Na kolik procent je určeno pohlaví v 11. týdnu těhotenství?
Ahoj vsem!
Dnes jsem byla na kontrole, dle CRL 5cm jsem 11+5tt, podle MS 12+1tt.
Ptala jsem se pana doktora, zda uz je videt, co cekame. A rekl, ze to vypada spise na chlapecka (jsem poprve tehotna a preju si chlapecka). Mate zkusenosti, na kolik % to muze byt? Vubec nedokazu odhadnout, jaka je pravdepodobnost. Jen vim, ze chlapecci se urcuji „driv“ nez holcicky.
Moc dekuju za zkusenosti ❤️
50 %
@den1002 byla jsem 12+5tt a Dr. si byl jistý klukem hned...měl prý dobrý úhel. Chlapeček potvrzen na druhém screeningu.
Mne na screeningu v 13+0 Dr povedal, že podľa zakrivenia močovej trubice to je dievča a mal pravdu
50%. Mě dr určila kluka 11tt a dceru už 10tt. Podle sklonu močové trubice
@den1002 určitě to není padesát na padesát, zkušený lékař to pozná celkem snadno, tak na 90%. Na prvním screeningu mi u všech tří dětí dost sebejistě pohlaví řekli, koneckonců i já jsem to poznala podle pohlavního hrbolku. I moje doktorka, která screeningy nedělá a má horší ultrazvuk, to v tomhle týdnu poznala.
Mě to tehdy urcili jakoze spíše kluk, a měli pravdu. Jen já si teda prala, aby to byl omyl 🤣
Topovali mi na prvním screeningu holčičku a na druhém potvrdili.....
Mne v obou případech pohlavi rekli a sedelo to
Mně Dr určil kluka nade vší pochybnost v 11+5. Bylo to jasně vidět. Kdyby nebylo, ani by se neptal jestli to chci vědět. Já jsem s tím nepočítala. U prvního to bylo jisté až v 22 TT, u druhého na velkém utz ve 20 TT, na NT říkali,že to není vidět,nebo že to takhle brzy nezjišťují. U holčičky si ve 14 TT na NT screeningu jistí vůbec nebyli, ani nedokázali určit větší pravděpodobnost.
Me řekli že to vypadá na holčičku a kamarádce taky...byli jsme těhotné zároveň ve 20 týdnu mě i jí řekli že čekáme obě kluka...ona byla šťastná..protože doma měla 2holky a ja třetího kluka čekala..ten šok jsem pěkně oplakala .....dnes ho zbožnuju je zlaťučky je mu 11 a s kamarádky klukem jsou nejlepší kamoši😄
Zalezi na vybaveni i zkusenostech lekare, podle me je to tak na 70%. Porad jsou i pripady, kdy se pletou az do porodu…
Na prvnim screeningu mi doktorka rekla, ze si je jista klukem, ze je to videt vyrazne.
Na prvním screeningu mi rekl doktor, ze to vypadá na kluka na 70% a trefil se. U druhé holky zrovna tak.
Všechny 3 děti mi vždy řekl doktor hned takhle brzo a vždy to byla pravda, ať už holčičku nebo kluky. Držím pěsti, ať to vyjde👍

Kolem toho 1.screeningu je to podle mě pokaždé víceméně tipovacka. 🙂 Až kolem toho 20tt se to dá říct přesněji. Nicméně na obou prvních screeningach, v 13tt, mi řekli, že to vypadá spíš na chlapečka, respektive holčičku podruhé a Opravdu to nakonec byl kluk a pak holka. Ale spíš to byla.jen šťastná náhoda, že se trefili. 🙂