icon

Může se v těhotenství poleva na perníčky?

helushka86
22. lis 2014

Ahojky, vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce, tak mě napadla otázka, jestli se v těhu může konzumovat poleva na perníčky, která je ze syrového bílku. Děkuji Vám za vaše odpovědi 🙂

luciebx
22. lis 2014

urcite nevadi..

milmic
22. lis 2014

Přiznám se, že já jsem se toho bála. Protože jsem v těhotenství chytila salmonelu (z kuřete v penzionu), tak jsem byla opatrná na kde co.

helcenka
22. lis 2014

Já perníčky zdobím čokoládovou tmavou nebo bílou jogurtovou polevou. Vypadá to super a děti to milujou.

svoba
22. lis 2014

Z biovajec bych se nebála.

ange_de_la_morte
22. lis 2014

já jsme si dala i tatarák, z domácího býčka takže tak asi

mafeska
23. lis 2014

já bych to radši oželela nebo nahradila bílou polevou, jak píše halcenka

sarkar
23. lis 2014

to mě ani nenapadlo 😀 Je fakt, že syrovým vejcím se vyhýbám a masu taky, ale perníčky s bílkovou polevou asi risknu 😉 Ale záleží na tobě - bojíš se toho? Tak si je nedávej. Máš chuť a říkáš si, že by to mělo být ok - no tak si pár dej 😉 Tvůj pocit = tvůj rádce 😉

hojda
23. lis 2014

Oetker prodává barevné polevy v tubě, tak to ozdobit tím a je vystaráno 😀

ivasad.
23. lis 2014

Já jsem to normálně jedla, kromě alkoholu jsem se v těhotenství ničemu nevyhýbala. Pokud se bojíš bílkové polevy, tak ji zkrátka nejez, ale myslím, že se bojíš zbytečně. .. A syrové vajíčko bývá i v nepečeném cukroví.

sisinka74
24. lis 2014

jj, ted jsem s nim zdobila 1.varku

svetlanap
30. lis 2014

Vadit by to nemělo, ale jestli se bojíš, tak bych vyzkoušela ty kupované tubičky a nebo moje známá, protože jí zdobení moc nejde prostě natře neupečené perníčky vajíčkem a posype je např. plátky z mandlí, sekanými pistáciemi, oříšky nebo tak nějak, upeče a je to taky zajímavé. Kamarádka zase potahuje marcipánem, to mi ale nechutná. Já letos volím variantu s oříšky