Nedostatek peněz v těhotenství
Ahoj holky,nevím jak mám začít,o tomto webu slším poprvé.
Je mi 18.Jsem ve 12.týdnu těhotenství a vůbec si to neužívám.Táta to ještě neví,ale mám s ním tak komplikovaný vztah už od mala že stejně vím,že mi nijak nepomůže.Přítel byl tedka 2 měsíce bez práce,ted už pracuje ale výplata bude až v půlce září.:/
Já mám 7. a 11.září prohlídku a pak 1.trimestrální screening...ALE platí se za něj 1200,- a myslíte že na to mám? :/ Uplně mě to ubíjí...mě poslední výplata přijde taky až v půlce září-a jelikož mám i rizikové těhotenství tak nemohu dále pracovat.Budu si přivydělávat děláním dortů(jsem vyučená cukrářka).
Potřebuju poradit jestli nevíte co se dá uvařit prakticky z ničeho?Nemáme tu nic..ani vajíčka,mléko,abych udělala palačinky...Nevím si rady..vím že se to zlepší ale ted mě to opravdu stresově sundává.
@audrey44 Děkuji moc,já jsem o potratu ani nepřemýšlela,radši budu mít plnou hlavu starostí jak se postarat,ale vím že budu dobrá máma,mám i menší praxi,hodně jsem hlídávala sousedům a tak a děti moc miluju🙂
@nita1984 I jídlo je "zneuzitelne", ve smyslu, že ho nakoupí nějaký naivní blbec a vych*anek si kupuje cigára a jiné "nezbytnosti".. v žádném případě ale netvrdim, že je to případ zakladatelky!
Jen si myslim, ze zkladatelka (a pritel) se musí naučit postarat se sami o sebe a nečekat s nataženou rukou. Protoze pak týden před porodem napr. zjisti, ze budou potřebovat kočárek. Založí další srdceryvnou diskuzi? Co dělal pritel (počítám, ze ona ma penize z nemocenske, když je na riziku?) předchozí dva měsíce? To jako nevěděli, že jim peníze dojdou? On je take nemocný?
@terkaminarikova05 Pokud je u vás riziko poškození plodu větší, bude uzv na žádanku lékaře a hrazeno pojišťovnou. Pokud je to "pro váš pocit , že je vse v pořádku", jedna se o nadstandard..
@japona ano, samozřejmě, všechno je zneužitelné.... nicméně vidím to z pohledu člověka, který si (ne vlastní vinou) na dno sáhl... a sahá pořád.... asi proto mám pochopení pro to, že se prostě člověk dostane do situace, kdy prostě pomoc potřebuje... ono je těžké, když se k člověku postaví rodina zády ( u nás "naštěstí" jen strana tchána,a le udělalo to peklo všem) nebo když třeba člověk rodinu nemá... My jsme do dneška rádi za každou pomoc, když naši přijedou, když se povede nějaký přivýdělek a podobně.... Letošní léto jsem byla vděčná, že máme slepičky a zahradu, hodně se za jídlo ušetřilo... asi jsem hloupá, důvěřivá, co už nadělám 🙂
Myslím, že nejlepší řešení je objednat si od zakladatelky dort 😉 tak kdo je v okolí, objednejte dorty. Něco za něco - to mi přijde fér... na mě je to daleko, ale kdybych byla poblíž, neměla bych problém vymyslet příležitost, ke které by se pěkný a dobrý dort hodil... 🙂
Přítel přišel o práci ve fabrice..vyházeli půlku linky..Sháněl práci,ale nechtěli ho nikde vzít..ted je v Nepřevázce jako svářeč.
Já jelikož jsem čerstvě po škole,byla jsem ještě o prázdninách vedená jako student,byla jsem v MB na brigádě,ale je to práce,kde se tahali těžké věci a proto jsem skončila..na brigádě mi nemocenskou opravdu nedají a ani mě jako těhotnou nikam nepřemístí.
@japona ale jedná se o 14 dní,měsíc,než budou mít výplatu,postižené dítě bude celý život,bude se ó něj starat paní, bude mít na to finance,partnera ? Mj. Palačinky z vody a pohankové mouky jsou daleko lepší a pro tělo prospěšnější když už je člověk dělá, než z mlíka a cukru 😁
Není problém objednat.Když mi napíšete zprávu,zašlu i obrázky dortů které jsem dělala,mám i dobré zkušenosti,jezdila jsem na souteže a byla jsem 3.cukrář roku🙂
@terkaminarikova05 tak ať si přítel řekne v práci o zálohu.... většinou s tím zaměstnavatel nemá problém, tím spíš, že je konec měsíce a už jde jen o výplatní termín... takže už má "něco vyděláno"....
@petrasipkova1 Nikdo netvrdí,že bude dítě postižené.Kdyby ano,tak podle toho pak taky musím uvažovat a jednat jinak.
@nita1984 Můžeme to zkusit,ale je tam první měsíc tak aby mu jí dali...ale zkusím mu to říct až přijede.
@terkaminarikova05 je jedno jestli je tam první měsíc nebo rok. jsou to peníze, které už má odmakané,kdyby chtěl něco dopředu, chápala bych že je problém, ale pokud je tam celý srpen, dneškem má oddělaný celý měsíc, takže pokud vím, není běžně problém dát třeba 1000-2000Kč předem, než přijde celá výplata.
@nita1984 Já se právě trochu spálila a získala dojem, že hodně podobných příběhů je o vyrazne "nepracovitosti" zucastnenych a jejich pocitu, že mají na něco nárok..
Jasně, každý se může dostat na dno, ale právě ta schopnost se o sebe postarat je u každého jiná.. a pokud je někde na dně dlouhodobě, může si za to většinou sám.. Mluvim o zdravých lidech, které nemohou "dlouhodobe" sehnat práci..
@nita1984 to by byla paráda,zkusíme to a dám hned vědět.
@terkaminarikova05 jasný,jja vim,já jen,že paní píše,ať si radši koupíš jídlo a na screening nechodíš,tak pisu že je snad lepší na 14 dní jídelníček zredukovat,ale na screening jít,aby se řešila případná situace co je na celý život,ne jen blbych 14 dní. Jinak věřím,že miminko bude určitě v pořádku !
@japona ano, to je jasné, ale na dno se dá dostat i když máš práce dvě, manžel taky maká a prostě jsou okolnosti, které neovlivníš... ano, je jasné, že dlouhodobě by to nemělo být, to je jasné, u nás se třeba jednalo cca o měsíc, kdy jsme na tom byli fakt špatně.... a díky holkám tady z koníka, se kterými si píšu už roky, jsem i přes tuhle šílenou situaci neskočila z mostu,a ještě jsem měla pěkné Vánoce, protože se prostě rozhodly, že mi pošlou nějaké dárky... ano, nepotřebovala jsem jídlo, na to vždycky nějak bylo, ale třeba na vánoční dárky prostě nebylo.... a moc mě potěšilo, když holky poslaly balíčky (drobnosti, třeba pamlsky pro psíky) a dopis, že na mě myslí.... ano, nežadala jsem nikho opomoc, rozhodně neměla pocit, že mám na něco nárok, hodně jsme se uskrovnili, dokážeme s manželem vyžít z mála, oba jsem hodně skromní, ale zkrátka když přišla třeba čokoláda, byly to pro mě krásné Vánoce....
@terkaminarikova05 zkus mu zavolat, dneska je posledního, takže se budou mzdy uzavírat, možná by to potom problém být mohl... nebím, jak to u nich v práci chodí. U nás se daly změny dělat do posledního,pak to šlo na účetní a už to bylo komplikované
@petrasipkova1 Proc by melo byt dítě postizene, protože nesla na prvotrim. screening? Pokud by postižení vazne hrozilo, dostane zadanku od lekare. Pokud ne, standardem jsou tripply zdarma.
@petrasipkova1 I my v to doufáme a věříme🙂 V rodině nikdo neměl takové porblémy.
@nita1984 Už jsem mu psala,volat se mu bojim aby z toho neměl problém,ale za chvíli by měl odepsat🙂
@japona
Dítě nemusí být postižené,ale mám rizikové těhotenství,tak musím jít rychle na genetiku aby se všechno zjistilo co nejdříve,..když tam nepůjdu a pujdu až na ty tripply,je asi pak těžší to nějak řešit,sama o tom nic nevím ale veřím doktorum a když řekli že tam mám jít tak tam půjdu(už pro vlastní klid)Opravdu se dost bojím
@terkaminarikova05 pokud je opravdu zdravotni riziko, screening plati automaticky pojistovna a stejne te odeslou na odber choriovych klku, protoze v techto pripadech se dela kompletni karyotyp. A vse je plne hrazeno, pokud jde opravdu jen o tvuj pocit, tak jak pise @japona, je to nadstandart. Ale je mi divne, ze nemuzes najit doktora, ktery to rovnou pise na pojistovnu nebo, ze musis ke konkretnimu dr., vyber je na tobe. Nikdo te nemuze nutit jit k tomu nebo onomu dr.
@terkaminarikova05 a z jakeho duvodu mas rizikove tehotenstvi? A z jakeho duvodu ti doporucuji genetiku? To jsou casto dost rozdilne veci.
@nita1984 Jasne, byla jste v krizi měsíc a nešlo o život, jist a kde bydlet jste, počítám, kde měli. Sama jistě uznáte, že u vás šlo o nadstandard, o zaklad jste se schopni postarat sami. Myslím, že člověk, co opravdu nemá co jíst (viz. zakladatelky výčet surovin k dispozici), nebude řešit primarne čokoládu, psíky a nadstandardní screening, ale nakoupí jídlo..
@ilonne asi máš pravdu,ale myslím,že tohle už se nevyřeší, v gennetu i u me doktorky která dělá screeningy jsou objednací lhůty dlouhé,nevím jestli je to v jiných částech republiky ó tolik jiné a berou ze dne na den.
@japona ano, jíst jsme měli co a bydlet jsme také měli kde... jen jsem se snažila vysvětlit, že člověk se prostě v těžké situaci může ocitnut ne proto, že je nemakačenko , ale prostě proto, že se sešlo příliš špatných okolností.
A že prostě není špatné druhým pomáhat... to je celé. Já zkrátka primárně neočekávám špatný úmysl (i když po svým životních zkušenostech bych měla)... zkrátka pořád věřím, že lidé jsou i dobří
@ilonne krvácela jsem,když už jsem byla těhotná a mám podezření na nedostatečnou funkci placenty.
Psala jsem,chodit v tom neumím,Dostala jsem žádanku od pana drČepelíka do modré hvězdy k panu dr Sochurkovi na screening..a bylo mi řečeno at tam jdu co nejdříve..tot vše....více vám k tomu bohužel nepovím jelikož nevím a v tomto oboru se jako prvorodička nevyznám.
@ilonne Už jsem si to zjistovala,pojístovna mi to proplatí,ale musím jít nejdříve na vys´štření tam mi dají potvrzení že jsem to i platila,a další měsíc mi to proplatí.
@petrasipkova1 Treba Brestak v Praze bere i dle aktualni situace, kdyz je to nutne vmackne nekam. Na me dokonce cekal na odber CVS. V jeden den vysel spatne screening, hned mi vytelefonoval genetickou konzultaci u Apolinare, cekal na telefon jak dopadne a hned ten den mi udelal odber. A totez delaji i FN.
@japona
u mojí doktorky se standartne trippl nedělá,standart je prvotrimestralni screening. Moje pojišťovna většinu částky hradí. Jen bych radši věděla,že je dítě zdravé, než peníze projidala. Ale každý to má jinak.

@terkaminarikova05 Asi se nevyjadrim uplne k tematu, ale holka klobouk dolu pred tebou! Jsi skvela, kdyz jsi se rozhodla v 18 letech pro miminko! Musis byt silna a verim, ze vse zvladnes. Takovou maminku dite potrebuje 😉 Kdyz pak vidim nebo ctu o holkach, co by mimino resit nemusely a stejne jdou na potrat, tak jsem opravdu stastna, kdyz pak narazim na takove, jako ty... 😊