Nelze u vás určit termín porodu dle poslední menstruace?

cbabu
17. říj 2011

Chtěla bych vědět zda některé již mamince či také budoucí mamince jako jsem nyní já, se stalo to co mě .... a to to, že jsem v únoru dobrala poslední prášek HA do týdne normálně přišla MS, ovšem další HA už jsem brát nezačala v plánu mít miminko, za měsíc (v březnu) kdy se měla MS dostavit se tak ale nestalo - podotýkám v březnu jsem neotěhotněla. Vím téměř na dva dny přesně že jsme otěhotněla nejpozději 5.dubna. Jindy prostě ne 😎 NO samozřejmě máme s mojí Dr. problém určení termínu porodu, dle knížek a internetu a všeho možného, kde jsem se dočetla že ode dne početí se počítá +268 +/-5dní, mi vychází termín porodu 25/12/2011, dr však naznala že termín je až 12/1/2012 což je dle mého nesmysl (jelikož to vychází cca na 40 týdnů, ale pokud vím tak těch 40 týdnů se počítá od prvního dne poslední MS, kterou já vlastně následkem rozhozených hormonů z HA neměla), já už tomu vážně nerozumím, proto prosím ty z Vás, kterým se stalo to co mě, že nelze u nich určit termín porodu dle poslední MS aby se se mnou podělily o své zážitky a poznatky ze svého těhulkování. Děkuju moc Barča

blondynka400
17. říj 2011

Já bych se v tomhle případě na nějaké určování TP dle MS vykašlala. A jako hlavní bych brala TP dle UTZ ve 12tt (většinou NT sreening), což už v dnešní době stejně dělá většina porodníků, protože je to přesnější, než TP dle MS 😉
( nebo jestli víš skoro přesně, kdy jsi otěhotněla, přičti si k tomu 38 týdnů a máš to, a mělo by se to skoro schodovat s termínem dle UTZ 🙂 )

skajana
17. říj 2011

Já měla taky menstruaci rozházenou po antikoncepci, akorát já otěhotněla až nějakých 7 měsíců po dobrání, mezitím jsem to dostala 3x a to ještě po vyvolávačce...že jsem těhotná jsem zjistila asi 14dní po poslední injekci, a termín podle MS a UTZ se mi lišil o víc než 3týdny...no, bralo se to podle UTZ, ale ke konci byl trochu problém, protože dcera byla velká a polovina doktorů tvrdila, že to spíš vypadá na termín podle MS, druhá, že podle UTZ je to přesnější a nechali ho - takže já akorát stres a lítání po kontrolách....nakonec jsem rodila přesně na termín, který mi stanovili na UTZ ve 20tt - a ten byl ještě o pět dní víc, než ten první UTZ termín.

No, bylo to dost zmatený, ale nakonec to dopadlo OK, takže za sebe radím věřit UTZ do poloviny těhotenství. Podruhé mi naštěstí termín vychází už od začátku na den přesně, ale to jsem si dala i tu práci a řešila plodný dny, takže kromě termínu MS vím i ovulaci.

andelka
17. říj 2011

v tomhle případě je nesmysl určivat TP podle poslední MS. Prostě se bude brát podle utz, hlavně podle toho jak to určí na NT screeningu.
Nebo pokud víš kdy jsi otěhotněla, tak odečti 14dní a to datum berte+- jako datum PM.
Já jsem u obou těhotenství měnila datum PM, protože 14dní potom nemám ovulku ani omylem. Prostě jsem si ode dne ovulace odečetla 14dní a to datum nahlásila jako PM.

lukza
17. říj 2011

já u tohoto těho dobrala antiko u kojení takže MC sem vubec neměla až po vysazení došla první za 3týdny a pak už další né podařilo se nám mimi hned takže jak dlouhé cykly atd vubec nevím a doktor se řídí jen termínem UTZ z 12týdne a podle toho se tedka aji řídí v porodnici.jen na meteřskou sem musela nastoupit podle datumu TP s MC jinak se tím neřídí.

verbalinka
18. říj 2011

Jak píšou holky - termín dle UTZ do 20.tt, pak už jsou zavádějící a radši si hlídat kontroly ke konci těhu, aby nebyl problém s placentou při případném přenášení, nebo předčasné vyvolávání 😖

rebelie
18. říj 2011

Jestli víš, že jsi otěhotněla +- 5. dubna, tak do toho odečti 14 dnů a přičti těch 280 a máš termín porodu... a ten prostě prosazuj. Jsou dokonce ženy, které třeba půl roku nemenstruovaly, a pak hned otěhotněly, tak z nich taky nebudou tahat tříměsíční miminka... No a pokud jsi byla na ultrazvuku ve 12tt, tak podle něj je prý určení termínu porodu nejpřesnější...

fifa79
18. říj 2011

Ahojky,já jsem měla termín porodu stanovený dle UZ a i mateřskou jsem podle toho nastupovala.Protože podle poslední MS bych rodila v sedmém měsíci.Vůbec jsem to neřešila.Mám nepravidelný cyklus a ovulaci třeba až 50 den cyklu.

pelenka
18. říj 2011

Po HA, kterou jsem vloni vysadila v březnu, jsem měla první MS v červenci, pak v září, říjnu, prosinci a pak už nic. 14.2. pozitivní těhu test. Ze začátku jsem k dr. běhala co týden na UZ, jelikož hodnoty HCG lezly pomalu a dle UZ bylo podezření na mimoděložní těhu. Těhotenství nakonec potvrzeno bylo, dle MS termín logicky nevycházel (nebylo nic vidět na UZ, když už dávno být mělo), takže cca v 6.tt , když už bylo srdíčko, moje dr udělala odhad termínu 15.10. s tím, že se zpřesní na prvotrimestrálním screeningu. Na screeneningu ve 12 tt termín stanovili pouze o 1 den jinak než ona - t.j.16.10. Při dalších vyšetřeních mrňous odpovídal, jen byl trochu větší. Nu a dnes máme 18.10. pupek mám neskutečnej, váhový odhad je přes 4 kg a dítěti se ven nechce, ač jsem se otvírala od června. Takže, kdy bude náš termín Bůh suď.🙂 Ale určitě se vykašlat ve tvém případě na termíny dle MS a věřit ultrazvuku.

misi.21
19. říj 2011

Já sice nebrala HA,ale poslední MS jsem měla na začátku září a otěhotněla jsem až poslední týden v říjnu a zjistila to 30.listopadu. Termín tedy nešel určit podle MS,ale řekla mi ho při UTZ ve 12tt a od té doby se nezměnil. Nemůžu říct,jestli bych opravdu porodila v termínu,porod mi byl vyvolán 3 dny před kvůli cukrovce...Ale každý UTZ seděl přesně podle termínu.

coxa
19. říj 2011

Ahoj, i mně doktor v obou případech stanovil termín podle UTZ, sice jsem měla i podle MS, ale podle toho jsme se vůbec neřídili a vyšlo to téměř přesně - poprvé jsem rodila den před termínem, podruhé tři dny po. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru