Moje doktorka mi nechce dělat ultrazvuk

martinabene
16. pro 2016

Dobrý den, moje doktorka mi vůbec nechce dělat ultrazvuk. ☹ jak poznám ze je vše v pořádku? Mám strach, aby se něco nestalo,nepodcenilo. Pohyby ještě necítím. Jsem v 17. Týdnu. Děkuji

tulikiss
16. pro 2016

@martinabene u bezproblemoveho tehotenstvi proplaci pojistovana utz na urceni tehotenstvi, ve 20 a 30 tydnu. Proste jen tri UTZ to ze nektera doktorka jich dela vic je bud zadarmo, nebo si to musi zduvodnit proc to tak je.

dandaa
16. pro 2016

@martinabene chodím na kontrolu ke svému lékaři kazdy mesic a dělá mi ultrazvuk vždy a to nemám žádný problém.

irisv
16. pro 2016

Jakože nechce vůbec? Podívejte se do stanov vaší pojišťovny, na kolik utz máte nárok. Moje dr. taky dělá jen ty, které hradí pojišťovna, pokud bych chtěla víc utz, musela bych si připlatit nadstandartní péči. Nemáte to náhodou takhle?

hanih
16. pro 2016

Přesně jak píše @tulikiss Mě doktorka řekla, že jsou pojišťovnou hrazené tři, další se dělají jen pokud k tomu doktor vidí důvod (já jich třeba na začátku měla víc, protože doktorce se nezdálo, že je plod moc malý, tak to kontrolovala), nebo pokud chce matka, ale to si musí doplatit. Jinak místo ultrazvuku tak nějak pro klid doktorka pravidelně na kontrole poslouchala srdíčko.

septums
16. pro 2016

Navrhnout ze chceš utz, pokud by nechtela udělat, tak rict, ze si za nej priplatis, nebo změnit gynekologa ;)

nevesta2708
16. pro 2016

Mám pojištovnu Ministerstva vnitra a mám nárok na 7 UTZ za rok... Tak se poptej na pojištovně, každá to má asi jinak 🙂

j.a.n.i
16. pro 2016

@martinabene Moje doktorka vubec utz nema (nemela), standardne jsoz v normalnim těhotenství 3 utz.

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
verusche
16. pro 2016

Co bych za takovou doktorku dala.
Já naopak celé těhotenství žádala, ať se nedělá, není to potřeba.
Snažím se poslouchat svoje tělo a to mi říká, že je něco blbě nebo dobře a 2x to zachránilo život naší maličké ve 12tt a 19tt a teď je 48 hodin na světě a zcela zdravá.
Můj gynekolog se mi naopak smál, že jsem jediná maminka v poradně, co nechce UTZ a fotky.
Stejně by mi to moc neřeklo, 1x měsíčně utz nic neznamená, aby se zbývajících 29 nemohlo "něco" stát.
Buďte v klidu a užívejte si těhulkování, hrozně rychle uteče... ❤

katgatoo
16. pro 2016

Já jsem si na těhotenství našla placenou kliniku, protože můj původní lékař byl nespolehlivý. Dělají mi UTZ každý měsíc. Myslela jsem, že je to normální každý měsíc. To bych nevydržela, těch pár tisíc mi za ten klid stojí.

odula
16. pro 2016

@martinabene ve švédsku se dělají dva, a to ještě jenom pokud jsi starší 35 let (jinak se ani rutinně nedělá prvotrimestrální screening na vvv - pokud chceš, můžeš si o něj samozřejmě říct). dokonce mi odmítli udělat dopplera v ranným těhotenství častěji jak jednou za měsíc 😉 Pokud těhotenství probíhá fyziologicky, tak ale ani vlastně není důvod dělat tolik utz. . jsi v 17 týdnu, takže screening máš za sebou a ještě bude jeden velký vnitřích orgánů, takž se určitě nic nepodcení, neboj. Užívej si těhotenství a nestresuj se.

martinabene
autor
16. pro 2016

Já jsem ji minule poprosila, jestli by mi ho nemohla udělat, kdyz mi ho delala jen v 7.tt. Řekla že to neděla jen proto aby se maminky pokochaly ( o což mi vůbec nejde). A o důvodu že by to nebylo hrazeno mi nic neřekla. Klidne bych si to i zaplatila.

soyevita
16. pro 2016

@martinabene A Ty jsi nebyla na NT screeningu?

nikola_w
16. pro 2016

Teda nechapu.. me doktor delal utz každou kontrolu.. problemy jsme neměla .. spis bych změnila doktora.

ninive211
16. pro 2016

Utz se standardně dělá první potvrzující těhotenství a pak v 12.(13.) tt, 20.tt, 30.tt. Podle mě jsi měla mít min utz v tom. 13.tt, pokud jsi nebyla na speciální klinice na NT, tak alespoň "jen" ultrazvuk u své dr. A další je opravdu až v tom 20., 21.týdnu (tzv velký ultrazvuk), mezitím jen kdyby byl nějaký problém.

ninive211
16. pro 2016

Jinak dřív ultrazvuk nebyl vůbec, dr. i bez ultrazvuku má povinnost každou kontrolu sledovat min srdeční ozvy miminka přes břicho + od určitého týdne se kontroluje i čípek.

martinabene
autor
16. pro 2016

Ano na NT jsem byla. Ale ona právě ani nekontroluje srdicko. Jen mi 3krat sáhne na břicho a řekne že vše v pohodě? Jak to muže poznat :-/ ja vím že DŘÍV to nebylo. Ale když ta možnost je, nechápu proc by mi nemohla jednou vyhovět.

amazonka.k
16. pro 2016

Já bych jí řekla, že kvůli své psychické pohodě bych potřebovala vidět, zda je miminko v pořádku, neumím si představit, že by Vás někdo odmítnul a pakliže ano, změnila bych lékaře. Tohle musí každý pochopit. Moje lékařka mi dělala UTZ při každé návštěvě bez sebemenších potíží. Žádné extra peníze navíc jí to nestojí a Vás to nesmírně uklidní, což je pro miminko velmi důležité.

kaja2016
16. pro 2016

@martinabene driv jsem chodila ke gynekolozce (byla jsem tam ale nespokojena) a ta mi rekla, ze pojistovna proplaci utz 3x za tehotenstvi a ona ho vickrat nedela. Pak jsem presla k jine, tam se platilo tusim 3000Kc za tehotenstvi (pulka v prvni puli a druha v druhe) a nebylo vubec nic problem - recept postou, vysetreni kdykoliv mas pocit, ze neco neni v poradku, UTZ pri kazde navsteve, fotografie domu vcetne 3D a pristup parada🙂

tulikiss
16. pro 2016

@martinabene koukam ze si Tisnov pokud by ti nevadilo dojizdet do Brna, tak doporucuju dr. Strmiskovou, ta je opravdu hodna a dukladna, pri obou tehu utz kazdou kontrolu. vzdy se zeptala tak co kouknem dneska na miminko?

martinabene
autor
16. pro 2016

Ano, už jsem se také objednala jinam. Tak snad to bude lepší 🙂. Přístup doktorky se mi opravdu nelíbil.

martinabene
autor
16. pro 2016

Děkuji za typy a odpovědi 😉😉 snad bude vše ok 😉 ted to jen vydržet 😀

ninive211
16. pro 2016

@kaja2016 Tak jasně, tady ten nadstandardní přístup byl zaplacen v těch 3000. Já u dr. neplatila nikdy nic, akorát na prevenci vždy 50 Kč za jednorázová vyšetřovací zrcátka a když chce člověk fotečku z utz miminka, tak stovku (v prvním těhotenství jsem nechtěla, teď jsem si nechala udělat tu první, potvrzovací, měla jsem to jako oznamko rodině)

medulinek
16. pro 2016

nedivim se ti,ze jsi z toho rozladena,nevim,co mysli doktorka tim se pokochat,ono co si budem rikat ten obrazek se v pozdejsich tydnech uz moc nemeni,ale videt,ze miminku bije srdicko a roste na klidu docela prida,ja mela do 11tt UZ kazdy tyden po trech potratech,ale doktorka byla naprd,zmenila jsem doktora,tady sice platím 6000 za cele tehu,ale dela ultrazvuky pokazde,da mi poslechnout srdicko,vysvetli,nemuzu si stezovat. A hlavne mi bez kecu napise leky,minula doktorka mi sdelila,ze je to pro ni drahe pro pojistovnu at si reknu jinde - ty leky drzi miminko pri zivote.

tysek9
16. pro 2016

Moje doktorka mi dělala ultrazvuk při každé návštěvě, vždycky se zeptala, jestli chci. Nikdy jsem nic neplatila, pouze za fotku 10 Kč 🙂. Na screeningy posílá jinam, kvůli lepším přístrojům.

medulinek
16. pro 2016

@tysek9 10kč za fotku 🙂 to je hdne symbolicke 🙂 na screeingy - ten prvotrim hlavne musi byt certifikat

kackacka37
16. pro 2016

@martinabene změn doktorku 😉podle pohmatu nemuze poznat nic moc, srdicko, množství plodovky...a proc se nepokochat😲

lajla
16. pro 2016

Utz vzdy pri kontrole, 50 Kč za fotku, ve všech těhotenstvích

kituska
16. pro 2016

A ja bych byla rada,ze mi nedela pokazde uzv..neni to pro miminko nic zdraveho,navic to ze to ukaze ze je jeden den v poradku neznamena,ze tak bude i dalsi den ..

plksv
16. pro 2016

@kituska mám stejný názor.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru