dodal...,, no ja nevim asi filip, ale to asi ne " takže nic tohle mi úplně nevyšlo :D
@eldrag oni s tim jménem začali bohužel... Kdybych to vedela zpětně tak bych na to asi ani nereagovala.. Nadruhou stranu si myslim, ze zjištění v porodnici by asi taky neustali.. Jsou prostě takový
@koblizek3666 jako být věřící a plánovat křest, tak bych ho nabídla právě jako to druhé (nepoužívané 😀). u nás by mělo úspěch aspoň to. i v tomto mají smůlu. do kostela mě jít nedonutí a děti jsem nepokřtila.
Rozhodně se nenech zmanipulovat, když svolis ted tak už ti pak budou diktovat úplně všechno! a jestliže chlap nestojí v tak zásadní věci za svou ženou tak rychle pryč nebo alespon ukazat ze takhle teda ne. Si mladá a určitě to není jedinej chlap na světě a hrdost je důležitá zvlášť v dnešní době. mmchd já dědění jmen ( kor tech blbých) úplně nesnáším
Manželově rodině bych s úsměvem řekla, že když teda nechtějí, tak příjmení může mít dítě po mě... A jestli pochybují, že to dítě máš se svým mužem? Jejich problém.
U nás byly tlaky, že dítě musí být Stáník po tchánovi, páč je to dědičné jméno a bla bla.
To jméno samotné by mi tolik nevadilo, jako to, že už tenkrát s nimi stály vztahy za ho... a slyšet to jméno dnes a denně.
A později, když jsm nahlídli do historie, zjistili jsme, že toto jméno nosí jen dvě generace - manželův otec a děda. Takže zas taková tragédie, že jsme to přerušili, to nebude. 🙂
A rozhodně se mi nelíbí, že ti někdo diktuje a vydírá, jak se má dítě jmenovat. Už z trucu bych dala jiné jméno. Ovšem nejdůležitější je, jak se k tomu všemu staví tvůj muž...
@koblizek3666 přijde mi že čím vím jsou ti tchanovci starší tím víc jsou blbejsi :D :D já měla s nimi konflikt kvůli bydlení nelíbí se jim že jsem si prosadila svůj názor a že s nimi bydlet nechceme..teď už jsou to skoro 2 měsíce co jsem se s nimi neviděla a máme bozsky klid :D i Kdyz aspoň kvůli malému by se mohli ozvat ale zatím nic aspoň mám další argument který jim můžu vpalit do ksichtu až se malý v březnu narodí 🙂 každopádně tobě přeji pevné nervy a buď v klidu ať tím maleho nějak neohrozis hold že tchanovcema to není jednoduchý 🙂
Dítě je Tvé a přítele. Ty a přítel určujete jméno dítěte. Pokud máš zakázáno k nim chodit, tak jedině dobře pro Tebe. Jasně bych jim řekla, že jméno dítěte určují rodiče a nenecháš se vydírat. Tohle je jako těžkej kalibr. Je to týrání. Opravdu doporučuji být rázná a dát jim jasně najevo, že takové chování si k Tobě nemůžou dovolit. Nenech si to líbit, když to necháš dál vyvíjet, tak to týrání časem bude daleko horší.
Nečetla jsem tady komentáře, ale napíšu jen toto🙂 Je to jejich dítě? NE. Takže jim je po jméně kulové ;) rozhoduješ ty a přítel. I kdyby byli uražení, znepokojení, znechucení, otravovali, nebo nekomunikovali...tak až se narodí, budou to muset skousnout. Většinou se ve všech rodinách nakonec dojde k závěru, že nemá smysl se vztekat, když už to tak je ;) nenech si kazit náladu a těhotenství, plánuj si to podle sebe a chlapa a buď v klidu. Kdybys jednala podle ostatních a ne dle sebe, olituješ to a nebude to naposledy, co tě budou do něčeho tlačit. Teď je ta chvíle stát si za svým ...pro budoucnost svoji i toho prcka.
@zuzanasmekalova tak to naprosto chápu.... 😀👍 nedokážu si představit bydlet s tchanovci... Hlavně žádný soukromí... 🤐 jak je to vůbec napadlo? Držím palce 🙂)))
@koblizek366urcite si dejte jmeno ktere se libi vam. Rodina at si s prominutim trhne nohou! Takove detinske vydirani. Stujte si za svym. Preji pevne nervy.
@koblizek3666 Největší sranda je, že ale pravidla určuješ TY. Ty jsi máma, na tobě je největší břímě zodpovědnosti, takže ty když se rozhodneš, že něco nějak bude, nikdo s tím nic nenadělá. Jo rodina tě může vydírat nebo se snažit vyfrustrovat, v tom případě ve svým zájmu prostě přerušíš kontakt, máš na to naprostý rávo. A příjmení po otci- Já to zas vnímám tak, že když se ještě tatínek nerozhoupal k tomu, vzít si maminku, je to pouze na benevolenci a vstřícnosti matky, že dítě pojmenuje po otci (který se ještě k ničemu nezavázal), než prakticky po sobě. On by mohl být rád, že bys s tím vůbec souhlasila...

@koblizek3666 Nejen ze své zkušenosti jsem pochopila jedno pravidlo: chlap musí VŽDY stát za svojí partnerkou a nikdy ne za svojí původní rodinou - a to i kdyby si vnitřně myslel v dané věci něco jiného.
Jakmile jednou začne bránit svoji původní rodinu proti Tobě (a nikoliv Tebe proti původní rodině), je to začátek konce. A je úplně jedno, jestli se jedná o jméno dítěte či cokoliv jiného.